Lenkijos vicemaršalka: jaučiame Vilniaus žemių neatskiriamumą nuo Lenkijos

Šeštadienį (liepos 7 d.) Vilniaus Rasų kapinėse vyko Lenkijos Armijos Krajovos (AK) prieš 74 metus įvykdytos karinės operacijos „Aušros v...

Šeštadienį (liepos 7 d.) Vilniaus Rasų kapinėse vyko Lenkijos Armijos Krajovos (AK) prieš 74 metus įvykdytos karinės operacijos „Aušros vartai“ (lenk. Ostra Brama) metinių minėjimas. 

Minėjimo metu buvo skaitomos operacijos dalyvius garbinančios ir net šlovinančios kalbos. 

Perskaitytas ir minėjimo dalyviams skirtas Lenkijos Senato vicemaršalkos Marios Koc (Maria Koc) laiškas, kuriame aukštas pareigas einanti politikė rašė ir apie Vilniaus žemių ryšį su Lenkija:

„Vilniaus sukilimo metinės, tai nepaprastas laikas, kuomet jaučiame jungtį tarp skirtingų kartų ir Vilniaus žemių neatskiriamumą nuo Lenkijos. Prisimename tuos, kurie pasitraukė, tačiau prisimename ir tuos, kurie yra tarp mūsų ir perduoda mums atsiminimus apie tai, kas vyko <...>“, – rašoma portalo www.zw.lt cituojamame vicemaršalkos laiške.

„Aušros vartų“ operacijos tikslas buvo Armijos Krajovos pajėgomis iš Vilniaus išvyti vokiečių įgulą ir reokupuoti Vilnių. 

„Aušros vartai“ buvo didesnio masto operacijos „Audra“ (lenk. Burza) dalis.

„Audros“ operacijos minėjimo renginiai vyks visą ateinančią savaitę. Tarp šių renginių numatytos ir jaunimo orientacinės varžybos „Audra Vilniuje” bei ekskursija „Vilnius – daugybės šeimininkų miestas“. Renginius organizuoja lenkų jaunimo organizacija „Vilniaus patriotinis jaunimas“.

Parengta pagal www.zw.lt

Susiję

Užsienio politika 4636438073067560685
item