Algimantas Zolubas. Komunistinio raugo recidyvas

Ministro pirmininko patarėja, LSDP pirmininko Algirdo Butkevičiaus pavaduotoja Auksė Kontrimienė 2016 m. birželio 8 d., prieš po dienos v...

Ministro pirmininko patarėja, LSDP pirmininko Algirdo Butkevičiaus pavaduotoja Auksė Kontrimienė 2016 m. birželio 8 d., prieš po dienos vyksiantį Seimo posėdį, kuriame turėjo būti svarstoma rezoliucija dėl LKP pasmerkimo, išplatino rašinį, pavadintą Lietuvos nekomunistai, vienykimės!, kuriame davė aiškų signalą LSDP frakcijai bei buvusiems LKP nariams Seime nebalsuoti už tokią rezoliuciją.

Komunistinės kilmės LSDP, pasižyminti senąja partine drausme, signalui besąlygiškai pakluso, juolab kad jis sukėlė nostalgiją šūkiui „Visų šalių proletarai, vienykitės!“. Pakluso ir kitose frakcijose išsibarstę buvę komunistai bei „bevardžiai“ komunistai. LKP smerkiančią rezoliuciją 2016 m. birželio 9 d. Seimo posėdis balsų dauguma atmetė, taigi LKP šiame Seime nebuvo pripažinta nusikalstama ir šalies gyventojų genocido vykdytoja.

Už Seimo nario Audroniaus Ažubalio pateiktą projektą buvo 37 Seimo nariai, prieš – 24, susilaikė 33. Už balsavo opozicinės TS-LKD ir LS frakcijos, taip pat keli Seimo narių Mišrios grupės nariai, visi kiti buvo prieš arba susilaikė.

LSDP pirmininko pavaduotoja ir Ministro pirmininko patarėja agitaciniame savo rašinėlyje bei posėdyje pasisakę LSDP frakcijos nariai, priekaištavę, kad neva konservatoriai pasiūlė rezoliuciją siekdami sau palankesnės padėties prieš Seimo rinkimus, sako gryną netiesą.

Rezoliucija Seimui buvo pateikta iškart po konferencijos „Lietuvos gyventojų sovietinio genocido organizatoriai ir vykdytojai: istorinis, moralinis ir teisinis atsakomybės įvertinimas“, vykusios 2015 m. gegužės 22 d. LR Seimo Kovo 11-osios Akto salėje. Šioje Konferencijoje dalyvavo ir už rezoliuciją balsavo Seimo Pasipriešinimo okupaciniams režimams dalyvių ir nuo okupacijų nukentėjusių asmenų teisių ir reikalų komisijos nariai, Nevyriausybinių organizacijų, padedančių stiprinti Lietuvos valstybės gynybinius pajėgumus, asociacijos (26 organizacijos) ir Lietuvos Laisvės Kovotojų Sąjungos bei ne privilegijuotųjų kėdėse, o sovietiniuose gulaguose kentėjusiųjų atstovai (315 asm.).

Tai daugiau nei dukart viršijantis Seimo narių skaičių atstovai, vienijantys represijas patyrusiųjų balsus, todėl jinai gyvuos ir be Seimo malonės, o Seimo sprendimas tepasilieka pelnytai užmarščiai. Gera tai, kad iš tikrųjų įvyko akivaizdus liudijimas, koks gyvastingas išliko komunistinis raugas, koks tas garsinamas LKP atsiskyrimas nuo SSKP tebuvo tik be išpažinties, be atgailos ir be Tautos duoto išrišimo, kosmetinis gestas, palikęs buvusiesiems kruvinos kilmės dėmę.

Po akibrokštui prilygusio LKP smerkiančios rezoliucijos atmetimo, komunistines represijas patyrusių organizacijų atstovai iš naujo skatino svarstyti šią Seimą rezoliuciją. 

Seimo nariai A.Ažubalis, L.Kasčiūnas, E.Jovaiša, P.Urbšys, A.Kubilius ir Ž.Pavilionis 2017-06- 27 pateikė LRS rezoliuciją „Dėl LKP nusikalstamos veiklos įvertinimo projektas (Nr.XIIIP-873) ir visų laisvės kovotojų džiaugsmui buvo priimta. Balsavime dalyvavo 78 Seimo nariai- už 53, prieš 1 ir 24 susilaikė. Už rezoliuciją balsavo 27 TS LKD nariai, tarp jų – ir partijos pirmininkas G.Landsbergis. 

Seimas savo rezoliucijoje kvietė Vyriausybę kuo skubiau parengti tuo klausimu LR Įstatymą. Lietuvos Laisvės Kovotojų Sąjunga (LLKS), matydama, kad LR Vyriausybė vilkina šį darbą, 2017-08-11 d. paruošė raginimą, kad Įstatymo projekto ruošimas būtų paspartintas. 2017-08-23 d. LLKS gavo Teisingumo ministerijos raštą Nr.(1.18)7R-6747, kuriuo pranešama, kad kreipsis į Lietuvos Teisės institutą, o tuo pačiu mus informavo, ar juridinis asmuo, konkrečiai LKP LR, Įstatymu galėtų būti pripažintas nusikalstama organizacija ir kokios tai būtų galimos tokio pripažinimo pasekmės. Vadinasi, Teisingumo ministerija pripažįsta LKP subjektiškumą, kuriai gali būti taikomas nusikaltėlės statusas. 

Nenorą komunizmą įvertinti tarptautiniu mastu rodo Estijos iniciatyva organizuotas Teisingumo ministrų susitikimas Taline 2015-08-23, kuriame dalyvavo 18 valstybių atstovai. Tikslas – įsteigti tarptautinę instituciją-tribunolą, kuri tirtų komunizmo nusikaltimus. Pusantrų metų laukusi atsakymo iš Lietuvos, Estijos Teisingumo ministerija dar kartą kreipėsi prašydama konkretaus atsakymo. Deja, Lietuvos Vyriausybė, kurios vadovas – buvęs sovietinės milicijos pareigūnas, šiuo klausimu aiškios nuomonės neparodo, tačiau viešoje erdvėje skleidžia nuomonę, kad svarstomą reikalą reikia palikti istorijai, organizuoti konferencijas, kurti filmus ir pan., kad estų kvietimas kurti tribunolą yra simbolinis aktas. 

Akivaizdu jog komunizmo nusikaltimai stumiami į užmarštį, tarsi vyksta jau praėjusios ligos pasikartojimas sveikstant, ligos atkritimas, komunistinio raugo recidyvas, nuo kurio daug sunkiau sveikstama.

Nesulaukus iš LR Vyriausybės įstatymo projekto, dviejų Seimo narių A.Ažubalio ir L.Kasčiūno kantrybė trūko. Jie patys ėmėsi iniciatyvos ir 2018-08-01 d. pristatė LRS įstatymo projektą, kuriuo siekiama galiausiai įtvirtinti istorinę tiesą ir LKP aukščiausiu teisiniu lygiu pripažinti atsakinga už totalitarinio sovietų režimo nusikaltimų organizavimą. 

Čia prieštaravimais į viešumą išėjo komunistinio raugo šalininkai, buvusios sovietinės nomenklatūros komunistai ir komjaunuoliai N.Oželytė-Vaitiekūnienė, B.Bradauskas, L.Linkevičius ir net jaunasis socialdemokratų lyderis G.Paluckas. 

Tai tik paliudijo komunistinio raugo gyvastingumą. 

Tačiau ką liudija prie šios kompanijos prisidėjęs TS LKD pirmininkas G.Landsbergis, pavadinęs savo bendrapartiečius, LKP smerkiančio įstatymo pateikimo iniciatorius, populistais ir jam pritariantis profesorius V.Landsbergis, teigiantis, kad LKP nebuvo ir todėl jos smerkti nereikia? Ar belieka balsavimu LKP pripažinti Respublikos teisinės sistemos legaliu dėmeniu ir nebe Basanavičiui, o „šeimininkui“ Sniečkui Vilniuje statyti paminklą?

Po minimų akibrokštams prilygstančių pareiškimų buvo organizuota LRS spaudos konferencija, kurioje tvirtai pritarta A.Ažubalio ir L.Kasčiūno įstatymo pateiktam projektui.

Ar gelbės Lietuvą nuo tūnančios šešėlyje (pogrindyje?) LKP globos Seimas, netrukus pamatysime. Jei ne, Valstybę turės gelbėti pilietinė tauta.

Susiję

Įžvalgos 3238174972212364688

Rašyti komentarą

21 komentaras

Anonimiškas rašė...

Ar tikrai Ministras pirmininkas kažkada buvo milicijos pareigūnas? Vienas neteisingas teiginys griauna viso straipsnio poveikį...

Pikc Kažinkavičius rašė...

Sunku pasakyti. Na, jo oficialioje biografijoje yra 6 metų "skylė" nuo 1988 m. iki 1994 m. - bet net jei tuo metu milicijoje būtų dirbęs, pats savaime tas faktas nėra joks "kompromatas".

Henrikas Miuleris rašė...

Keista, Pikčiau, iš tavęs girdėti gynybą šitam kumečiui. Neprisimeni, kas dėjosi laukinėje Lietuvėlėje 90-aisiais? Juk būtent tais metais keliukai oi kiek visokio plauko pažįstamų turėjo...

LIETUVIŠKOS JUNGTINĖS PAJĖGOS rašė...

Dėmesio
I. Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga turi nedelsiant nutraukti politinį sandorį su klastingąja landsberginių gauja.
II. Atsiimti mūsų LRT iš klastingųjų Seimo partijų.
III. Su LRT, tikras Sąjūdis (iki pergalės).
Lietuva - laimingos Tautos tvirtovė!

LIETUVIŠKOS JUNGTINĖS PAJĖGOS rašė...

LKP pasmerkimas (sunaikinimas) - lsdp_lsddp_ts-lkd_darbo_liberal_valstiečių banditų gaujos pasmerkimas (sunaikinimas) už l. sunkius padarinius Lietuvai.

Anonimiškas rašė...

Tas saldus komunistinės nomenklatūros gyvenimas.
Nebaudžiamumas. (korupcija, pedofilija, turto užvaldynai)
Šiltos vietos. (jokio darbo ir atsakomybės ir didelė alga)
Represinio aparato pavaldumas: nepatinkančius sekti, provokuoti ir visu griežtumu bausti.
------
Dar ilgai ilgai nusikaltėliai - komunistai valdys ir engs Lietuvą.

Jeronimas rašė...

Kožnas raugas, kaip jį bevadintum, turi savo kvapą...

kest turbo rašė...

G.Landsbergis galvoja apie artėjančius rinkimus. Pagaliau, vienokia buvo LKP Stalinui valdant - represinės politkos toleravimo ir vykdymo organizacija, kurią po to nesėkmingai bandyta versti ir į gamybos efektyvinimo įrankį. Jei p Zolubas, kuris turi teisę reikalauti atsakomybės ir nuostolių atlygio, pagvildentų "komuniagų" įvykdytą prichvatizaciją, tai būtų dar taikliau

kest turbo rašė...

tamstai derėtų suvokti skirtumą tarp "komuniagų" ir Lietuvoje aktyviai veikiančių Rusijos slaptų tarnybų agentūrinių tinklų, kurie suorganizavo ir garliavos įvykius. Tad neklaidinkite žmonių

Henrikas Miuleris rašė...

Už prichvatizacijos pagvildenimus gali netekti gyvybės. Prichvatizacija gvildens istorikai, atėję jau po mūsų ir išmirus pagrindiniams dalyviams. Juk taip istorija veikia.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Na, aš tikrai šito veikėjo ginti neketinu - tiesiog aš NEŽINAU, kaip ten buvo - t.y. ar jis išvis milicijoj buvo. Ir juk ne visi milicijoj korumpuoti buvo (nors Skvernelis, ko gero, būtų buvęs korupmuotas :)).

Pikc rašė...

Didžiojo Konpartijos Vado Anūkas, kaip ir "didydsis kovotojas prieš komunistus" Konpartijos Vadas tiesiog gina "savą chebrą", ir tiek - ir tai toli gražu ne tik Grybauckaitė, kaip mano P. Urbšys (http://www.tiesos.lt/index.php/tinklarastis/straipsnis/povilas-urbsys.-prezidentes-istorinis-sansas.-o-lietuvos).

Anonimiškas rašė...

Kad lyg ir nėra "skylės" jo biografijoje. Nurodyta, kad 1988 m. baigė Marijampolės Jono Jablonskio vidurinę mokyklą. Po vidurinės mokyklos metus laiko Vilniaus universitete studijavo fiziką. 1994 m. baigė Vilniaus technikos universiteto automobilių ir autoūkio specialybę, suteikta mechanikos inžinieriaus kvalifikacija.
1994–1998 m. dirbo Lietuvos policijos akademijos Policijos teisės ir profesinės taktikos katedros asistentu.

Pikc rašė...

Gali būti - aš pagal šitą versiją sprendžiau: https://ministraspirmininkas.lrv.lt/lt/ministras-pirmininkas

LIETUVIŠKOS JUNGTINĖS PAJĖGOS rašė...

Klastingosios partinės landsberginių kirkilinių gaujos Seime dar 2013 - 2014 metų referendumo darymo laikmečiu susivienijo prieš Tautą ir sužlugdė Tautos valios išraišką. Jau tada buvo aiškus Tautos priešas. Dabar, tai tik pasitvirtino. Todėl, Seimą (vyriausybę, ...) aptvėrus spygliuota tvora būtų užbaigtas, bemaž, 3 dešimtmečius trukęs liustracijos (dekomunizabijos) laikotarpis.

ale, rašė...

Ach braliukai, jūs mieli braaaliukai. Širdis plyšta matant tokį neišmanymą. O juk pensininkai esat ... vos keli, nesijungia prie jūsų niekas. Ir komentarus čia rašinėja
kokie pusantro savanorio... Vis smerkiate kitus, žadat bausti. ' -
Pampersus pasikeiskit, baudėjai jūs, o tai nemalonus kvapas atbaido visus. Kur gi jūs buvot sulindę tada, kai tie komunistai koloborantai elgėsi netinkamai? Kodėl vyriškai tada su jais nepasišnekėjote? Ir tik kai tie koloborantai sulinko, lyg seni baravykų kotai, tai ir jūs pasidarėte drąsūs - teisingumo reikalaujate. Nejuokinkite liaudies. Jūs gi nesileidžiate į šnekas, kokia būtų/turėtų būti Lietuva, jei jūs gautumėte valdžią. Manote teisingumą gali užtikrinti kiti?.. Ne, neįtarinėju jūsų blogais kėslais. Širdyje jūs už gražią tautinę Lietuvą. Juk jūs nešnekate apie būsimą Lietuvą, nes nesijaučiate galintys būti šeimininkais... Be blogų ponų gyvenimo net neįsivaizduojate. Ne, ne, ne! -sakote? - Tai kam gi visokius reikalavimus keliate kitiems? Kodėl valdžios neimate į savo rankas? Nebalsuoja už jus niekas? Tai liaukitės tyčiotis iš visų, kai pačių galvos net vata neužpildytos.., liaukitės apie bausmes kliedėję. Jums derėtų ilgai ir nuoširdžiai melstis, kad dievas protą gražintų. Supraskite, mielieji broliai, didžiausias priešas seniai jau ne komunistai. Priešas mumyse, kiekvienaname iš mūsų tūnantis neišmanymas. Ir ne priešų tarp brolių mes turime ieškoti, o laikytis visi išvien, bet kokia kaina, dantis sukandę, bet virningai, kad nuo svetimų "gelbėtojų" išsivaduotume. -
Bet kurių! Atsikratykime iliuzijos, kad mes, neva, galime būti laimingi tik užmušę brolį. Žmonės jau niekada nebetikės tais, kurie tarp savų ieško kaltų, tarp svetimų - gelbėtojų.

kest turbo rašė...

jokios Tautos valios nebuvo, nes referendume dalyvavo ir balsavo prieš pardavimą mažiau nei šeštadalis tautos

kest turbo rašė...

nereikia skiedalioti ir suabsoliutinti neišmanymo. Taip, jis egzistuoja irgi, bet Lietuvos vidaus priešai yra ir savanaudžiai komuniagai, kremliaus agentūra, Briuseliniai liokajai ir visokie skiedalų skleidėjai

Ainis rašė...

Ale, tamsta nuspėjamas kaip 2x2. Tik be reikalo daugžodžiaujate. Būtute tiesiai parašęs, kad komunistus laikote broliais - niekas nenustebtų. Nes jūsų komentarai jau seniai tiesiai ir ezopo kalba tai liudija.
Nustembu, kad tamsta taip įkyriai kabinatės į Pro Patria. Nesigaudymas aplinkoje, raudoni jaunystės idealai ar merkantilinė chaltūra?

ale, rašė...

Aini, buk toks malonus, padėk neišmanėliui susigaudyti, parašyk, dėl ko neapkenti komunistų. Ką jie darė, gali nevardyti. Tai visiems žinoma. Faktų niekas neneigia. Tu parašyk, kodėl ir vardan ko jie tai darė. Tik nepradėk tikinti, kad dėl antro galo jie ryžosi pradėti karą su buržujais, kad neva, viso pasaulio mergas apturėti galėtų.

Anonimiškas rašė...

Ką jis, būdamas durniukas, atsakys.

item