Algimantas Rusteika. Jeigu mūsų sostinė yra G taškas, tai kas yra Lietuva?

propatria.lt nuotr. Gedimino prospekte garsiai riktelėk: kaip gražu ir gera didvyrių žemėje! Arba – aš labai myliu Lietuvą, LKP ir TSLK...

propatria.lt nuotr.
Gedimino prospekte garsiai riktelėk: kaip gražu ir gera didvyrių žemėje! Arba – aš labai myliu Lietuvą, LKP ir TSLK, o ar mylit juos jūs? Nelabai kas kreips dėmesį, gal tik vienas kitas susiraukėlis atsisuks – koks čia asilas trikdo ramybę?

O dabar garsiai pagadinkit orą. Atsisuks visi. Susiraukę, susidomėję, besišypsantys, priekaištaujantys, bet abejingų nebus. Netikėtumo ir stereotipų laužymo efektas, kurį naudoja kvailai krizenantys, dėmesio ištroškę spuoguoti tešlagalviai, rašinėjantys ant tualetų sienų.

Lietuva irgi neatsilieka nuo pažangios modernybės – juk reikia, kad mūsų Šimtmetį pastebėtų! Reikia būti tokiam, kokiam reikia būti, tik dar labiau už kitus, nustebinkim pasaulį tuo, kuo sugebam, ko jie nedrįstų patys! Juk įvairios aktyvistės ir aktyvistai laksto po stadionus ir gatves plikais užpakaliais ir priekiais, o juos per visur parodo!

Tai ir mus parodys, jau ir rodo, kaip rodo ir papuasų šokius. Nesvarbu, ką apie tave pagalvos, svarbu, kad tave pastebėtų ir minia atsisuktų. Jei negali sudominti išmintim, sudomink jos stoka. Jei nesugebi gerbti savęs ir didžiuotis tuo, ką turi, didžiuokis savinieka ir kaimiečių, trokštančių pono dėmesio, išradingumu.

Jeigu mūsų sostinė yra G taškas, tai kas yra Lietuva, kurioje tas taškas yra? Gerai, kosmopolitiniai debilai su panieka pasišypsos, paplos ir užmirš, bet žinoti, kad gyveni tokioje vietoje, nėra itin smagu. Nors kai pagalvoji – tai juk teisybė.

Susiję

Įžvalgos 6267725723951876794

Rašyti komentarą

19 komentarų

ale, rašė...

Principe, labai teisingas situacijos vertinimas. Deja, vien vertinimais, kad ir į kiekvieną prieš(O) oro pagadinimą garsiai reaguodami, mes niekaip savo reikalų pagerinti negalime. Juk priešas tokiais būdais mus erzina ir tikrina, - o ir įsitikina - kad mes vis dar neturime savos iniciatyvos,- vis apeliuojame, kad tas priešas, kuris demokratiškai(!) integravo savus statytinius į visus mūsų valdžios bent kiek įtakingesnius postus, rūpintųsi mumis, o ne savais reikalais. Tik pagalvokite, kam jam tas dabar rūpestis mumis po viso to mūsų valdžios organų užvaldymo? Juk jis vien tam mūsų partijas ir valdžią prifarširavo jam tarnauti sutinkančiais parsidavėliais, kad tai jam (mūsų priešui) nauda iš to būtų.
Ir kol mes pasikliausime to paties priešo totaliai užvaldytomis viso pasaulio purvasklaidos priemonėmis, kol žaisime pagal jo primetamas taisykles, kol reaguosime į kiekvieną jo pirstelėjimą, mes būsime tiesiog neverti, kad mus kas nors gerbtų, kad nors kiek su mumis skaitytųsi. Nežiūrint į tai, kad ir kokie skirtingi tie lietuviai yra, jie kažką reikšti galėtų tik supratę, kad tik veikdami visi išvien gali nebūti svetimų vilkų skerdžiama avių banda. O tam, nieko ypatingo, nei labai daug , nė nereikia. Pakaktų ryžtingai pakeisti orientaciją nuo nuolankios verkiančios opozicijos į vien tik šeimininkams pagal prigimtį galinčią priklausyti principingą poziciją.



Pikc rašė...

Dėl "nereagavimo" - tai ta pati situacija, kaip ir su pederastų paradais, ir su kiaule bažnyčioje. Buki, arogantiški chamai su pora sunykusių neuronų, plaukiojančių kaukolėje teliuškuojančiame smegenų skystyje, į nereagavimą atsakys dar didesnėmis nesąmonėmis, nes "užsives" nuo savo nebaudžiamumo. Antra vertus, jei reagavimas bus tik pasipiktinimas, tai irgi pasitarnaus kaip paskata toliau dergtis - nes taigi "ыгыгыгыгы - REAKCIJĄ iššaukėm!". Ir tik reali galimybė asmeniškai nukentėti gali priversti tuos sugyvulėjusius padarus pradėti - ne, ne galvoti (jie tam paprasčiausiai neįgalūs), o dvejoti, nes net primityviausias gyvis turi tam tikrą savisaugos instinktą. Taigi, kol šita fauna nematys jei ne cypės, tai bent jau rimtų baudų grėsmės, jie nesustos.

Henrikas Miuleris rašė...

Taigi, grįžtame prie klausimo - ar ''liberali demokratija'' yra optimali matrica Lietuvai valdyti?

Pikc rašė...

Klausimas, kiek suprantu, retorinis? ;)
P.S. O demokratija į kabutes tikrai pelnytai įdėta.

ale, rašė...

Šiaip jau, principinga šeimininko pozicija - nereiškia jokios reakcijos nerodymo. Atvirkščiai, nesileidžiant į jokius "lia-lia", provokatoriai turi būti statomi į jiems priklausančią vietą - toli-rastis, vietoj dabartinės opozicijos vien tik gausiai liejamų ašarų po kiekvieno nachalų patyčių akto.
Ir klausimas visai ne retorinis. - Turi jis mums vienareikšmišką atsakymą. Jei tik iš okupantų pozicijos žiūrėtum, tai "liberali demokratija" neo'okupantams ir yra vienintelis galima būdas Lietuvą (ir ne tik Lietuvą) dulkinti. O jei iš Lietuvos šeimininkų pozicijų išdrįstume pažiūrėti, tai ta jų primetama demokratinė piderastija, nu - niekaip negali būti mums netinkamas būdas savivaldai.

ale, Klaidos atitaisymas rašė...

Turėta omeny: " ta jų primetama demokratinė piderastija, nu - niekaip negali būti mums tinkamas būdas savivaldai."

Pikc rašė...

"Deja, vien vertinimais, kad ir į kiekvieną prieš(O) oro pagadinimą garsiai reaguodami, mes niekaip savo reikalų pagerinti negalime.", "kol reaguosime į kiekvieną jo pirstelėjimą, mes būsime tiesiog neverti, kad mus kas nors gerbtų" versus "Šiaip jau, principinga šeimininko pozicija - nereiškia jokios reakcijos nerodymo"

Ultrakrikscionis rašė...

Herr miuleri, banguojat ? Nostalgija nacionalscocializmui kankina ?

Pikc rašė...

O iš kur tokia išvada?

ale, rašė...

Sakote "versus"? O iš tiesų, ten jokiam veršiui vietos nrpalikta. Tas "vien vertinimais", reiškia, kad reakcija turi būti ne aikčiojimai, kaip čia mums nuo to ir ano blogai, ne maldavimai, kad klasta įsitaisęs į mūsų valdžios postus priešas nuolankiai rūpintųsi beviltiškais idealistais lietuviais, o pakankamas -
vieningas (kiek tai įmanoma) visų lietuvių veiksmas, kad ir kvapo neliktų tų sukčių apsimetėlių gelbėtojais nuo jų pačių sukuriamų ir menamų grėsmių.Juk tai jie patys ir yra Lietuvai pati didžiausis grėsmė. Naiviai atrodo "kova" pagal to paties priešo primestas taisykles. Žaidimas pagal priešo primestas taisikles, tai aklas ir besąlygiškas pasidavimas. - Tai pozicija vergo bijančio prarasti kiaulėms duodamo jovalo porciją.

ale, rašė...

"Taigi, kol šita fauna nematys jei ne cypės, tai bent jau rimtų baudų grėsmės, jie nesustos."

- Šita fauna absoliutus nulis, su ja tartis ar ją bandyti kaip nors kitaip paveikti -
beviltiška. Tai visiški mankurtai, kurie besąligiškai paklūsta tik savo šeimininkams. Neišvengiamai teks akis į akį susidurti ir turėti reikalą su šių šunžmogių prižiūrėtojais ir pačiais jų šeimininkais.

supratingas rašė...

O kodėl jūs pone Pikts, ir kiaulę bažnyčioje ir žydruosius paradus traukiate ant vieno kurpaliaus?

Geriausia reakcija į paradą - jokios reakcijos. Koks cirkas be žiūrovų?
Tegul sau eina tuščiomis gatvėmis.

Va, kai mūsų divyrius visokie pašlemėkai dergia ar į mokyklas įžūliai braunasi visokios TJA ar kaip jos ten - prieš tokius dalykus reikia kovoti griežtai ir be skrupulų.
Gi paradas - teisėta eisena, o jūs svaigstat apie baudas ar net
cypę. Jei eitų be leidmo tuomet kita kalba, bet kol Vilniui vadovauja tokia šobla sunkiai tikėtina, kad leidimai nebus išduodami.

Pikc rašė...

"O kodėl jūs pone Pikts, ir kiaulę bažnyčioje ir žydruosius paradus traukiate ant vieno kurpaliaus?" - Nes tai ta pati fauna ir tos pačios ideologijos įgyvendinimo apraiškos. Klaidinga visus tuos atvejus vertinti kaip tarpusavyje nesusijusius.
O dėl bausmių - gi kalbame bent jau apie LR Konstitucijos 25 straipsnio ("Laisvė reikšti įsitikinimus, gauti ir skleisti informaciją negali būti ribojama kitaip, kaip tik įstatymu, jei tai būtina apsaugoti žmogaus sveikatai, garbei ir orumui, privačiam gyvenimui, DOROVEI ar ginti konstitucinei santvarkai.") ir LR nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo pažeidimą, nes, pagal 4 straipsnio 1-ą punktą, "Neigiamą poveikį nepilnamečiams darančia informacija laikoma tokia viešoji informacija, kuri gali būti žalinga nepilnamečių psichinei ar fizinei sveikatai, fiziniam, protiniam, dvasiniam ar DOROVINIAM vystymuisi.", o pagal 2-ą punktą, "Neigiamą poveikį nepilnamečiams darančiai informacijai priskiriama ši viešoji informacija: 4) erotinio pobūdžio; 11) kuria skatinamas žmogaus orumą žeminantis elgesys; 15) kuria skatinami lytiniai santykiai; 16) kuria niekinamos šeimos vertybės, skatinama kitokia, negu Lietuvos Respublikos Konstitucijoje ir Lietuvos Respublikos civiliniame kodekse įtvirtinta, santuokos sudarymo ir šeimos kūrimo samprata;".
Apie dėmesio nekreipimą jau rašiau, tad nesikartosiu - nebent galiu pasiūlyti pasidomėti iškrypėlių paradų "evoliucija" tose "nugalėjusios tolerancijos" šalyse, kuriose prieš juos jau praktiškai niekas nebeprotestuoja.
Beje, dar vienas "įdomus psichologinis momentas" - toje idiotiškoje "G taško" reklamoje (kad ir https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvoje/2/222660/vilniaus-g-tasko-reklama-isibegeja-pristate-tris-vaizdo-klipus) daugumoje atvejų "nuleidinėjama" prieš religinius objektus. Manote, čia šiaip sau, sutapimas (kaip ir iškrypėlių noras Katedrą pederastų spalvomis apšviesti, kažkokio kalinkino-malinkino (ar kaip jį ten) džinsų reklamos, keulė rūke degradų reklamos ir t.t. ir pan.)?

Henrikas Miuleris rašė...

Ultrakrikscionis
2018-08-09 19:56 :

''Herr miuleri, banguojat ? Nostalgija nacionalscocializmui kankina ?''

Jeigu teisingai supratau lengvą ironizavimą, turiu pasakyti, kad tavo supratimas šiuo klausimu siaurokas. Kalba eina ne apie politinę srovę ar ideologiją ir net ne vieno režimo keitimą kitu, o apie sistemą. Kaip gi taip yra, kad vakaruose vyraujanti ''liberali demokratija'', atėjusi septynmyliais batais ir į Lietuvą, žmonėms net dorai susigaudyti neleido, jog be jokios alternatyvos ėmė ir suraitė politinį gyvenimą į užburtą ratą. Kaipgi čia išeina, kad gyvendamas ''liberalioj demokratijoj'' esi diskriminuojamas už konservatyvius įsitikinimus? Kaipgi ''liberali demokratija'' gali būti visuotinai atstovaujamoji, jeigu tebalsuoja pusė gyventojų? Čia toks paradoksas, kaip ir su tavo vardu. Ir išvis, kodėl būtent po Antrojo baisiojo karo įsibėgėjęs demokratijos lokomotyvas dar turi būti liberalus? Ar negali tai būti krikščioniškoji demokratija, konservatyvi demokratija, tikra atstovaujamoji (kaip Australijoj, pvz.), tautinė ar pilietinė?

Koks nors smarkesnis svarstymas į tą pusę yra horror metaphysicus.

Koks nors smarkesnis veiksmas jau užtrauktų didžiulę nemalonę. Pikčius apačioj pavardino šio cirko kirtimusis su LR Konstitucija. Jeigu imti, kaip pavyzdį, visiems ir susitarus pabalsuoti, na kad ir daug nekainuojančios ''elektroninės demokratijos'' būdu, kad tuos niekadėjus už konstitucijos dergimą nubausti. Ar tai nebūtų tikra konservatyvios ir elektroninės demokratijos sintezė? Bet ne, broliai, tai principinis kirtimasis su... taip, atspėjot.

Jeigu kokia tauta, absoliučia dauguma balsų priiminėtų sprendimus savo tautos labui dėl atbėgėlių, galimybės įsivaikinti pederastams ir jiems tuoktis, penktųjų kolonų efektyvaus nukenksminimo ir t.t. ir pan. ir jei visuotinio balsavimo rezultatas ir po to sekantys veiksmai siaubingai kirstųsi su ''liberaliomis vertybėmis'' ar nepradėtų visi loti, jog tai antidemokratiški (!) veiksmai nors ir pati sistema kaip ir ''tautinė demokratija'' ?

Čia Ale užsiminė apie veiksmus. Tai kaipgi imtis veiksmų, jeigu visuotinės laisvės ''liberalioj demokratijoj'' laikais praverti burną į neteisingą pusę sunkiai drįsta net jaunas ir veržlus 'kraštutinai dešinysis' Lietuviškas kraujas?

ale, rašė...

"Nes tai ta pati fauna ir tos pačios ideologijos įgyvendinimo apraiškos."

- Šita fauna -
visiškos padugnės, be jokių dvasios pradmenų, todėl vadovaujasi pačiais įvairiausiais -
visais - gyvuliškais instinktais. Tuo šita įvairiausių rušių amebinių gyvių masė ir sukuria ìliuziją, neva jie visi vienodi ir vieningai kažką reiškia patys iš savęs kaip visuma. Jie labiau primena prijaukintus šunis rujos metu, kurie nuolatos krušasi ir tik išbadėję bėga pas savo šeimininką numetamo kaulo sugraužti, už kurį tokie sąžiningai(?) visi kaip vienas tarnauja savam šeimininkui.

"Klaidinga visus tuos atvejus vertinti kaip tarpusavyje nesusijusius."

- Taip, klaidinga. Tik tas jų susiejimas ne iš jų pačių intencijos kyla. Patys iš savę jie niekaip nesusiję, kaip ir riešutai maiše. Juos vienovėje palaiko išorinė jėga - tie, kurie jais manipuliuja kaip įrankiais prieš normalius žmones, kad tie įtikėję iliuzija, neva, demokratija yra panacėja,
- savo valia atsisakytų galimybės vadovautis sveiku protu.

Unknown rašė...

Tai gi visi katalikai žino, kad Lietuva tai Marijos žemė, tai ir G taškas yr ...

Pikc Kažinkavičius rašė...

Labai taiklus juokelis apie "progresyviųjų Vilniaus reklamuotojų" fauną – su atitinkamu iš liberastinių degeneratų nukopijuotu “paaiškinimu tamsolems”: http://www.tiesos.lt/index.php/tinklarastis/straipsnis/egle-mironcikiene-vilniaus-savivaldybe-sostines-hemorojus

Anonimiškas rašė...

Kiaules is baznycios isvaryti gali tik toks analogas Lietuvoje, kaip IRA (Irish Republican Army).

Anonimiškas rašė...

Šūvis į kaktą. Gaila, kad per vėlai šauta. Toks plačiausiai paviešintas straipsnis , manau, galėjo sustabdyti šitą liberalistinį absurdą. Mačiau per Tv kelis reklamos žinovus, sakančius, kad nesvarbu ar patinka reklama ar ne. Svarbu atkreipti dėmesį ir tai dar įvardino kaip drąsą. "Mes juk pristatome save kaip drąsią tautą" - aiškino "žinovas"

item