Algimantas Rusteika. Jūsų dėmesiui – naujas, valstybės lėšomis statomas spektaklis

propatria.lt nuotr. kaunoforumas.wordpress.com Turim naują, valstybės lėšomis statomą spektaklį – tragikomediją „Maištas laive Ind...

propatria.lt nuotr.

Turim naują, valstybės lėšomis statomą spektaklį – tragikomediją „Maištas laive Independence“. Pora vyrukų iš TSLK, kurios pagrindinė ir vienintelė pajamų rūšis yra kovoti ir loti prieš LKP, pasišovė skelbti nusikalstama organizacija LKP, kurios nariais buvo daugelis prieš ją kovojančių ir lojančių TSLK vyrukų.

Ir jaunasis, ir senasis kapitonai kaip mat susizgribo – taikomasi į šventąją šeimą ir į aukščiausius asmenis su surdutais! Maištaujantys TSLK vaikinai urzgia todėl, kad žino, kaip TSLK gina savuosius – niekaip, visada su pasitenkinimu atsižada ir atiduoda rykliams, o laivas po truputį jau pradeda grimzti.

Keleiviai laukia, kad baimė priverstų grobuonis ant kapitono tiltelio aršiai draskyti vienas kitą. Kad gali greičiau ir mažiau pavojingai baigtis, kas jau pradeda nusibaigti. Kad numirę gyvieji gali be kruvinos kovos atsikratyti jais mintančių gyvųjų numirėlių.

Situacija jau nebe ta, kai galėjai viską – šimtų tūkstančių juk neišmesi besišlapinančių pro langą. Tačiau ir fantastinei galimybei neduos šanso, net jei reikėtų laivą nuskandinti, ir nėra nusikaltimo, kurio jie dėl to nepadarytų.

Konkurentai jau pajuto kraujo kvapą, ir gal kibtų į bliūkštančius milžinus, išėjus iš jų orui, kurių šitiek metų baidėsi! Bet ir patys bijo, todėl prie ėdžių susijaudinę baisiai ir tankiai kriuksi.

Nenusiminkit, nieko nebus – visuomeninis manipuliuotojas to niekada neleis. Jie tobulai išmoko rėkti ir tylėti, ką reikia, kaip nurodyta dvaro pasitarimuose, kurių nebuvo, nors visi žino, kad būna:

1. Priešai puola – kasdien vis smarkiau ir baisiau. Išdavikai ir pavojai knibžda tarp mūsų kiekviename skersgatvyje, o priešus siunčia vis naujas, negailestingas taksistų kohortas.

2. Vienintelės galios pasaulyje, pajėgios apsaugoti mus nuo priešų, tautos išrinktas vadovas yra niekšas, kvailys ir visos žmonijos priešas. Toks – nei šis, nei tas, tačiau privalo mus ginti, aišku.

3. Visokie nepatenkintieji Šventąja Sąjunga – vengrai, lenkai, italai – yra niekadėjai, verti pajuokos ir baisių pasmerkimų, o britai gailėsis Brexit’o per amžių amžius.

4. Kol Briuselio girtuoklėlis gydosi nugarytę, buhalterė spalvotu švarkeliu su trumpuliu kaimynu išgelbės pasaulį, ir visa Afrika laisvai apsigyvens pašalpų rojuje, tačiau apie juos nesakysim nė žodžio, idant patys susiprastumėt.

5. Viskas, kas tikra, yra netikra, ir viskas, kas netikra, yra pažangu. Viskas, kas svetima, yra sava, o viskas, kas sava, yra tik senovės eksponatai, kurių negalima liesti.

6. Bankų Pelėda kartais suūbauja apie krizę, o didysis verslas seniai patyliukais tam rengiasi. Tačiau viskas vis gerėja, greit uždarysim paskutinę rajono ligoninę ir gimdyti skraidins į Varšuvą, o pagal prekybcentrių, dviračių takų ir trinkelių kvadratus vienam gyventojui ir emigrantui esam tarp lyderių.

7. Visi kuo nors nepatenkintieji yra populistai, vatnikai, rusofilai, marginalai ir kitokie mockiniai liberalai, keliantys grėsmę nacionaliniam saugumui.

Tegyvuoja sportas ir orai.

Likite su mumis ir mes liksime su jumis, tik jie neliks su mumis, nes mūsų seniai nebėra.

Kauno forumo vÄ—liava

Susiję

Įžvalgos 6213211277471801473
item