Danijoje uždrausta viešumoje dėvėti veidą dengiančius šydus

Danijoje moteris tapo pirmu asmeniu, kuris oficialiai kaltinamas tuo, kad viešumoje dėvėjo veidą dengiantį šydą. Vietinė Danijos spau...

Danijoje moteris tapo pirmu asmeniu, kuris oficialiai kaltinamas tuo, kad viešumoje dėvėjo veidą dengiantį šydą.

Vietinė Danijos spauda pranešė, kad 28-erių moteris susimušė su moterimi, kuri bandė pašalinti jos veidą dengiantį nikabą. Atvykusi policija informavo: jei moteris atsisakė nusiimti nikabą, ji bus nubausta.

Įstatymas, pagal kurį „bet kas, kas dėvi apdarą, kuris paslėpia veidą viešumoje, bus baudžiamas pinigine bauda“, įsigaliojo šį trečiadienį.

Kai kurios musulmonės teigia, kad jos šio įstatymo nesilaikys. Už jo pakartotinį nesilaikymą gresia 10 tūkst. kronų (~1340 eurų) bauda.

Praeitais metais Europos Žmogaus Teisių Teismas pripažino analogiško draudimo Belgijoje teisėtumą, teigdamas, kad bendruomenės santarvė svarbesnė už individualią teisę į religinę raišką.

Pilni ar daliniai veido šydų draudimai dėvėti veido šydus taip pat galioja Prancūzijoje, Austrijoje, Bulgarijoje ir Vokietijos Bavarijos žemėje.

Parengta pagal bbc.com informaciją.

Susiję

Europa 1348648893816046669

Rašyti komentarą

2 komentarai

Sėlis rašė...

Kur visos femeniūgos? Gi tironai muslimų vyrai privertė savo moteris mautis maišus ant galvų. Ši praktika taip įsišaknijo, kad jos pačios jau atsisako maišus nusiimti. Kodėl feminacės negina musulmonių moterų nuo priespaudos?

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
item