Arkivysk. Gintaras Grušas. Apie Vilniaus reklaminę kampaniją

„Go Vilnius“ pristatė užsieniui skirtą  ir jau rugpjūčio 9 d. startuosiančią reklama, Vilnių vaizduojančią kaip „Europos G tašką“. „Go Vi...

„Go Vilnius“ pristatė užsieniui skirtą  ir jau rugpjūčio 9 d. startuosiančią reklama, Vilnių vaizduojančią kaip „Europos G tašką“. „Go Vilnius“ vadovė Inga Romanovskienė pabrėžė, kad „G taško“ reklama orientuota į Jungtinės Karalystės ir Vokietijos didmiesčių 18–35 metų jaunimą. Šią Vilniaus miesto reklamos kampaniją pakomentavo ir Vilniaus arkivyskupas Gintaras Grušas.

Popiežiaus vizitas šios Vilniaus reklaminės kampanijos kontekste nėra esminis dalykas. Svarbiausia, ką mes patys apie save galvojame ir ar tikrai norime reklamuotis tokiu būdu, kuris galimai sustiprina Vilniaus kaip sekso turizmo miesto įvaizdį ir išnaudoja reklamai moters lytiškumą.

Bažnyčia su valstybe aktyviai veikia Šv. Mortos grupėje, kovodama su moderniomis prekybos žmonėmis formomis. 

Viena iš šio skaudaus reiškinio priežasčių yra moters sudaiktinimas. Apmaudu, kad reklamos kūrėjai ir užsakovai nepagalvoja apie tuos, kuriems ši reklama bus skaudi – tai nuo prekybos žmonėmis nukentėjusios moterys ir jų artimieji ne tik Lietuvoje, bet ir Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje ir kitur, kur ši reklama bus rodoma. Nors reklamos specialistai mėgsta sakyti, kad seksas parduoda, liūdna tikrovė yra ta, kad jis taip pat yra perkamas.

Ši moters seksualumą išnaudojanti kampanija Vilnių parduoda pigiausiu būdu ir lieka neatsakytas klausimas, kokia dalis vilniečių norėtų tapatintis su tokiu miesto įvaizdžiu. Pakviesti turistus yra svarbu, bet dar svarbiau patiems sau atsakyti, kas mes esame, kokios vertybės yra mūsų pamatas ir kuo iš tiesų mes unikalūs ir vertingi pasaulyje.

Vilniaus arkivyskupija

Susiję

Įžvalgos 76723060244175615

Rašyti komentarą

15 komentarų

Anonimiškas rašė...

O ką gali vilniečiai? Vilniečiai norėjo Vyčio, bet liberaliosios jėgos, kurių rankose valdžia sugalvojo naują konkursą, kurį dar ir sufalsifikavo, ir Vyčiui vietos neliko. Dargi Šimašius nesigėdina ir plokštes vogčiomis nutempti. O G taško klausimu nieks visuomenės neklausė. Bažnyčia, beje, galėjo būti aktyvesnė . Mažytis straipsnelis ir priekaištas visuomenei. O Bažnyčios žodis jau nieko nebereiškia? Tai pasiūbuokit laivelį. Nejaugi bijote net tuomet, kai žinote, kad esat teisūs?

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Pritariu, Baznycia turi aktyviau ginti tradicines vertybes ir neleisti "mirties kulturai" versti zmones zombiais.

Anonimiškas rašė...

nebeturi jokios savigarbos vilniečiai - komunistinė nomenklatūra, kgbistinė teisė ir jos vaikai tyčiojasi tiek iš savęs, tiek ir iš visų vilniečių.

Anonimiškas rašė...

Važiuosiu į Kauną. O dar geriau - į Klaipėdą. :)

Gabrielė rašė...

Kokios nesąmonės. O jei Kaune ar Klaipėdoje imsis darbo šimašiaus tipo žmogus, tai kur bėgsite? Bėgimas - bailumo, tingumo ir nemokėjimo pasipriešinti požymis. Beje, tai dalinai tinka ir emigracijai paaiškinti. Kada suprasite, kad ne jūs turite bėgti, o tas , kuris griauna ir naikina ir bunkerį jums stato vietoj Laisvės kario? Kada suprasite?

Anonimiškas rašė...

G tai Gedimino, atsiprašau Gotamo, miestas, o jo meras Džokeris.

Anonimiškas rašė...

O gal G tai Grušas, kuris tiek ir tesugeba išstenėti.

Anonimiškas rašė...

Aaa, UK ir Vokietijos. Aišku. Įdomu būtų ką nors detaliau žinoti apie šios reklaminės akcijos sumanytojus - kokie tai žmonės, iš kur, kokia jų biografija? Beje, o kokias vertybes gina Lietuvos teisėsauga? Ir kodėl Romanovskienė, o ne Romanovskaja?

Anonimiškas rašė...

Į Kauną komandiruotas iš Vilniaus desantas - Andrius Tapinas. Jau keli metai atvyksta "šviesti" tamsių kauniečių ir organizuoja tapininkiškąjį pikniką. Ligos bacilos plinta po Lietuvą.

Gabrielė rašė...

Gerbiu jus Arkivyskupe, visada pasidžiaugiu jūsų pamokslų išmintingumu Valstybės švenčių dienomis. Bet kasdieninėse mišiose nuolatos meldžiamasi konkrečiai ištariant:"už kunigiją, Bažnyčią." O meldžiantis kitomis intencijomis nevartojami žodžiai "už Lietuvą ar mūsų Tėvynę... Tik kažkokios blankios, "išplautos" frazės . Konkrečiai tariant žodį Lietuva, mūsų širdyse ir mintyse susiformuos ir realus rūpestis. Lietuva - irgi Dievo Mintis . Ar nusikalstama tarti: VIEŠPATIE, MELDŽIAME TAVE, TEGUL LIETUVOS ŽMONIŲ MINTYS IR DARBAI BŪNA KUPINI IŠMINTIES. O kokia dar Malda atremti šioje žemės vietoje šimaššiukų, valattkiukų, paviliooniukių, puutiniukių anti kūrybą? Melskite už pasaulį, bet melskite ir už Lietuvą - konkrečiai ir nuolatos. Tik Švenčių tikrai nebeužtenka.

Unknown rašė...

O kiek pats sugebi?

Anonimiškas rašė...

Beje, galvoju, jeigu skirtumėt vienoj bažnyčioj nustatytu laiku nuolatines pamaldas už Tėvynę, už visuomenės dvasinę tvirtybę ir tyrumą, jose visada būtų nuoširdžiai besimeldžiančiu dėl bendro labo. Dabar paprastomis dienomis didelę dalį žmonių sudaro tie, kurie užperka mišias už savo artimuosius.Nenoriu rašyti, ar išdrįsite? Rašysiu - drįskite.

ale, rašė...

Vienintelė galimybė užbaigti tokių patyčių praktiką, tai už tų "G" taškų paėmus Lietuvos prezidentę ir Vilniaus merą su mėšlinomis šakėmis išmėžti tokius vadovus į politikos užribį.

Fad rašė...

Reklama lieka reklama, reikia viską kritiškai priimti, nežiūrėti rimtai. Smagus ir linksmas dalykas tokia reklama, viskas priklausu nuo pačių žmonių ir jų požiūrio

item