Stokholmo centre „stiklainio“ pastatyti neleista

tiesos.lt Teismas sugriovė – bent kol kas – politikų planus Blasienholme, Stokholmo centre, pastatyti milžinišką modernistinį monstrą...


Teismas sugriovė – bent kol kas – politikų planus Blasienholme, Stokholmo centre, pastatyti milžinišką modernistinį monstrą, skambiai pavadintą „Nobelio centru“, praneša portalas friatider.se.

Žemės ir aplinkos teismas savo sprendimu panaikino vietos komunos nutarimą dėl „Nobelio centro“ Blasieholmene detaliojo plano, pagal kurį Stokholmo širdyje, tarp klasikinio stiliaus namų, būtų išdygęs didžiulis į dėžę panašus pastatas.

Laimei, šie vietos politikų planai sulaukė didžiulio pasipriešinimo iš kelių pusių.

Žemės ir aplinkos teismo nuomone, toks pastatas „darytų didelę žalą visuomenės interesams“ ir „sunaikintų vieną iš nedaugelio išsaugotų ir tebenaudojamų vietų, menančių prekybinę laivybą“.

Be to,  teismas mano, kad detaliajame plane nebuvo patenkinamai išspręsta eismo problema ir dėl to jis kelia „didelių nepatogumų“ greta esančiam nekilnojamam turtui.

Kaip pastebi atsakingoji teisėja Erika Ekman savo pareiškime, „prieštaraujančiųjų interesai, teismo nuomone, yra svaresni nei bendrieji ir privatūs interesai, kuriems atstovauja detalusis planas, t.y. interesai statyti „Nobelio centrą“. Štai todėl mūsų sprendimas teigia, kad komuna neturėjo būtinų sąlygų detaliajam planui priimti, ir todėl mes jį atšaukiame“.

Stokholmo miesto planavimo komiteto nariai, dar prieš paskelbiant nuosprendį, paskubėjo pareikšti, kad nutarimą jie skųsią aukštesnės instancijos teismui.

Parengė Daiva Jakubonienė.

Susiję

Istorijos politika 8065616557793910895

Rašyti komentarą

2 komentarai

Anonimiškas rašė...

tegu veža į Vilniu, su visom Nobelio premijom, mes ir ant Gedimino kalno, gerai pamokėjus, pagrįsim, kad tai ir yra visuomenės interesas. Lietuvoje tikra demokratija, o ne kažkokia švediška, kuri mat paiso įstatymų ir visuomenės balso.

Dezes rašė...

Eina sau, nebūčiau pagalvojęs!

item