Vytautas Radžvilas. Vatnikai ir eurovatnikai

propatria.lt nuotr. Nežinia kelintą kartą atvirai parodžiusį neapykantą Lietuvai ir viešai pasityčiojusį iš jos karžygio Klaipėdos Tary...

propatria.lt nuotr.
Nežinia kelintą kartą atvirai parodžiusį neapykantą Lietuvai ir viešai pasityčiojusį iš jos karžygio Klaipėdos Tarybos narį užgriuvo „net“ paties A. Tapino kelta masinio pasipiktinimo banga. Šį kartą rūstybė tokia didelė, kad pagarsėjusiam „vatnikui“ išdrįsta – koks žygdarbis! – net skelbti apkaltą. Būtų juokinga, jeigu nebūtų neramu ir koktu. Juk tai ne kas kita, o dar vienas parodomasis ir grynai teatrališkas tariamo pasipiktinimo „vatnikais“ protrūkis, patvirtinantis, jog Lietuvos valstybės – nėra. Šitaip keliamų tokių pasipiktinimo audrų tikroji paskirtis yra viena – nukreipti dėmesį nuo „vatnikiškumo“ reiškinio esmės ir nuslėpti jo priežastis, mastą, galiausiai – iš tiesų pavojingiausias, bet niekada neįvardijamas „vatnininkystės“ atmainas.

Atidžiai įsiskaitykime į šį straipsnį.

Jame kaip tik ir galima susipažinti su į oficialią klasifikaciją dar neįtraukto „vatnikų“ porūšio atstovu. Šiam porūšiui būtina duoti vardą: tai „eurovatniko“ egzempliorius. Skirti ir klasifikuoti tokį porūšį – pagrįsta ir prasminga. Juk „vatnikiškumo“ esmė ir jį atpažinti leidžiantis skiriamasis bruožas – ne trauka ar stūma į Rytus ar Vakarus, meilė ar neapykanta Putinui ir Junckeriui. „Vatnikiškumo“ esmė – savo valstybės nevertinimas ar net jos idėjos neigimas.

O kas yra tas „eurovatnikas“ ir kaip jį atpažinti, puikiai atskleidžia įvykių Klaipėdoje kontekstas. Rusiškąjį „vatniką“ miltais „pavaišinęs“ karštas Lietuvos patriotas ir tariamas „antivatnikas“ pasirodė esąs Liberalų sąjūdžio atstovas miesto Taryboje – lyg tyčia tos pačios partijos, kuri yra sudariusi koaliciją su antivalstybinių nuostatų neslepiančiu Rusų aljansu. 

Žavinga, ar ne? O toks pat liberalus kito miesto meras lyg niekur nieko siunčia vaikus į Rytus įkvėpti autentiškos „rusiškojo pasaulio“ dvasios.

Priešybės sutampa. V. Titovas yra „vatnikas“, nes nepajėgia, o ir nenori, susitaikyti su tuo, kad Lietuva – valstybė. Jam tos valstybės nereikia. Jis paprasčiausiai jos nekenčia, nes Lietuva jo vaizduotėje – tik Rusijos imperijos provincija. Šiaurės vakarų kraštas.

Liberalieji „eurovatnikai“ triukšmingai piktinasi rusiškaisiais „vatnikais“ ir juos smerkia. O kartu yra jų dvasiniai broliai ir bendraminčiai. Juk Lietuvos valstybės jiems nereikia lygiai tiek pat. Tautos nėra – yra tik privačių interesų bet kokioje valstybėje turintys netrukdomai siekti individai. Atiduokime ES paskutinius valstybės suverenumo likučius – teisę tvarkyti net socialinius, kultūros ir švietimo reikalus. Lietuva turi tapti ES savivaldybe – štai koks A. Kubiliaus pasiūlytas ES „eurofederacinės“ pertvarkos idealas. Tai – grynai „eurovatnikiška“ Lietuvos ateities vizija. Fantastiškas pasirinkimas: Rusijos Šiaurės vakarų kraštas ar ES Vidurio (gal Šiaurės?) rytų regionas? Jeigu individo laisvei užtikrinti sava valstybė nebūtina, kaip teigia liberalieji LLS ir TS-LKD „eurovatnikai“, tai iš principo teisūs ir prorusiškieji „vatnikai“, teigiantys, kad tą laisvę gali užtikrinti ir Putinas: juk okupavęs ir aneksavęs Lietuvą jis greičiausiai nesikėsintų į vienintelę „eurovatnikams“ suvokiamą laisvės formą – šventą ir neliečiamą individo privačios nuosavybės teisę.

Ši valstybės pamatus kasdien ardanti „vatnikų“ ir „eurovatnikų“ mentalinė sąsaja – ne vaizduotės pramanas. Vienus ir kitus saistantis ryšys – įsitikinimas, kad Lietuva negali ir neturi teisės būti valstybė – seniai materializavosi mūsų politinio gyvenimo tikrovėje. Patriotiškomis ir provakarietiškomis besiskelbiančių politinių jėgų „pragmatiškos“ koalicijos su atvirai antvalstybiniais gaivalais seniai tapo kasdienybe ir laikomos norma. „Vatnikai“ jaučia ir yra puikiai perpratę, kas iš tiesų slepiasi po skambiomis „eurovatnikų“ deklaracijomis – todėl kasdien drąsėja ir veikia vis atviriau bei įžūliau. Jie žino – garsiai šaukdami, kad reikia kuo toliau ir greičiau nuplaukti į Vakarus, lietuviškieji „eurovatnikai“ valstybės laivo bures nepastebimai kreipia Rytų link. Lietuva kartoja Kolumbo kelionę: tarsi norėjo ir manė plaukiąs į Indiją, bet atsidūrė Vakarų Indijoje...

Susiję

Vytautas Radžvilas 3623216081351113498

Rašyti komentarą

36 komentarai

Cato rašė...

„jis [Putinas] greičiausiai nesikėsintų į vienintelę „eurovatnikams“ suvokiamą laisvės formą – šventą ir neliečiamą individo privačios nuosavybės teisę."
Putino viešpatavimas Rusijoje rodo, jog dar ir kaip kištųsi. Pagal laisvę Rusijos ekonomika apgailėtinoje 107 vietoje (Lietuva - 19).

Dėl vieno profesorius teisus - tikrai mieliau gyvenčiau ES provincijoje su užtikrintomis privačios nuosavybės teisėmis, nei tautinėje Pro-Patriškoje diktatūroje.

Anonimiškas rašė...

Labai keista matyti kaip TSPMI dėstytojas pateisina ir pats nusileidžia iki gatvės lygio slengo ir net skatina etikečių klijavimą. Gal ne be reikalo jį išmetė iš Universiteto?

nemo rašė...

Retorinis-politinis straipsnis. Eurovatnikai, rusovatnikai, o apie tautinius vatnikus - tai nieko? Lygtais tokių nebūtų. Radžvilas daug teisingų dalykų apie kosmopolitizmo be tapatybių utopija parašo, bet kai užsimerkia prieš nacionalizmo briedus - tai nebereiktų pretenduoti į blaivų ar objektyvų žvilgsnį.

Vienas iš tų briedų - kova tarp nacionalizmų.

Modernus nacionalizmas, etnonacionalizmas gyvuoja gerus du šimtus metų jau. Daug kraujo išlieta - ir čia kalba visai ne apie Vokietijos rasistinį nacionalsocializmą, kuris esą kaip nebesusijęs su nacionalizmu. Moderuoti ir nerasistiniai nacionalizmai su tokiu pat entuziazmu puolė kaimynus lupti. Praktiškai visur. Kai Radžilas kažkuriame straipsnyje karą nurašė nacių marazmams, tai paprasčiausiai yra nesąžininga, tai paprasčiausiai yra neistoriška.

Čia yra patrauklus kosmopolitizmo argumentas: utopiškas, bet argumentas, kuris gimė kaip atsvara nacionalizmo sienoms/priešpriešoms - nacionalinę tapatybe pakeisti humanistine tapatybe tam, kad du visiškai vienodi žmonės nebeturėtų motyvacijos išmušti viena kitam dantų todėl, kad aš "šaunuolis lietuvis", o štai tu, kažkoks "žąsinas" (latvis, rusas, estas, baltarusis, pakistanietis, kinas, britas). Įdėja paprasta - jei jie pirmiausia jaustusi žmonėmis, o ne latviais ir lietuviais, tai gal ir toliau muštusi, bet bent jau ne dėlto. Ir kraujo būtų mažiau, nes muštybės būtų privačios/pavienės, kai tuo tarpu nacionalizmas sugeba organizuoti ir mobilizuoti nacionalinės apimties peštynes.

Radžvilas daug gieda apie tautinės savąsties ir valstybingumo principą - ir teisingai gieda. Tačiau, pakartosiu, kai nebeliečia nacionalizme užprogramuotos sienų/ konflikto problemos, jis jau yra tautinis ideologas, o ne politinis mokslininkas.

Anonimiškas rašė...

Labai taiklus apibūdinimas - "eurovatninkai". Manyčiau, kad šiandien "eurovatnykų" turime labai daug, gal net daugiau negu "vatninkų". Gal dėl to, kad jie labai save demonstratyviai parodo, yra įžūlūs ir išdidūs. Jie įsitvirtinę aukštuose valstybės postuose net parlamente ir jaučiasi esą saugūs šio pasaulio viešpačiai. Visus, kurie juos pakritikuoja, tuoj išvadina šlykščiausiais žodžiais."Vatninkų", kurie, išties, jaučia nostalgiją kaimyninei šaliai iš Rytų, taip pat yra. Net yra lietuviškų portalų, kur galima rasti labai nemalonių straipsnių apie pokario partizanus, Kauno Birželio sukilimą, nuo ko šiurpu darosi.

Anonimiškas rašė...

Tai ne gatvės slengas - šiuos išsireiškimus: "vatninkas", kremlinis, runkelis ir t.t. girdime kasdien net iš televizijų, radijo laidų, iš spaudos. Nereikia šią nuodėmę primesti Profesoriui. Jau labai seniai V. Landsbergis kuria panašius "naujadarus", mat paveldėjęs senelio talentą. Ir nieko. Profesorius V. Radžvilas sukūrė šį vieną, bet labai taiklų žodį - "eurovatninkai". Ačiū Jam.

Anonimiškas rašė...

bet kodel manote, kad profesorius siulo diktatura? kur cia jis taip daro, gal kazka praziopsojau

Anonimiškas rašė...

nesupratau paskutinio sakinio...

Sodininkas Antaninis rašė...

Kad eurovatnikų privisę gausiai, rodo ir dauguma komentatorių pasireiškimai. Nėra neklystančių, bet kada savo privačius interesus iškelia aukščiau (šiuo atveju) virš Lietuvos valstybingumo, virš Tautos nacionalinių interesų, tebūnie jie prakeikti Istorijoje....Per visą Istoriją likimas nepašykštėjo Lietuvai ''vatnykų'', tad ir paskutinį Šansą savanoriškai pameta.....

Pikc Kažinkavičius rašė...

Abiejų tipų vatnykams normali tautinė valstybė yra "nacyzmas-fošyzmas-diktatūra". ;)

Pikc Kažinkavičius rašė...

Tai jo jo - buržuazinis nacianalyzmas ire žeurus blogis, visū šaliū praletaraj/liberastaj vienykitės ir t.t. ir pan. Ir, be abejaus, kas nepropaguoja kurio nors tipo internacionalizmo, tas - ne mokslinykas. O štai pamėtyti nuvalkiotų ideologinių klišių (jei ginčijiesi su krikščionimi, tai "vysy karaj kilo del religijū!", jei su nacionalistu - tai "vysy karaj kilo del tautibiū!") labai netgi moksliška. :)
O jei rimtai - užtenka prisiminti raudonųjų internacionalistų/kosmopolitų "darbelius", kad taptų akivaizdu, kiek verti postringavimai apie "seubą-baubą nacianalyzmą", ;)

Pikc Kažinkavičius rašė...

"Anonimiškas 2018-07-27 15:51" - puiki V. Radžvilo teiginio, kad vatnykai nuo eurovatnykų iš esmės nesiskiria, iliustracija. ;)
P.S. A. Rustaika vartoja kitą variantą - "konservatnykai", bet "eurovatnykai" yra "talpesnis", tad ir geresnis.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Paskutiniu sakiniu bandoma "subtiliai" prakišti mintį, kad tų vatnykų liejamos šmeižto srutos yra tiesa. ;)
Ir atkreipkite dėmesį į tono skirtumą, kalbant apie eurovatnykus ir vatnykus. ;)

Anonimiškas rašė...

Siūlau atkreipti dėmesį ir į dar vieną perspektyvų pavadinimą - "eurosovietinis chunveibinas". Labai tinkamas apibrėžimas, kai norime įvardinti agresyviuosius neomarksistus, Sorošo samdinius-pastumdėlius ar super uolius Briuselio direktyvų "stumikus".

Anonimiškas rašė...

Nei liberalizmui nei rusu aljansui nei lenku akcijai nerupi Lietuvos valstybe. Konservatoriai jau seniai isdave ir pardave tauta ir valstybe. Jie visi eurovatnikai. Teisingai autorius parase. Vargas musu tevynei. Neliko doru mylinciu kalba savus paprocius savo zeme ir savo zmones. Nemori auginti vaiku kur senoöiu kapai kur gimines saknys.vietoj lietuviu privaziuos svetimu. Bus blogai oi blogai

Pikc rašė...

"Neliko doru mylinciu kalba savus paprocius savo zeme ir savo zmones." - ar tikrai? ;)
Matote, čia kaip ir nelogiška situacija susidaro: jei nuoširdžiai apgailestaujate, kad tokių žmonių neliko, reiškia, Tamstai rūpi - reiškia, Tamsta esate vienas iš tokių žmonių. Vadinasi, jų liko, ir Tamstos teiginys klaidingas. O jei tikrai tokių žmonių neliko, tai ir Tamsta nesate vienas iš tokių žmonių - vadinasi, apgailestauti neturėtumėte, nes paprasčiausiai Tamstai turėtų nerūpėti.

Henrikas Miuleris rašė...

Savo komentaru pats nemo pripažįsta šizofrenišką visuomenės perkonstravimo bandymo prigimtį. Įsiskaitykite : ''Čia yra patrauklus kosmopolitizmo argumentas: utopiškas, bet argumentas''.
Aš sutikčiau su visais šiais išvedžiojimais tokiu atveju, jei :
a) būdamas namie turėčiau bent teisę pasakyti ką galvoju;
b) būdamas savo valstybėje nebūčiau diskriminuojamas dėl atvykėlių teisių mano sąskaita; ir
c) du viršutiniai punktai nebūtų tiesioginė kitos etnocentriškai veikiančios grupės ar grupių tiesioginė išdava.

Kol kas viskas gerai, bet už geležinės uždangos (anon pusėn, savaime suprantama) su šiais dalykais atsisveikinta pabučiuojant jiems į užpakalį.

Viena yra matyti savo kiemą ir būti 'kosmopolitizmo' advokatu turint teorines žinias ir gyvenant kultūriškai artimoj žmonių bendrijoj, kad ir skirtingų tautų, visai kas kita yra matyti visišką kone prievartinio tautų maišymo fiasko vakarų Europoje - kol kas mečetės pas mus nedygsta kaip grybai po lietaus, ir gatvėj lietuviškai susišnekėt lyg ir išeina, bet atsitikti gali ir kitaip. Juk kas čia reiškia tą Lietuvėlę praryt - ji Kijevo dydžio.
Taip kad kontempliuodamas apie nacionalizmo iššūkius savo išpažįstamai mazochistinei savidestrukcinei ideologijai atsakyk sau į klausimą - reikalinga tau pačiam ta tėvynė ar ne? Jei ne, šis portalas tikrai ne tau ir tu pražilsi prieš kažką čia įrodydamas.

1Chingishan rašė...

to cato
tai važiuok iš čia gey-valkata ir gyvenk gey-provincijoj.

ale, rašė...

Brolį Pikc, ar tik ne vaizdinių ir nuostatų situciją savo galvoje aprašinėjate? Realiame gyvenime tokia abstraktaus formalizmo "logika" negalioja. Realybęje veikia daug įvairaus masto faktorių. Jūsų logika tinka idealiam atvejui, jei visi alei vieno veiktų tik kaip atskiri vienetai ir dar šventai pagal demokratijos taisykles. Dabar gi, realybėje - ta demokratija tik tamsioms masėms, kad niekas atskiras negalėtų pateikti optimaliausio sprendimo kiekvienai konkrečiai situacijai. Juk tada nebeliktų galimybės - mulkinti masių. Praktiškai, demokratija visus/kiekvieną verčia veikti vien tik nuo savęs. Taip atsiranda/sukuriama galimybė sąmokslui. Tie, kurie propaguoja demokratiją kitiems, patys ja nesivadovauja. Jie patys veikia ne kaip atskiri individai, o kaip klanas ir skrupulingai koordinuoja savo narių veiksmus. Jie veikia vieningai kaip sistema, kaip gyvas visuomeninis organizmas. Tuo tarpu, kitų tautų žmonėms primeta "teisę" būti laisvais, t.y.:
nesusijusiais artimais ryšiais. Tą galima palyvinti su profesionaliais sukčiais bendromis pastangomis aplošinėjantiems vieną nieko neįtariantį piniguotį mėgstantį kortomis žaisti, deja, garbingai - pagal taisykles...
Taigi, kolega vietoj to pasakymo "nebeliko dorų..." jei zvelgtų į realybę, tai atrastų, jog dabartinėje realybėje veikiant pavieniui, jau nebeįmamoma jokio rezultato psiekti prieš slaptoje koordinuojantį savo narių (ir parsidavėlių) sukčių klaną veikiantį globaliu mastu pagal griežtos herarchijos principą. Tai gyvo organizmo, kaip biologinio, taip ir VISUOMENINIO GYVO ORGANIZMO principas. Demokratija gi, tai negyvosios materijos principas - bedvasė būsena. Todėl dori žmonės neturėtų išlikti kvsiloj brdvasėje būsenoje - privalu pradėti veikti vieningai nežiūrint, kad kito nosis ar ausis nepatinka. Reikia liautis vatą kedenti, t.y., skaidytis po bet kokiu -slaptoje veikiančių sukčių - pakišamu pretekstu.

Anonimiškas rašė...

Prisidedu prie Chingishano paraginimo - važiuok iš čia kad net dulkės rūktų su visomis savo nuosavybės teisėmis, o jei reikės, tai dar ir pridėsime!

Anonimiškas rašė...

Pritariu - tik vienybė mus išgelbės ir padės įveikti tuos kurie planuoja mums pražūtį. Tačiau turi būti BRANDUOLYS aplik kurį visi pradėtų vienytis. Pats svarbiausias Vienybės principas - bendro reikalo (tikslo, interesų) viršenybė prieš asmeninę naudą. Asmens savanaudiškumas buvo pradėtas plėtoti tokiuose projektuose, kaip "Verslumo dvasia", "Karjeros planavimas" ir pan. Skamba lyg ir nekaltai, bet iš tiesų jokio verslumo, o tik egoizmo ir moralinio degradavimo programavimas.

Anonimiškas rašė...

Tautovatnikas yra dar geresnis žodis, jis tinka daugumai rašančiųjų į Pro Patria, Radžvilas taip pat tautovatnikas, nes net su pasimėgavimu gyrė Lietuva - lietuviams šūkį. Dauguma jo straipsnių yra prieš ES, tačiau jokios alternatyvos jis nesiūlo. Čia yra tautovatnikų esminis bruožas: skųstis kaip juos visi engia.

Sėlis rašė...

Liberastiniai durniai patys prisigalvoja nesąmonių ir paskui dėl jų verkia. :D

Surizikuočiau rašė...

Aš tai surizikuočiau ir mielai pagyvenčiau "tautinėje Pro-Patriškoje diktatūroje". Nes komunizmų ir liberalizmų jau sotūs iki kaklo.

Pikc rašė...

Jargau, parašiau visiškai elementarų logikos pradmenų žaidimuką - ir kaip atsakymą gaunu pseudofilosofinę rašliavą ne į temą iš "duchovnyų skriepų" ir sąmokslo teorijų "fronto". :)

Pikc rašė...

O, štai ir vienas V. Radžvilo straipsnio "herojų" suskubo atropoti mus pajuokinti savo "entelektualiomis yžvalgomis".:D

Anonimiškas rašė...

Pritariu Cato. Tik pakrapštyk kokį tautovatniką tai tik ir paaiškės, kad jam ar jai kokia diktatūra visai prie širdies būtų :D

Anonimiškas rašė...

ProPatria pariotai yra daug pavojingesni už vatnikus. Vatnikai yra aiškiai priešiški Lietuvos nepriklausmybei ir valstybinbumui. Tuo tarpu yra daug sunkiau suprasti kokias įdėjas propaguoja koks nors pro patria patriotas. Iš pirmo žvilgsnio taip toks patriotas už Lietvą, tačiau realiai jo veiksmai ir propaguojamos idėjos gali pasitarnauti prieš Lietuvą. Tačiau proeuropietiški žmonės palaiko tą pusę (Europos Sąjungą ar federaciją, net) iš kurios niekada neateis JOKIA okupacija ir aneksija. Tiks skirtumas. :P

Anonimiškas rašė...

Taip, tautovatnikas dar pavojigesnis už vatniką :DDDD

ale, rašė...

Citata: "kaip atsakymą gaunu pseudofilosofinę rašliavą ne į temą iš "duchovnyų skriepų" ir sąmokslo teorijų "fronto". "

- O tai ko čia nervintis? Jei matai, kad tamsi liaudis tik iki psiaudofilosofijos lygio tetraukia, tai imkis misijos ir paskelbk savo tikrąją vienintelę teisingą filosofiją. Nelaikyk jos už devynių spynų. Būk malonus, apšviesk liaudį, kad jos pigi šlykšti vata virstų švelniu šilku teikiančiu vien pasigėrėjimą. O jei koneveiksi ją ir vien neapykantą reikši jai, tai gi kur gi ta vata dėsis. Ji gi tokiu atveju amžinai ir liks vata. Argi toks tamstos tikslas - amžinai gyventi purvinoje vatoje?

Sėlis rašė...

Daug pakrapštei?

Sėlis rašė...

“<...>propaguojamos idėjos gali pasitarnauti prieš Lietuvą<...>” - gal galite pagrįsti?
“<...>iš kurios niekada neateis JOKIA okupacija ir aneksija<...>” - o federacija ir nepriklausomybės atsisakymas nėra aneksija?

Pikc rašė...

Bandote su eurovatnyku-homsomolo aktyvistu argumentų kalba kalbėti? Na, sėkmės. ;)
Beje, šitų padarų "kolegos" - irgi "sajūziniai" (tik kito sajūzo fanatikai) vatnykai LYGIAI tokią pačią giesmelę gieda, kaip ir šitas "da procvetajet jedinstvo" mankurtėlis. ;)

Pikc rašė...

Sėli, taigi čia homsomolo aktyvistas - jiems "krapštymaisi" (žinia, kur ;)) yra viena "esminiū europiniū viartibiū", tad nieko nuostabaus, kad jie tik tokiame lygmenyje ir sugeba vograuti. ;)
Beje, simptomiška, kad "žydrieji" vėl (eilinį kartą) kuo puikiausiai sutaria su "raudonaisiais", anarchistais ir pan šiukšlėmis. ;)

ale, rašė...

Pikčiau, pyk nepykęs, bet esi tipiškas fašistas. Tie irgi, manydami, kad vertingesni už kitus yra, net nepagalvojo, jog apšviestus atsilikėlius ir tie pasidarytų vertais... Vietoj to fašistai net neapsiribojo neapykanta nevertiesiems, bet kaip pagl jų neapykantos "logiką" ir gaunas tęsinys, pasišovė išnaikinti nevertuosius, o žydus, kurie apsiskelbę daug anksčiau už fašistus vercingiausiais (dievo išrinktaisiais) sumojo, kad gereu išnaikinci, kaip viarcingus, bet kankuriencus.

ale, rašė...

Henrikai, Tėvynė visiems reikalinga. Problema tame, kad nekurie save įsivaizduoja "tevynes šeiminykais" ir negali pakęsti kitų - norinčių būti tos pačios Tėvynės tevynainiais.
Pikčiau, nepagalvok, kad tai su tavimi ir toliau ginčijuosi. Tamsta esi miręs(nepataisomai sugadintas), kad būtų bent kokia prasmė ir toliau apeliuoti į tavo (man - nebe Jūsų) supratimą. Aš tik pasinaudosiu tamstos, kaip tipiškiausiai išreiškiančio mirusiūjų ideologijos principus išsireiškimu: "Tai jo jo - buržuazinis nacianalyzmas ire žeurus blogis". Tuo pasakai, yra gėris nacionalizmas BURŽUAZINIS. Reiškia, stengiesi dėl dviejų nesuderinamų dalykų. Dėl to,kad įteisinta būtų paties kaip buržujaus iškirtinė padėtis, bet per savo absoliutų bukumą, pasiekti tokio tikslo renkiesi nacionalinių priešų primetamą metodą - demokratinį - kad pačios masės ir pasirinktų tamstos jungą joms. Miręs toks reikalas. Tas nėra ir negali būti sąmoningu tamstos pasirinkimu. Tai aklas žaidimas be jokių šansų laimėti, nes taip elgtis gali tik besąlygiškai priimantis svetimų - priešų primetamas žaidimo taisikles.

Pikc rašė...

Tik spėjau po "žydrojo" pezalu parašyti, kad ""žydrieji" vėl (eilinį kartą) kuo puikiausiai sutaria su "raudonaisiais", anarchistais ir pan šiukšlėmis" - ir iškart patvirtinimas iš "raudonųjų" pusės parėjo. :D

item