Trumpas: Vokietija yra „Rusijos įkaitė“

Šiandien Briuselyje prasidėjo liepos 11–12 dienomis vyksiantis NATO viršūnių susitikimas. Jau pirmųjų pokalbių metu JAV prezidentas D. Tr...

Šiandien Briuselyje prasidėjo liepos 11–12 dienomis vyksiantis NATO viršūnių susitikimas. Jau pirmųjų pokalbių metu JAV prezidentas D. Trumpas palietė Vokietijos įsipareigojimų NATO temą.

Kalbėdamas su NATO generaliniu sekretoriumi J. Stoltenbergu, D. Trumpas Vokietijos ir Rusijos santykius apibūdino kaip „netinkamus“.

Trumpas viešai reiškė griežtą nepritarimą tam, kad vokiečių politikai baigę savo politines karjeras dirba Rusijos energetikos kompanijoms. 

JAV prezidento teigimu, dėl su energetika ir ištekliais susijusių saitų Vokietija yra visiškai kontroliuojama Rusijos: „Vokietija yra Rusijos įkaitė, nes ji perka daug energijos iš Rusijos. Jie moka miliardų milijardus dolerių Rusijai, o paskui mes turime juos ginti nuo Rusijos.“

Pridėdamas D. Trumpas pabrėžė, kad „galiausiai 70 procentų Vokietijos bus kontroliuojama Rusijos, per gamtines dujas.“

JAV prezidentas taip pat dar kartą priminė, kad Vokietija, dabar į bendrą NATO šalių iždą mokėdama vos daugiau nei 1 proc. nuo BVP, per menkai prisideda prie NATO išlaikymo. „Aš manau, tai nesąžininga“, – nurodydamas į šią situaciją teigė Trumpas.

D. Trumpas įsitikinęs, kad Vokietijos planas padidinti NATO gynybai skiriamas išlaidas iki 2 proc. nuo šalies BVP iki 2030-ųjų nėra pakankamai geras. „Jie galėtų padaryti tai rytoj“, – kalbėdamas apie Vokietijos šį Vokietijos įsipareigojimą teigė JAV prezidentas.

Parengta pagal theguardian.com informaciją.

Susiję

Gynybos politika 6749883936568622663

Rašyti komentarą

9 komentarai

Audrius rašė...

Trumpas teisybę kalba. Kai pinigai svarbiau už tautos saugumą, gerovę, galima po politikos ir pas rusus dirbti. Koks turi būti bestuburis pinigasiurbis?
Lietuva, ir ta stengiasi 2 proc skirti gynybai, o vokietukai vos procentą sukrapšto...

Henrikas Miuleris rašė...

Straipsnis yra vertalas, arba pats šaltinis yra neišbaigtas, nes įneša neaiškumą :

'Pridėdamas D. Trumpas pabrėžė, kad „galiausiai 70 procentų Vokietijos bus kontroliuojama Rusijos, per gamtines dujas.“ ' - 70 proc. KO ? Energetikos sektoriaus, Vokietijos teritorijos, gyventojų proto ir sąmonės?

Nors pagrindinė mintis aiški ir teisinga, tačiau turint omeny Vokietijos perauklėjimo programą tai yra nieko nuostabaus. Joks vokietis nedrįs diskutuoti apie karingumo puoselėjimą, o apie tautiškumą ir nacionalizmą postringaujantis politikas būtų sodinamas į kalėjimą ar hospitalizuotas.
Nors esama vilties ir, mūsų dideliam džiaugsmui netgi ženklų, kad pastarųjų metų politinės klaidos privers šią didžią šalį persvarstyti savo prioritetus, ir užtraukti rankinį svarstant gilesnės integracijos kelią ir netgi kontempliacijas apie Europos kariuomenę. Visgi norisi tikėti, kad tas ekstremalus pacifizmas politkorektiškumo veidu tėra sąmonės kontrolės lygmeny ir germanai neprarado X, kuris yra kažkas giluminio. Antraip Teutonų ordinas nebūtų vis dar legaliai veikianti labdaros organizacija.

Pikc rašė...

Vokiečiams prioritetai kiti - jiems gi reikia prisivežtus parazituojančius nelegalus išlaikyti. :)

Anonimiškas rašė...

pažiūrėkit Trumpo video, ten visi 70procentų yra, tik va, kad pats Trumpas kartais palieka neaiškumų kalbėdamas trumpais sakiniais

Anonimiškas rašė...

Todėl ir tos ;sankcijos; Rusijai yra juokingos, kad ir kaip karingai Merkel apie jas kalba. Kas iš to kad apriboja kelioms dešimtims milijonierių pinigų judėjimą?Kai patyliukais vaikšto milijardai.

Markas Eyn Lettowe rašė...

Prieštaringas tas Trampas: prieš metus, pasirašydamas kongreso uždėtas sankcijas Rusijai ir jam kaip prezidentui numatytus beprecedenčius apribojimus, kad negalėtų panaikinti be kongreso pritarimo, oficialiame savo pareiškime reiškė nepritarimą ir pergyvenimą, kad sankcijos pažeis JAV sąjungininkų Europoje interesus. Turbūt, ir Vokietiją turėjo omenyje )).

ale, rašė...

Trampas pasakė tą, Trampas pasakė dar kai ką. O iš tiesų, neadekvatus tipas prišneka bile ko. O jau purvasklaida atrado, kad galima selektyviai skelbti tik tai, kas tinkama visos purvasklaidos savininkams monopolistams...

ale, rašė...

Pickai, o kur logika dingo? - Prisivežti tai ne nelevalai! Ir dar. Žlugdanti Vokietiją Vokietijos politika - ne Vokietijos preoritetas. Gal jau laikas prasikrapštyti akis?

Pikc rašė...

Žiūriu, be viso kito, dar ir rimta disleksijos forma. :)

item