Konkurse „Mis Visata 2018“ Ispanijai atstovaus vyras

www.laisvavisuomene.lt Angela Ponce tapo pirmuoju vyru, laimėjusiu Mis Ispanija titulą ir dabar svajoja apie konkurso Mis Visata , k...


Angela Ponce tapo pirmuoju vyru, laimėjusiu Mis Ispanija titulą ir dabar svajoja apie konkurso Mis Visata, kur atstovaus Ispanijai, karūną.

„Neatėjau čia su žinute apie taiką pasaulyje. Aš nešu tolerancijos, pagarbos, įtraukimo, meilės sau ir kitiems žinią“, – sakė modelis.

26 metų amžiaus modelis iš Kadiso bus pirmasis vyru gimęs, bet moterimi save laikantis dalyvis konkurso Mis Visata istorijoje.

A. Ponce sako visuomet besijautęs moterimi. Laikui bėgant, A. Ponce teigia priėmęs savo moterišką tapatybę.

Šiemet A. Ponce konkurse dalyvavo ne pirmą kartą – dėl Mis Ispanijos titulo jis kovėsi ir 2015 metais, tačiau tuomet karūnos nelaimėjo. Tais metais Ispanijos atstovė Mireia Lalaguna laimėjo Mis Visatos konkursą.

Tuomet A. Ponce pasakojo, kad anksti žinojo, jog yra „kitoks“. „Kai tėvai klausė, kokio žaislo noriu, iš karto rinkausi barbes“. Modelis pasakoja, kad jau 11 metų pradėjo atrasti transseksualumą ir ieškoti savęs. A. Ponce lyties keitimo procesą baigė 2014 metais. Po 2015-ųjų konkurso jis sakė: „Žmonės nežino, kas yra transseksualumas, jie vis dar painioja jį su transvesticizmu“. Jis teigė, kad kova už translyčių bendruomenės Ispanijoje teises tęsiasi.

Konkurso Mis Visata organizacinis komitetas dar 2012 metais pakeitė taisykles ir leido konkurse dalyvauti ir translytėms, kurios anksčiau buvo vyrai.


Susiję

Pažangos ideologija 4923142812828689034
item