Lukiškių aikštė vėl tapo vandalų taikiniu

A. Ažubalio nuotr. Valstybinė reprezentacinė Lukiškių aikštė ir Lietuvos laisvės kovų atminimas vėl tapo vandalų taikiniu. Šį vakar...

A. Ažubalio nuotr.
Valstybinė reprezentacinė Lukiškių aikštė ir Lietuvos laisvės kovų atminimas vėl tapo vandalų taikiniu.

Šį vakarą buvo pastebėta, kad nuo Lukiškių aikštėje esančio simbolinio Lietuvos laisvės kovotojų rato, kuriame yra patalpintos laisvės kovų vietų ir kovotojų relikvijos, buvo nukeltos ir paslaptingai dingo dvi liepos 6 d. pašventintos marmurinės plokštės, ant kurių buvo iškalti čia esamų relikvijų pavadinimai. 

Policija kol kas apie įvyki dar nepranešė, šiuo metu įvykio vietoje dirba pareigūnai.

Primename, kad šių metų liepos pradžioje iš Lukiškių aikštėje esančio memorialo buvo pavogtos kapsulės su laisvės kovų relikvijomis, kurios po kelių dienų buvo surastos.

Susiję

Istorijos politika 2158886247205873641

Rašyti komentarą

14 komentarų

Pikc rašė...

"Progresyvistai" nerimsta, "kovoja prieš retrogradiškumo apraiškas"?

1Chingishan rašė...

Gal jau po velnių miesto centre galetų patruliuot labai didelius reitingus turintys mentai? gal jau ir filmuot pagrindinę Lietuvos aikštę kameros galėtų, o ne skverelius kur galimai kas nors alų geria ir galiam kokią baudą nuplėšt??

Anonimiškas rašė...

Pastatykite aikštės viduryje du 3 m. auksčio bronzinius kerzavikus, vienas Karabasui,kitas Barabasui. ERLICKAZ

Skaitytojas rašė...

Spėju, jaunieji titoviečiai.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Jargau, žmogeli, čia ne delfiai. ;)

Anonimiškas rašė...

Gera proga pasireikšti patruliavimu ir budėjimu įvairioms patriotinėms organizacijoms: kariuomenės rėmimo gupėms, laisvės kovotojams, jaunalietuviams, šauliams, skautams ir kt. Beje, juk skautų šūkis - "Budėk!".

Anonimiškas rašė...

Labiau tikėtina - AKoviečiai, kurie ant visų Vilniaus tvorų piešia AK simbolius: inkaro formos PW - "Polska Walcząnca" (kovojanti Lenkija). Tai jų "kovinės užduotys"Vilniuje.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Znak_Polski_Walcz%C4%85cej
Vikipedijoje apie tai informaciją įdėjo visi, net ukrainiečiai, bet ne lietuviai.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Kažinkavičiui paaiškinu, slaviško ( tai neįžeidimas)sociumo viešoje aplikoje, koncertuose pastatydavo stabus tai V.I.Uljanovas, arba išnešamos didelės lėlės a la. morės arba orkestre pirmame plane 1,5x2 m. bosinė balalaika, tai drausmindavo slavišką auditoriją na kaip savotiškas agregoras, tai du 3 m. bronziniams kerzavikams tiktų pavadinimas ,, belaukiant GODO"

Anonimiškas rašė...

Kad Lietuvos sostinėje dedasi tokie dalykai, tai daug ką pasako. Valstybė yra politiškai silpna ne tik iš išorės, bet ir viduje. Siautėja kažkokios organizuotos gaujos, kurios jaučiasi drąsiai ir nebaudžiamai. Tokiam gaivalui trukdo K. Škirpos gatvė, partizanų pagerbimas, Vytis Lukiškių aikštėje, gal net tai, kad Vilnius - Lietuvos sostinė. Tenka tik apgailestauti.

Unknown rašė...

Nusiraminkit visi.Niekas nieko nevoge, nera jokio vandalizmo."Vakaro zinios" issiaiskino, kad lenta patyliukais nusieme tas, kas ja patyliukais, be suderinimo ir buvo imontaves.Ta padare Vilniaus savivaldybe.Siuo metu lenta saugo "Grinda".Amen.

Pikc rašė...

Pasiūlymas po paaiškinimo adekvatesnis nepasidarė. :)

Pikc rašė...

Taigi, naujausiais duomenimis, šito straipsnio pavadinimas - visiškai adekvatus, o "Unknown 2018-07-24 12:59" akivaizdžiai apsimelavo, sakydamas "lenta patyliukais nusieme tas, kas ja patyliukais, be suderinimo ir buvo imontaves". "Amen", tskant. ;)

Anonimiškas rašė...

Pikcjui Išvada - Jūs visada esate neadekvatus ir Jūsų komentarai neadekvatūs.

item