Austrijos imamas: jaunime, įsteikite Islamo valstybę

Austrijoje, Vienoje, vienoje iš mečečių mobiliuoju telefonu nufilmuota, kaip imamas ragina jaunimą įsteigti Islamo valstybę,  praneša Kro...

Austrijoje, Vienoje, vienoje iš mečečių mobiliuoju telefonu nufilmuota, kaip imamas ragina jaunimą įsteigti Islamo valstybę, praneša Krone laikraštis. Filmuota medžiaga Krone nebeprieinama, bet gali būti rasta Kurier tinklalapyje.

Kaip teigia imamas, raginti jaunimą įsteigti Islamo valstybę svarbu, nes „jie turi pačius svarbiausius vaidmenis džihade ir atvertime į [islamo] tikėjimą“. 

Sveikinti krikščionis religinių švenčių proga yra yra „haram“ – griežtai draudžiamas dalykas. „Tai lyg gulėjimas kniūbsčia prieš kryžių. Alachui tai blogiau nei alkoholio gėrimas“, – teigė imamas Zakaria M. 

Islamo eksperto Amero Albayati teigimu, „politinis islamas yra grėsmė socialinei taikai ir mūsų saugumui, jis nieko nelaukiant turi būti sustabdytas.“

Austrijos Nacionalinės tarybos klubo pirmininko Johanno Gudenuso tvirtinimu, „Musulmonų Brolija [tarptautinė sunitų politinė organizacija] taip pat pasirodo mečetėje ir ten platina antiaustriškas, antikrikščioniškas ir antidemokratines idėjas“.

Tai nėra pirmieji incidentai Vienos mečetėse. Gegužę pasirodė nuotraukos, rodančios, kad vienoje iš Turkijos remiamų mečečių vaikai, persirengę Turkijos armijos uniformomis, vaidino dalyvaujantys Pirmojo pasaulinio karo Galilopolio mūšyje – vienoje paskutinių Osmanų imperijos pergalių. Pasirodymo metu kovoje dėl savo šalies „mirusių“ vaikų „negyvi kūnai“ buvo surikiuoti į eilę ir apgaubti Turkijos vėliavomis.

Po šio įvykio Austrijos valdžia buvo paskelbusi apie planą uždaryti septynias mečetes ir deportuoti užsienio valstybių remiamus imamus.

Parengta pagal užsienio spaudą.

Susiję

Pasaulis 6985214921647504192
item