Paštas atsisako aptarnauti kai kuriuos Švedijos regionus

Švedų paštas „PostNord“ dėl per didelio pavojaus nebepristatys siuntinių tam tikrose Malmės miesto vietose. Kompanijos teigimu, kai k...

Švedų paštas „PostNord“ dėl per didelio pavojaus nebepristatys siuntinių tam tikrose Malmės miesto vietose.

Kompanijos teigimu, kai kuriuose šio trečio didžiausio Švedijos miesto rajonuose apiplėšimo ir užpuolimo rizika yra per didelė.

Vienoje iš uždraustų važiuoti vietų Augustenborge gyvenanti Sylvia Ziegler pripažino taip ir nesulaukusi paskutinio siuntinio.

Ji susirūpinusi SVT laikraščiui aiškino: „Mes ne visi esame nusikaltėliai, kas bus toliau; ar greitoji pagalba neatvažiuos, jei mane ištiks širdies priepuolis?“

„PostNord“ vadybininkės Anitta Nilsson teigimu, tikimybė, kad siuntinius vežantis vairuotojas bus apiplėštas ar užpultas yra net didesnė nei laiškanešio be automobilio atveju.

Susidariusioms problemoms „spręsti“ siūloma, kad važiuojant į pavojingas trečio didžiausio Švedijos miesto zonas vairuotojus lydėtų sargybiniai.

Parengta pagal užsienio spaudą.

Susiję

Europa 5054884110933430695

Rašyti komentarą

4 komentarai

Anonimiškas rašė...

klausimas: jei valstybė nekontroliuoja kai kurių savo teritorijų, jinai žlunganti ir dar ne?

Pikc rašė...

Ne - tai liberali, progresyvi, atvira beigi tolerantiška valstybė. Bet ne tobula. Tobula bus, kai nekontroliuos VISŲ savo teritorijų. :)

Henrikas Miuleris rašė...

Tai yra savotiškas demokratijos išsigimimas. To ir reikėjo tikėtis - kurių velnių siūsti paštininką į rajoną, kuriame net policija bijo apsilankyti. Rugsėjį Švedijoje rinkimai, ir galimas atvejis, daug vietų paims taip vadinama KSENOFOBIŠKA (!) Švedijos demokratų (!) partija.
Įmanomas scenarijus, jog būtent jie ir bus tas reikalingas ingredientas aktyvuoti ksenofobijai visos valstybės mastu ir keisti politinę kryptį link elementarios tvarkos įvedimo. Skandinavija, o ypač Švedija, visada pasižymėjo perdėm didele tolerancija ir bekiaušiu išverstaskūriškumu, ko pasekoje mes ir matėme tą nuprotėjimą, jau gravituojantį į suicidišką beprotybę.

Pikc rašė...

Tie "seubingi ksenofobaj - praktiškai nacei" Švedijos demokratų partija iš tikrųjų yra tiesiog šiek tiek mažiau liberastiniai, ir tiek - bet lieviakų fanatikams to jau užtenka isterijai kelti. Čia panašu, kaip Čekoslovakijoje Dubčekas ir Ko. buvo apšaukti baisiausiais "leudies priešais", nors iš tikrųjų jie buvo UŽ komunizmą (o ir patys buvo komunistai) - tik "žmogišku veidu". Raudoniesiems fanatikams tada nepatiko - nepatinka ir dabar.

item