VF informacinis pranešimas dėl susitikimo su A. Juozaičiu ir jo rėmėjais

Š. m. liepos 3 d. įvyko Vilniaus Forumo (VF) ir Sąjūdžio Iniciatyvinės grupės klubo (IGK) narių susitikimas su apie ketinimus kelti savo ...

Š. m. liepos 3 d. įvyko Vilniaus Forumo (VF) ir Sąjūdžio Iniciatyvinės grupės klubo (IGK) narių susitikimas su apie ketinimus kelti savo kandidatūrą artėjančiuose LR prezidento rinkimuose paskelbusiu A. Juozaičiu ir dalyvauti juose jį prašančiais rėmėjais. Vykusio atviro ir nuoširdaus pokalbio metu buvo aptarti galimo kandidato apsisprendimo asmeniniai motyvai ir politinės paskatos, taip pat iniciatyvos paviešinti jo ketinimus realizavimo aplinkybės. Diskutuota dėl paskelbtos iniciatyvos rėmėjų lūkesčių, jos įgyvendinimo būdų ir priemonių. Mėginta išsiaiškinti jos tikslus ir prasmę Lietuvos dabartinės padėties ir jos ateities perspektyvų kontekste.

Dalykiškas ir turiningas pokalbis buvo reikšmingas ir naudingas, nes iniciatyva prašyti A. Juozaitį kandidatuoti prezidento rinkimuose nebuvo derinta su Vilniaus Forumu ir Sąjūdžio Inicatyvinės grupės klubu. Susitikimo metu VF ir IGK nariams paaiškintos šios iniciatyvos radimosi paskatos ir įgyvendinimo aplinkybės, kurios iki tol jiems buvo menkai žinomos.

Pokalbio metu konstatuota, kad, paskelbus grupės iškilių visuomenės atstovų prašymą A. Juozaičiui dalyvauti prezidento rinkimuose ir jam pačiam paviešinus tokius ketinimus, Lietuvoje faktiškai inicijuojamas naujas, galbūt laikinas, politinis sambūris, kurio kūrimo pagrindu ir varomąja jėga turėtų tapti artėjanti prezidentinė rinkimų kampanija.

Galimo kandidato ir pradedamo kurti politinio sambūrio ideologinis tapatumas ir programinės nuostatos kol kas nėra išaiškėjusios. Taip pat nėra žinomos ir A. Juozaitį ketinančios remti visuomeninės ir politinės jėgos. 

Sutarta, kad su A. Juozaičiu ir jo rėmėjais reguliariai bus keičiamasi informacija apie tolesnę pradėtos iniciatyvos plėtrą ir prireikus konsultuojamasi aktualiais šalies visuomeninio ir politinio gyvenimo klausimais.

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „vilniaus forumo logo“

Susiję

Vilniaus Forumas 1739970700239575566
item