Lietuva oficialiai tapo 36-ąja EBPO nare

Lietuva baigė trejus metus trukusį procesą ir oficialiai tapo 36-ąja Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) nare - k...

Lietuva baigė trejus metus trukusį procesą ir oficialiai tapo 36-ąja Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) nare - ketvirtadienio rytą Prancūzijos Vyriausybėje buvo deponuoti prisijungimo prie EBPO konvencijos ratifikaciniai raštai.

EBPO vadovas A. Gurría pristatė atliktą 2018 m. Lietuvos ekonominę apžvalgą.

S. Skvernelis pabrėžė, kad strateginis Vyriausybės tikslas – Lietuva turi tapti konkurencingiausia investicijų pritraukimo, darbo jėgos apmokestinimo ir gyvenimo kokybės šalis regione, todėl ir toliau bus siekiama aktyviai bendradarbiauti su EBPO vykdant prioritetines valstybės reformas.  Lietuva yra suinteresuota pasinaudoti šios organizacijos teikiama ekspertize ir patirtimi.

„Būdama EBPO nare, Lietuva turės galimybę kartu su kitomis pažangiausiomis pasaulio valstybėmis ieškoti efektyviausių problemų ir iššūkių sprendimo būdų, būti „geriausios praktikos namų“ sudėtine dalimi. Norime prisidėti prie EBPO stiprinimo ir aktyviai dalyvauti EBPO darbe“, - teigė premjeras.

Lietuva derybas dėl narystės EBPO baigė šių metų balandį. Mūsų šalies narystė EBPO didins tiesiogines užsienio investicijas, prisidės prie dar palankesnio valstybės skolinimosi reitingo nustatymo, skolinimosi išlaidų mažinimo, palengvins priėjimą prie tarptautinių finansinių rinkų. Teigiama, kad įstojus į vadinamąjį sėkmingų ekonomikų klubą, didės Lietuvos įtaka tarptautinėje politikoje. EBPO ne tik skatina ekonomikos reformas, bet ir formuoja pasaulinę nuomonę, kaip turėtų būti reaguojama į globalius iššūkius. Todėl, tvirtinama, Lietuvos dalyvavimas dar vienoje įtakingoje pasaulinėje organizacijoje sustiprins šalies nacionalinį saugumą, sudarys galimybę išsakyti savo nuomonę ir būti išgirstiems mums aktualiais tarptautinės darbotvarkės klausimais. 

Susiję

Demokratija ir valdymas 3634962060982047155

Rašyti komentarą

2 komentarai

Yddish Hebrew rašė...

Svarbiausia - jums duota teise daugiau ir lengviau skolintis. Arghhhh.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
item