Edmundas Girskis. Politinė ir kultūrinė alegorija – apysaka „Parveskite mane namo“

Esu Edmundas Girskis, prieš keletą metų aktyviai dalyvavęs tuometinės Lietuvių tautinio jaunimo sąjungos veikloje ir daugybėje su tuo sus...

Esu Edmundas Girskis, prieš keletą metų aktyviai dalyvavęs tuometinės Lietuvių tautinio jaunimo sąjungos veikloje ir daugybėje su tuo susijusių iniciatyvų. Tautiniam judėjimui prislopus, užsiėmiau kiek tylesniu pomėgiu – rašymu. Portalo „Pro Patria“ lankytojus maloniai kviesčiau susipažinti su naujausiu savo darbu – savarankiškai paruošta ir išleista elektronine knygele „Parveskite mane namo“.

Tai nėra pirmas mano kūrinys, tačiau tai ką rasite jį atsivertę – puikiai atitiks idėjinę liniją to, ką randate šiame puslapyje. Ši alegorinė apysaka yra užrašyta vaikišku pasakos stiliumi, tačiau po kiekvienu jos veikėju, po kiekvienu jų bruožu, veiksmu ar žodžiu slepiasi mums puikiai suprantami ir nerimą keliantys politiniai ar kultūriniai reiškiniai.

Maža mergaitė Karolina pasiklysta dideliame mieste. Atrodytų, kokia vaikiška idėja. Tačiau ši mergaitė simbolizuoja pasiklydusią ir seniai namų ar tikslo nebematančią Vakarų visuomenę. Savo audringos kelionės metu ji sutinka veikėjus, simbolizuojančius augantį islamo ekstremizmą, merdinčią Europos krikščionybę, multikultūrinę idėją ir dar daug ko kito. 

Kūrinys gana specifinis ir skirtas siauram skaitytojų ratui, tačiau niekur jis nėra toks tinkamas, kaip tarp besirenkančių šiame interneto ir idėjų kampe. Portalo „Pro Patria“ skaitytojams neturėtų būti sunku suprasti pasakojimo idėją ir ten paslėptus simbolius.


Autoriaus asmeninis tinklaraštis: edmundasgirskis.wordpress.com

Susiję

Skaitiniai 4253578381028823029
item