Italijoje siūloma privaloma tvarka kabinti kryžius valstybinėse institucijose

www.bernardinai.lt Italijos parlamente pasiūlytas įstatymo projektas dėl privalomo krucifiksų kabinimo viešosiose institucijose. Proj...


Italijos parlamente pasiūlytas įstatymo projektas dėl privalomo krucifiksų kabinimo viešosiose institucijose. Projekte numatoma, jog krucifiksai kabėtų gerai matomose vietose universitetuose, kalejimuose, konsulatuose, ambasadose ir uostuose. Už įstatymo nesilaikymą siūloma bauda.

Įstatymo projektą pateikė partija „Šiaurės lyga“ kartu su „Penkių žvaigždučių judėjimu“ (M5S), kurie sudaro Italijos koalicinę vyriausybę. Jį palydinčiame tekste teigiama, jog pagarba mažumoms nereiškia simbolių, kurie yra integrali valstybės istorijos, kultūros ir tradicijos dalis, atsisakymo ar pakeitimo. 

Prieš tai Italijoje galiojusį istatymą, dėl kurio krucifiksai buvo privalomai kabinami valstybinių mokyklų klasėse, Europos žmogaus teisių teismas (EŽTT) paskelbė religijos laisvės pažeidimu. Italijos vyriausybė sprendimą apskundė ir nutarimas buvo panaikintas.

Siūlomo įstatymo priėmimo atveju Italija nebūtų pirmoji valstybė Europoje, įteisinusi privalomą krucifiksų kabinimą valstybės institucijose.

Panašus sprendimas buvo priimtas ir Bavarijos, vienos iš Vokietijos žemių, vyriausybės. Jos premjeras Markusas Söderis balandžio 24 d. paskelbė, kad iki biželio 1 d. kryžiai turi būti pakabinti visose Bavarijos valstybinėse institucijose. Teigiama, kad sprendimu išreiškiamas istorinis ir kultūrinis Bavarijos charakteris ir įsipareigojimas pamatinėms tiek šios žemės, tiek Vokietijos teisinės ir socialinės tvarkos vertybėms. 

Parengta pagal „Crux“ ir „Catholic News Agency“.

Bernardinai.lt - Interneto dienraštis

Susiję

Europa 6244010667624258185

Rašyti komentarą

4 komentarai

Anonimiškas rašė...

Ačiū Dievui.

Ave Satan rašė...

Lai kabo, tik apversti :)

stv rašė...

Savisaugos instinktas vis dėl to veikia.Italai daugiau migrantų nebeįsileidžia ir imasi padėti murziams geįžti į gimtus kraštus kad galėtų kurti savo tėvynių ateitį.

Anonimiškas rašė...

Išmeskite šitą lauk.

item