Musulmonų partijos lyderis: jei olandams nepatinka įvairovė, jie turėtų išvykti

Tunahanas Kuzu, Olandijos politinės partijos  Denk lyderis, sukėlė didelį sąmyšį, kuomet viename interviu dėl šalyje augančio musulmonų i...

Tunahanas Kuzu, Olandijos politinės partijos Denk lyderis, sukėlė didelį sąmyšį, kuomet viename interviu dėl šalyje augančio musulmonų imigrantų skaičiaus nepatenkintiems olandams pasiūlė keliauti lauk iš Olandijos.

„Jei jiems nepatinka besikeičianti Olandija, kurioje gyvena skirtingų kultūrų žmonės... kaip Zandamo mieste ar Poelenburgo kaimynystėje, jie turėtų išvykti“, – teigė T. Kuzu.

Denk partijos svarbiausias adresatas islamą išpažįstantys migrantai. Šios partijos populiarumas greitai auga Olandijos miestų teritorijose, ypač ten, kur daug musulmonų (pavyzdžiui, vakarų Amsterdame).

Partija 2015 metais buvo įkurta dviejų buvusių Turkijos darbo partijos narių, dabartinio Denk lyderio T. Kuzu ir Selçuko Öztürko. 

Teigiama, kad Denk yra Erdogano režimą Turkijoje remianti partija. 

Tai buvo vienintelė Olandijos parlamentinė partija, atsisakiusi pripažinti Armėnijos genocido faktą.

Prieš masinę imigraciją pasisakančios Laisvės partijos lyderis Geertas Wildersas, reaguodamas į T. Kuzu pasisakymą, pasiūlė jam pačiam važiuoti namo, į Turkiją.

Parengta pagal užsienio žiniasklaidą.

Susiję

Europa 3611478802274647129

Rašyti komentarą

6 komentarai

123 rašė...

O kodėl Musulmonų partijos pavadime neatsispindi religinė ir ateistinė įvairovė? Iš kur toks diskriminacinis savo tikėjimo iškėlimas virš kitų pasaulėžiūrų. Jei T. Kuzu už įvairovę, tai besikeičiančioje Olandijoje ir musulmonai turi keistis, tapti atvirais ir savo partiją pervadinti "Įvairovės partija".

Markas Eyn Lettowe rašė...

// Denk partijos svarbiausias adresatas islamą išpažįstantys migrantai. // ----------- Belieka tik pasidžiaugti tokiais kvailais viešais pareiškimais - jie mobilizuoja etninius olandus.

Aloyzas Brunneris rašė...

Musulmonai tiki jog jie yra mažiausiai nutolę nuo Dievo. Apie įvairoves jie kalba tiek, kiek tai naudinga jiems. Daugumas tų žmonių nori, kad tokie kaip aš ir tu būtume negyvi arba atversti į Mohamedo išpažinimą. Todėl savo tikslui naudos bet kokią taktiką, kokią tik leis jiems naudoti baltas europietis. O paskutiniu metu jiems leidžiama pavojingai daug.

Aloyzas Brunneris rašė...

Aš viliuosi tu teisus. Tikiuosi tai nemobilizuoja išglebėlių baimės.

Katė rašė...

Čia jau reikia nebe siūlyti pačiam T. Kuzzu išvykti, o keliu į užpakalį ir kur nori teskrenda: ar į Turkiją, ar pas savo Alachą. Bet, tikėkimės, kad po tokių atvirų kvaišterėjusių lyderių pareiškimų, šauniems olandams užteks ir proto, ir jėgos šitą problemą išspręsti.Tačiau susiimti reikia, nes musulmonų įžūlumas paprastai ima reikštis tada, kai pasijunta nebepajudinami.

Anonimiškas rašė...

Dar toliau dar bus gražiau. Jau kuriasi imigrantų partijos. Politikai nori suteikti pilietybes atbėgėliams. Ir kas bus toliau, nesunku nuspėti. Taip kad to imigranto žodžiai turi tiesos - neapsikentę išvyks tie, kurie gali ir turi, kur.

item