Italijos vyskupas: „Būčiau pasiryžęs visas bažnyčias paversti mečetėmis, jei tai būtų naudinga gelbėjant migrantus“

Italijos vyskupas emeritas teigia, kad paverstų visas bažnyčias į mečetes, jei tai pasitarnautų migrantams, praneša Italijos spauda . ...

Italijos vyskupas emeritas teigia, kad paverstų visas bažnyčias į mečetes, jei tai pasitarnautų migrantams, praneša Italijos spauda.

Buvęs Kazertos (Kampanijos regionas) vyskupas Raffaele Nogaro anksčiau šį mėnesį pareiškė: „Moraliai ir kaip tikintis žmogus aš būčiau pasiryžęs paversti visas bažnyčias į mečetes, jei tai pasitarnautų tikslui ir jei tai padėtų išgelbėti vargšų ir nelaimingų vyrų ir moterų gyvenimus, nes Kristus neatėjo į pasaulį statyti bažnyčių, bet padėti žmonėms, nepaisant jų rasės, religijos ar tautybės“.

Vyskupas Nogaro yra įsitraukęs į dvasininkų judėjimą, besipriešinantį Italijos vyriausybei ir jos pastangoms pažaboti imigraciją.

Grupė prelatų ir kunigų laiko dabartinį Italijos ministro pirmininko pavaduotoją ir vidaus reikalų ministrą Matteo Salvini – nepaisant jo buvimo kataliku – visko, kas bloga naujojoje vyriausybėje, įsikūnijimu. Vienas kunigas netgi pavadino Matteo „antikristu“.

Parengta pagal užsienio spaudą.

Susiję

Pažangos ideologija 3185252151370912255
item