Algimantas Rusteika. Jeigu mūsų sostinė yra G taškas, tai kas yra Lietuva?

propatria.lt nuotr. Gedimino prospekte garsiai riktelėk: kaip gražu ir gera didvyrių žemėje! Arba – aš labai myliu Lietuvą, LKP ir TSLK...

propatria.lt nuotr.
Gedimino prospekte garsiai riktelėk: kaip gražu ir gera didvyrių žemėje! Arba – aš labai myliu Lietuvą, LKP ir TSLK, o ar mylit juos jūs? Nelabai kas kreips dėmesį, gal tik vienas kitas susiraukėlis atsisuks – koks čia asilas trikdo ramybę?

O dabar garsiai pagadinkit orą. Atsisuks visi. Susiraukę, susidomėję, besišypsantys, priekaištaujantys, bet abejingų nebus. Netikėtumo ir stereotipų laužymo efektas, kurį naudoja kvailai krizenantys, dėmesio ištroškę spuoguoti tešlagalviai, rašinėjantys ant tualetų sienų.

Lietuva irgi neatsilieka nuo pažangios modernybės – juk reikia, kad mūsų Šimtmetį pastebėtų! Reikia būti tokiam, kokiam reikia būti, tik dar labiau už kitus, nustebinkim pasaulį tuo, kuo sugebam, ko jie nedrįstų patys! Juk įvairios aktyvistės ir aktyvistai laksto po stadionus ir gatves plikais užpakaliais ir priekiais, o juos per visur parodo!

Tai ir mus parodys, jau ir rodo, kaip rodo ir papuasų šokius. Nesvarbu, ką apie tave pagalvos, svarbu, kad tave pastebėtų ir minia atsisuktų. Jei negali sudominti išmintim, sudomink jos stoka. Jei nesugebi gerbti savęs ir didžiuotis tuo, ką turi, didžiuokis savinieka ir kaimiečių, trokštančių pono dėmesio, išradingumu.

Jeigu mūsų sostinė yra G taškas, tai kas yra Lietuva, kurioje tas taškas yra? Gerai, kosmopolitiniai debilai su panieka pasišypsos, paplos ir užmirš, bet žinoti, kad gyveni tokioje vietoje, nėra itin smagu. Nors kai pagalvoji – tai juk teisybė.

Susiję

Įžvalgos 6267725723951876794
item