Dovilas Petkus. Valstybingumo šimtmečio proga – kaltinimai šaudžius žydus

propatria.lt nuotr. Prieš Lietuvą pradedama byla. Parengta 69 puslapių studija ir mesti rimti kaltinimai, kuriuose nurodoma, jog mūsų š...

propatria.lt nuotr.
Prieš Lietuvą pradedama byla. Parengta 69 puslapių studija ir mesti rimti kaltinimai, kuriuose nurodoma, jog mūsų šalis valstybiniu lygmeniu dangsto Holokaustą. Tokį procesą inicijavo JAV gyvenanti, už Lietuvos laisvę nukankinto anti – sovietinio pasipriešinimo atstovo J. Noreikos –  Vėtros anūkė Silvia Foti, pareiškusi, kad jos senelis nebuvo joks herojus, bet brutalus žydšaudys. Lietuvai surašytame kaltinimų sąraše reikalaujama pašalinti J. Noreikos vardo lentą Vilniaus centre. Ar išties tokie baisūs kaltinimai yra teisingi?

Šaudė žydus?

Siekiant išsiaiškinti kas toks buvo ir kuo pasižymėjo lietuvių karininkas Jonas Noreika išties galime matyti nevienareikšmį, kaip ir pats karo laikmetis, paveikslą. Didžiųjų totalitarinių jėgų susidūrimo Lietuvoje laikotarpiu J.Noreika dalyvavo 1941 m. Birželio sukilime, nacių valdymo metu ėjo Šiaulių apskrities viršininko pareigas, buvo sučiuptas už anti – nacinio pogrindžio formavimą ir išsiųstas į Štuthofo koncentracijos stovyklą. Iš ten į Lietuvą grįžęs patraukė į partizanus bei kovėsi prieš sovietus, kol buvo paimtas į nelaisvę, nukankintas ir sušaudytas NKVD.

Būtent laikotarpis, kuomet J.Noreika ėjo Šiaulių viršininko pareigas kelia daugiausia aistrų. Apie jį knygą JAV rašanti anūkė S.Foti teigia, jog būtent tuo metu jos senelis pasmerkė myriop šios apskrities žydus, įsakinėjo juos žudyti ir net apmokė kitus žudikus kaip vykdyti tokias masines skerdynes. Tik, tokius kaltinimus pagrindžiančių faktų teksto autorė iki šiol neranda.

Vienintelis faktas, kurį patvirtino Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimų centras, buvo tas, jog J. Noreika, eidamas minėtas pareigas, išties galėjo prisidėti prie žydų izoliavimo bei Šiaulių geto steigimo. Toks kaltinimas yra pagrįstas bei atgrasus, tačiau nepaneigia ir kito fakto, kad Noreika niekada nešaudė žydų bei nedavė jokių įsakymų jų naikinimui.

Keistai atrodė ir prieš keletą metų Lietuvos žiniasklaidoje skleisti pramanai, kuriuose buvo teigiama, jog Jonas Noreika tiesiogiai dalyvavo Plungės žydų žudyme. Tokie bandymai prikabinti nebūtus nusikaltimus buvo dokumentuotai paneigti istorikų, tačiau ir toliau atkartojami anūkės.

Panašiai skambėjo ir visai neseniai aptariama partizanų vado A. Ramanausko – Vanago istorija, kai Seimui paskelbus 2018 m. Vanago metais, parlamento koridoriuose nacių medžiotoju save pristatantis Efraimas Zuroffas rimtu veidu gėdino tautos atstovus, aiškindamas, jog Ramanauskas – Vanagas vadovavo žydų žudynėms Druskininkuose. Tiesa, po to jokių įrodymų savo išsakytiems teiginiams taip ir nerado.

J.Noreikos – Vėtros biografija pažymėta Šiaulių geto steigimu laiku, tačiau getas, priešingai nei bandoma kaltinti, dar nėra masinės skerdynės. Visa tai mažų mažiausiai palieka laisvę kiekvienam asmeniškai ir tautai kaip kolektyvinės atminties subjektui sverti ir vertinti, ar tas faktas nusveria jo kitus gyvenimo darbus bei nuopelnus Lietuvos valstybingumui. Ko jokiu būdu negalėtų būti, jeigu būtų rasta svaraus pagrindo kaltinimams išties šaudžius žydus. 

Pateko į „geras rankas“

Turbūt vienas liūdniausių šios istorijos akcentų yra tai, kad šią bylą iškėlė pati Jono Noreikos – Vėtros anūkė Silvia Foti. Mamos prašymu mėgindama rašyti knygą apie savo senelį, tyrinėdama jo praeitį ir susikurdama vis daugiau abejonių autorė, tikėtina, pateko į „geras rankas“.

Reikia atkreipti dėmesį, jog savo tyrimą S. Foti atlieka drauge su lietuvių nacių medžiotoju apsiskelbusiu Grantu Gochinu, kuris jau daugybę metų visame pasaulyje skelbia neįrodytus bei dažnai tiesiog fanatiška neapykanta lietuviams pasižyminčius šmeižtus.

Kad tokie pastebėjimai apie G.Gochino laikyseną ir „geras rankas“ nėra laužti iš piršto dar labiau sustiprina šio veikėjo pareiškimai socialiniuose tinkluose. Beveik kiekviename savo facebooko paskyros įraše Gochinas kaltina lietuvius ir Lietuvą esant žydšaudžių tauta. Štai vienas pavyzdžių (vertimas iš anglų kalbos): 

„Sveiki visi, geros Liepos 9! Ką veikiat šiandien? Turbūt net nepagalvojot, ką prieš 77 – erius metus šiandien veikė lietuviai. Ogi vėl masiškai žudė žydus.“

Principingai neskirdamas žydus šaudžiusių asmenų nuo kitų Lietuvos žmonių šis asmuo viešai juodina visą valstybę, primetinėją kolektyvinę kaltę bei tokiais savo veiksmais spjauna į veidą visiems pasaulio teisuoliams, kurie žydus gelbėjo.

Negana to, su generolo Vėtros anūke bendradarbiaujantis G. Gochinas nevengia socialiniuose tinkluose dalintis ir Rusijos parengta informacija apie Lietuvos partizanus, ne kartą pareikšdamas, jog Holokaustą Lietuvoje vykdė partizanai, kuriuos esą teisingai baudė SSRS teismai.

Dabar panašu, jog šis asmuo įtraukė pasaka apie „senelį žydšaudį“ įtikėjusią anūkę į savo seną kovą už tai, kad Lietuvoje būtų panaikinti vieši pagarbos J.Noreikai ženklai, visų pirma lenta ant Mokslų akademijos bibliotekos, kur jis dirbo prieš sulaikomas ir nukankinamas sovietų. Ir visa tai yra tikrai liūdnas ir tragiškas J. Noreikos palikuonių likimas - įtikėti viskuo, kas blogiausia kalbama apie savo senelį, nesivarginant gauti to įrodymų. Visgi asmenims, gyvenantiems iš Holokausto temos eksploatavimo, tikėtina, faktais grįsta istorija negalioja.

Tuo tarpu, kol už Atlanto vystosi holivudinė Pavliko Morozovo versija, patys nepastebėdami sprendžiame klausimą, ar švęsime valstybingumo šimtmetį apdrabstę neįrodytų įtarimų purvais visus, kas ką nors paaukojo dėl šios valstybės išlikimo. Prisidengiant istorinės tiesos ir mea maxima culpa nacionalinės atgailos lozungais, startas tautinės saviniekos projektui duotas. Ar leisime pasaulyje skleisti tokį šmeižtą apie mus bei pasiduosime melu grįstiems reikalavimams – klausimas mūsų sąžinei. 

Susiję

Įžvalgos 6470334191940582641

Rašyti komentarą

51 komentaras

Henrikas Miuleris rašė...

Dar viena žiurkė, norinti užšokti ant holokausto 'gruppe-wageno'. Pamąstykim : tiesa tai ar ne? - Ne. Reikšminga ši žiurkė ir jos kompanjonai, nusipelnę kažkuo, įtakingi tarptautiniu mastu? - Ne. Reiškias dar viena žiurkė, sidabriniais sugundyta. Aš net savotiškai džiaugiuosi - kuo daugiau tokios žiurkės cyps, juo greičiau tokia taktika žmonėms ims nusibosti.
Kita vertus, akivaizdu, jog LGGRTC trūksta solidaus investavimo, bet čia jau mūsų valdančiojo elito (nusispjoviau) nuodėmė.

Anonimiškas rašė...

Problema yra tame, kad Lietuvai duodama suprasti kad tie kas drįso kovoti už savo šalies laisvę yra nusikaltėliai, nežiūrint to ar jie dalyvavo kokiose nors žudynėse. Esmė tame kad mums reikia užmiršti tuos, kurie mus vežė gyvuliniais vagonais į Sibirą. Pamažu tai yra trinama iš atminties, kuriant pramanytas istorijas apie praeitį. O šalies valdžiai nusispjauti – nes ten sėdi pusiau komjaunuoliai, pusiau KGB agentai ir pusiau niekšai bei menkystos, slapčia tikintys kad jei kas tai juos autobusas davež iki išganingos ambasados. Taip kad neturėkime iliuzijų, kad tai kam nors rūpi valstybiniu mastu.

Anonimiškas rašė...

Henrikai Miuleri, kodėl valdžią Lietuvoje užgrobusius vadini "mūsų elitu". Ar tau jis SAVAS? Ar jį mes rinkome (tegu ir pagal sąrašus), kad jis būtų MŪSŲ? Jei taip, tuomet ir visa ES valdanti niekieno nerinkta komisarų valdžia yra mūsų mylima valdžia su Junkeriu priešakyje. Gerai pagalvok, kaip juos reikia vadinti! Ar tu jiems saviškis? Jei ir toliau taip bus, tai nenuostabu, kad žmonės iš kaimo gilumos išsirinks sau prezidentu Nausėdą.

SmikiZ rašė...

Gal nustokim savo, kad ir koks jis bebūtų netikęs, elito ir realios politinės valdžios laikyti ir vadinti priešu. Nes kitaip labai greitai realiai turėsime svetimtaučių valdžią. Mūsų istorijoje buvo nekartą. Deja. Eilinį kartą laikas susimąstyti. Nustoti skųstis. Realiai rūpintis ir kontroliuoti (kiek įmanoma) savo, kad ir kokia netikusi būtų, savo valdžią.

Pikc rašė...

Papildoma info iš Blogerio Zeppelinus gėplius paskyros: https://plus.google.com/118198014712853689988/posts/K4gkRN3PRFP ir https://plus.google.com/118198014712853689988/posts/NPh39hfgght

ale, rašė...

Į vienos žiurkės cypavimą būtų galima nekreipti jokio dėmesio, jei tik čia nebūtų "dar viena žiurkė, sidabriniais sugundyta". Pamąstykim, kaip mums ir patartų Miuleris ir ne tik Henrikas. Pagal žiurkes - žydus šaudė" Vėtra, Vanagas.., lietuviai, vokiečiai... Vikipedija pateikia tokius žydų naikinimo skaičius:
Lenkija 2 800 000
TSRS 1 500 000
Rumunija 425 000
Čekoslovakija 260 000
Vengrija 200 000
Lietuva 192 000
Vokietija 170 000
Latvija 95 000
Prancūzija 90 000
Nyderlandai 90 000
Austrija 70 000
Graikija 60 000
Belgija 40 000
Italija 15 000
Bulgarija 7 000
...
"Gruodžio 12 d. Joseph Goebbels savo dienoraštyje rašė, "Kas link žydo klausimo, Fiureris nusprendė nuo jų apsivalyti. Jis žydams išpranašavo, jei dar kartą sukels pasaulinį karą, tai jame sulauks savo sunaikinimo. Tai ne šiaip skambūs žodžiai. Pasaulinis karas jau čia ir žydų sunaikinimas tai būtina pasekmė." Gruodžio 18 d. Himleris savo dienoraštyje parašė, "Žydų klausimas / išnaikinti kaip kad partizanus".
"Deportacijos buvo vykdomos, mirties fabrikai veikė ir tada, kai Vokietijos pralaimėjimas kare pasidarė neišvengiamas bei akivaizdus. Tiktai Vermachto okupuotų šalių išvadavimas ir antihitlerinės koalicijos armijų įžengimas į pačios Vokietijos teritoriją sustabdė masinį žydų naikinimą."

Nepridėjau nuo savęs nei vieno žodžio. Matom, žydus naikino visi, "kaip kad parazitus". Dabar mes dievagojamės, kad, neva, mūsų didvyriai, tai jau ne - neprisidėjo prie parazitų nukenksminimo... Žinote, ponai, aš savo didvyrius gerbčiau ne mažiau, jei jie nebūtų trukdę apsivalymui. Man artimesnė pozicija, kad daug kartų ir daug kur nukentėjusių vis nekaltai - nebūna (žydai buvo naikinami ne tik vokiečių iniciatyva ir ne tik dvidešimtame amžiuje). Žinoma, šią parazitų nukenksminimo klausimą galima (ką aš ir siūlyčiau) išspręsti be kraujo praliejimo, demaskuojant pačius parazitus, kad visi pamatytų ir suprastų, kas, kada ir kaip veikia. Tada parazitams ir neliktų jokių šansų toliau parazituoti, jų bandymai veikti apgaulingai, tegalėtų iššaukti visiems tik šypsenas.

ale, rašė...

Pritariu ir antrinu. Absurdas yra klausyti ir pasikliauti svetimais eks(p/kr)e(men/r)tais.

Pikc rašė...

"Dabar mes dievagojamės, kad, neva, mūsų didvyriai, tai jau ne - neprisidėjo prie parazitų nukenksminimo..." - šituo sakiniu "ale" prisideda prie mūsų didvyrių šmeižikų.
Ir kas per įprotis pasitikėti, kas rašoma Vikipedijoje - ypač ideologizuotais klausimais?

Henrikas Miuleris rašė...

Gerai, štai neatitikimai pagal pirmaeilius šaltinius - amerikiečio istoriko Raul Hilberg, ataskaitą paruošusio pagal SS bei Reicho URM dokumentus. Kairėje ale pateikta medžiaga iš wikipedijos, po brūkšnelio - mano patikslintas skaičius pagal minėtą tyrimą laikotarpiu, kai atmintis apie karą dar šviežia buvo.

Lenkija 2 800 000 - 3 000 000
TSRS 1 500 000 - įskaitant tris Baltijos valstybes - 900 000
Rumunija 425 000 - 270 000
Čekoslovakija 260 000 - (?) - tik Slovakija išskirta - 60 000, Vok + Austrija + Čekoslovakija - 310 000
Vengrija 200 000 - 300 000
Lietuva 192 000 - žr. aukščiau
Vokietija 170 000 - žr. aukščiau
Latvija 95 000 - žr. aukščiau
Prancūzija 90 000 - Prancūzija + Italija - 70 000
Nyderlandai 90 000 - Olandija + Belgija + LX - 130 000
Austrija 70 000 - žr. aukščiau
Graikija 60 000 - 60 000
Belgija 40 000 - žr. aukščiau
Italija 15 000 - žr. aukščiau
Bulgarija 7 000 - duomenų nėra.

Kaip matome, metams bėgant skaičiai kinta ir ne dėl to, jog vis nauji šaltiniai atrandami - tai neįvyko prieštvaniniais laikais, o ir vokiečiai iš prigimties pedantai, taigi tiems, kas norėjo tai tirti, viskas buvo pateikta ant lėkštutės.
Kas žino, iš tų penkių milijonų universitetuose jau ko gero šnekama apie cielus dešimt, o po šimto metų tai bus ir visi dvidešimt.

linalk rašė...

ko gero, mes būsim daug praradę dėl to, kad neįamžinam tremties istorijos. Jau vien faktas, kad apie tremtį knygą parašė amerikonė, ką sako...

ale, rašė...

" - šituo sakiniu "ale" prisideda prie mūsų didvyrių šmeižikų. "
- šituo (ir ne tik šituo) kaltinimu Pikc prisideda prie žydų (seonistų) bandymo užvaldyti visą pasaulį. Dabar tokiems koloborantams duota užduotis juodinti Rusiją, kuri bene paskutinė rakštis trukdanti jų idiotiškam projektui.

Pikc rašė...

Tik šast - ir nukrito adekvatumo kaukė. :D
P.S. Įdomu, "ale" iš tikrųjų nenuraukia, KĄ tame sakinyje parašė? :D

ale, rašė...

Pikc, būk garbingas priešas. Paaiškink tam mulkiui ale, ką gi jis ten tokio parašė per savo nesupratimą...

Pikc rašė...

Na, tas grožinės literatūros kūrinėlis nėra jokia istorija - čia, kaip amerikonai mėgsta sakyti, "paremtas tikrais įvykiais" kūrinys (t.y. laisva fantazija konkretaus istorinio laikotarpio fone). :)
O dėl neįamžinimo - ne visai taip: gi knygų apie tremtį yra, ir nemažai (o taip pat minėjimų, muziejų ekspozicijų ir t.t. ir pan.). Problema galbūt kita: nesistengiama kuo plačiau ir apybukėms masėms "įkandama" forma tą informaciją skleisti - ypač gerokai "paraudusiuose" Vakaruose. Čia kažkiek galima pavyzdį imti iš tos holokausto industrijos - tik, aišku, apsieiti be daugybės "kuo tikriausių survaiverių istorijų", faktų klastojimo, besaikio aukų skaičiaus "pūtimo", kolektyvinės atsakomybės primetinėjimo, parazitavimo, pinigų melžimo ir kitų standartinių to "bizniuko" atributų.

Pikc rašė...

Sakinys "Dabar mes dievagojamės, kad, neva, mūsų didvyriai, tai jau ne - neprisidėjo prie parazitų nukenksminimo..." suprantamas vienareikšmiškai: "jie prisidėjo, tik mes stengiamės to išsiginti".

ale, rašė...

Brangus mano prieše, Pikc, kaip Jūs čia prifantazavote, iki to niekaip mano žodžių neįmanoma pritempti. Turėjau omeny, kad nėra jokios prasmės gintis nuo to, ką kažkoks tai "žiurkė" kliedi. - Nei jis ten buvo, nei matė, nei žino. Aš juk tik parašiau, kad mano pagarba mano tautos didvyriams nepriklauso nuo to, ką svetimos "žiurkės" cypauja. Man kur kas svarbiau yra suvokti, kas gi iš tikrųjų priveda prie tų beprasmių holokaustų. Aš ne taip jau mažai metų buvau savas(?) tarp žydų, ir galiu paliudyti, jog nei karto negirdėjau, kad eiliniai žydai svarstytų, kaip apgauti kitatautį. Aš mačiau, aš jutau jų vieningumą - besąlygišką ir beatodairišką jų dvasią - pasikliovimą savo išminčiais(?). Deja, tarp tų "išminčių" akis bado vieningumo dvasios deficitas. Pešasi tarpusavyje, kuris svarbesnis, kuris dvasingesnis, kuriam pats dievas į ausi teisybę šnibžda. O jau atžvilgiu kitų tautų, ir tarp jų - vienybė visai sklandžiai žydi... - Jie visi nepalyginamai(!) aukščiau kitų. Jie visi gyvena DVASIA (o tai ir yra tas vienintelis žydų dievas, negailestingas ir žudantis nepaklusniuosius) , kad būtent jie(?) viešpataus visam pasaulyje. Veikia daugybė mokyklų, pasaulinių akademijų, kuriose jie ruošia naują žydų(?) pamainą (ir vėl iš visų pasaulio tautų ir iš visų rasių, kaip kad ir matome, tarp tų, kuriems pamaina ruošiama) pasikeitus sąlygoms ir todėl jau atidirbusiems savo resursą žydams. Kaip manote, kokia perspektyva "atidirbusiųjų" žydų laukia? Ir kokiems "vokiečiams", kokiems "lietuviams" bus pavesta juos utilizuoti?

Pikc rašė...

Na, jei neturėjote to omenyje, tai kitą kartą atsargiau formuluokite teiginius, nes taip, kaip jis parašytas, jis suprantamas būtent taip, kaip sakiau - ir tai jokia fantazija. ;)
Kad būtų aiškiau - "dievagojamės" suprantamas kaip "ginamės", o "neva" - "tarsi", "tariamai". Taigi - "dabar mes ginamės, tarsi mūsų didvyriai žydų nešaudė". Dabar aiškiau?
Beje, kad jau pradėjau "aiškinimo darbus" - ar nebuvo kilusi mintis, kad Rusija kritikuojama dėl šizofreniško šovinizmo, imperializmo, nostalgijos nusikalstamam režimui, svetimų teritorijų grobimo, agresyvios politikos Baltijos šalių atžvilgiu, o ne dėl to, kad "pasauliniam žydų sąmokslui" trukdo užvaldyti pasaulį? ;)

Anonimiškas rašė...

Paprasčiausias variantas, jei nieko gero nesugebi, imkis holokausto temos, visada busi išgirstas, matyt ta menkysta tai ir daro.

Anonimiškas rašė...

Na nereikia taip kategoriškai, isteriškai ginčytis . Vieni rėkia kad šaudė kiti kad nešaudė.Bet kad žydai irgi ne balandėliai buvo prieš 2 pas, karą situacija buvo panaši kaip dabar europoje su imigrantais. Aš remiuosi tikrais senų žmonių pasakojimais tai galima pasakyti kad tarp žydų ir lietuvių tada nebuvo idiliškų sąntykių. Ir visiškai nereikia stebėtis kad kažkokia maža laisvės kovotojų dalis prie to yra prisidėjusi

Pikc Kažinkavičius rašė...

Reiktų matyti skirtumą tarp spėliojimų, kad žydai galėjo išprovokuoti "kažkokią mažą laisvės kovotojų dalį" atsakomosioms represijoms ir atviro konkrečių Lietuvai ir lietuvių tautai itin nusipelniusių asmenų šmeižimo.

Jeronimas rašė...

Jau vien iš komentarų sprendžiant galima suprasti, jog ir šiandien atsirastų nemažai norinčių pašaudyti į savus. O šiap jau rašinys "lyriškai graudus"; dėduko darbus mačiusiai ir dabar juos viešinančiai anūkei faktus turi patvirtinti Lietuvos genocido centras, kagebistais apšaukęs tikrai iškilius tautos žmones (irigi be jokių faktų)...

Henrikas Miuleris rašė...

Jeronimai,
šiaip atsakymas tam veikėjui, besivadinančiam Gochinu, yra prieinamas viešai LGGRTC svetainėje.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Net nežinau, ar čia infantilumas, ar piktybiška demagogija? Žinant, iš kokių šaltinių šitos srutos sklinda, rimtu veidu jas traktuoti kaip "faktus"? Ir dar po tekstu, įrodančiu, kad ten nė velnio ne faktai? Apie visišką nusipezėjimą "dėduko darbus mačiusiai ir dabar juos viešinančiai anūkei" išvis nėra ką pasakyti - kaip ir apie straipsnio vertinimą "lyriškai graudus" (čia gal teksto suvokimo problemos pasireiškė?).

Henrikas Miuleris rašė...

Tikrai ne infantilumas. Atkreipk dėmesį į pirmo sakinio antrą dalį. Kažkur girdėta formuluotė, a ?

Pikc rašė...

Aha - ir ne kartą. ;)

ale, rašė...

Tokiu atveju, dėliokime taškus ant tų „i“ iki galo. Mano patirtis sufleruoja, kad dievagojamasi tais atvejais, kada būnama kaltais, bet norima įtikinti kitus, neva, esame balti ir pūkuoti. Ginamasi gi - tuo atveju, kai iš tikrųjų neturima kaltės. Taigi, mano giliu įsitikinimu, mums nėra prasmės vaidinti kaltų. Mes, kaip tauta, nesame kalti. Jei kažkas kažką šaudė, ar kurstė taip daryti kitus, tai matyt, buvo už ką. Sutikite, be jokios priežasties niekas nevyksta ir vykti negali. Aš tiesiog žinau, kad nebuvo jokio tautos referendumo, kuriuo būtų nuspręsta kažką tai šaudyti ar kitaip naikinti. Todėl aš nesiruošiu teisintis, ir kitiems nepatariu dievagotis. Kaip tada derėjo elgtis, tais sudėtingais laikais gyvenę geriau žinojo, nei mes čia dabar galime išpilasapuoti. Aukojęsi dėl mano tautos, yra mano tautos didvyriai. Aš jų neišsižadėsiu dėl to, kad kažkam tai nepatinka, kaip jie kovojo. Ir jei kas dabar paranojiškai ieško sliekų subinėj, tai akivaizdu, kad jų ieškojo visada, ieškojo ir tada. Tas nėra gražu, ir tas nėra garbinga – pakęsti tokį išsidirbinėjimą amžinai - niekam neduota tiek jėgų. Taigi – aš nieko nešaudžiau, šaudyti nesiruošiu ir teisintis nematau prasmės. Jei bus reikalas, su priešais elgsiuosi taip, kaip kad tada matysiu esant reikalinga. Ir iš anksto raportuoti nesiruošiu... O dėl priešų ramybės pasakysiu, kad mūsų stiprybė - mūsų vienybėje, o ne tolerancijoje priešų primetamoms bjaurastims. Kiekvienas asilas žino, kad tolerancija turi ribas, bjaurastims tolerancija iš vis negalima. Bjaurasčių propaganda ir yra tam, kad kiršintų, skaldytų tautas. Kas tuo užsiima, tie kalti.
Dėl klausimo pateikto Jūsų posto antroje dalyje. Negalima pradėti aiškinimosi nuo laukiamo rezultato deklaravimo, kaip vienintelio galimo, tas turėtų būti išvados prerogatyva. Todėl gražinu iniciatyvą atgal Jums, gerbiamas Pikc. - Pradėkite nuo argumentų.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Taigi jei tą "dievagojimąsi" būtent taip suprantate, tai dar labiau sustiprina tamstos teiginio interpretavimą kaip "taip, šaudė, tik mes kažko vaidiname nekaltus ir bandome įtikinti, kad taip nebuvo" - o tai, kaip ir sakiau, yra prisidėjimas prie mūsų didvyrių šmeižikų. Tolesni išvedžiojimai ("matyt, buvo už ką") yra nieko verti, nes esmė čia - pritarimas Generolo Vėtros šmeižikams arba ne. Šiuo atveju - pritarimas. ;)
O dėl atsakymo į klausimą - keistokas išsisukinėjimas (nors kodėl keistokas? :D). Tai labai paprastas, elementarios logikos reikalaujantis klausimas: a) yra konkrečios neigiamos Rusijos savybės; b) yra neigiama nuostata Rusijos atžvilgiu. Taigi, ar nekilo mintis, kad neigiama nuostata (b) yra dėl neigiamų savybių (a), o ne dėl kažkokių mistinių sąmokslo teorijų pagimdytų priežasčių? ;)

stv rašė...

Žydus šaudė apie 2 000 lietuvių. 0,1% nuo tautos.Kartu su vairuotojais, raštininkais, virėjais etc. jų būtų iki 6 000.Sovietų represonėse struktūrose žydų buvo daug daugiau ir procentaliai ir absoliučiais skaičiais. Esu matęs sąrašą 2 500 budelių.

stv rašė...

O, sakykit, ar girdėjot ką nors apie žydų teisuolius, kurie gelbėjo lietuvius nuo tremčių ir NKVD kankinimų?

ale, rašė...

Ne, brolau, nepritariu aš tiems šmeižikams, nes tuo klausimu per mažai žinau, kad mano pritarimas/nepritarimas atitiktų tikrovę. Vien mano tikėjimo ir pagarbos - tam neužtenka. Priešingai, mano pagarba mano tautos didvyriui nesumažėtų netgi, jei atsirastų nepaneigiamų faktų... Tam atvejui ir galiotų tas pateisinimas. Brolį, kodėl bandai iš savo brolių priešus padaryti? Žydai su savo broliais taip niekada nesielgia. Juk net ir iś priešų galima išmokti gerų dalykų.
Dabar, kuris gi iš mudviejų gudrauja, išsisukinėja? Juk tamsta klausimą pateikiate su tik dviem "galimais" atsakymais, iš kurių nei vienas negali pretenduoti į objektyvumą. Vienas tėra Jűsų nuostata, kitas - "įrodymas", kad oponentas yra priešas... Bent jau argumentuotumėte, iš ko tas rusų amžinas baisumas gaunasi? Ir kodėl to reikia bijoti dabar? O štai faktais badantį akis kita versija, Jums tėra mistika ir sąmokslo teorija. - Apriori! Net nematote reikalo to neigti argume tais.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Nesusišnekam: aš kalbu apie tą patį, nuo ko ir pradėjau - t.y. kaip konkretų tamstos pateiktą sakinį galima interpretuoti, remiantis jo formuluote. Tikrojo tamstos požiūrio šiuo klausimu aš negaliu ir nesiimu tikrinti.
Dėl Rusijos suprantu, kad niekad nesusitarsim - tamsta viską suvedate į vieną: Šv. Rasieją kritikuojantieji dirba "pasauliniam žydų pasaulio užvaldymo sąmokslui", ir kritikuojama ji vien tik dėl to, kad tam pasaulio užvaldymui trukdo. Aš pabandžiau parodyti, kad neigiamo požiūrio į tą valstybę priežastys gali būti visiškai kitos - bet, kaip suprantu, tokią galimybę kategoriškai atmetate. :)
Taip pat suprantu, kad jei istorija bei dabartinė Rusijos vidaus ir užsienio politika tamstai nieko nereiškia ir neprieštarauja susikurtai Rusijos kaip draugiškos mums valstybės iliuzijai, aš iš principo nieko negaliu įrodyti, nes tikėjimas stipresnis už faktus. ;)

Henrikas Miuleris rašė...

Įdomus ginčas.

Aš porą klausimų jei tik nenusibodau :

ALE, - aš kaip nebuvęs savas tarp žydų, bet įsileidęs žydų tarp savų - kodėl pirmąkart skaitydamas tavo rašymą, pajutau dviprasmybę, kuria tu pats Pikčių kartais kaltini? Ir apversk savo paties užduotą klausimą ir atsakyk kuo atviriau - juk tu lietuvis - 'iš ko tas rusų amžinas baisumas gaunasi? Ir kodėl to reikia bijoti dabar' - o kodėl ne?

PIKC, tavo manymu, jeigu kažkokiu stebuklingu būdu Rusijoje režimas išsprųstų iš represinių organų hierarchijos rankų, ar neužvirtų Rusijoje panaši painiava kaip prie Jelcino? Ir ar tu manytum ar nemanytum, jog tokiais momentais kaip taisyklė suaktyvėjusi konkreti grupė nėra susijusi su per amžių amžius linksniuojamaisiais visose įmanomose geografinėse vietovėse.

Jūsų nuomonės man svarbios, į Jūsų ginčą nesiveliu, rankas nusiplaunu.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Bijau, rusai tiek įpratę būti valdomi caro/chano vietininko, kad to stebuklo tikimybė praktiškai lygi nuliui - gi kuo "kietesnis" tas caras/chano vietininkas, tuo rusai jam palankesni. Vadinasi, jei tas režimas ir "išsprūstų iš represinių organų hierarchijos rankų", tai tik tam, kad pereitų į dar "tvirtesnes" rankas. Juk nereikia pamiršti, kad rusams "visur aplink - priešai", tad telkimasis aplink Vadą - neišvengiamas. Tam jiems nereikia jokių viskam diriguojančių žydų.
Beje, kalbant apie pastaruosius - aš neneigiu atskirų žydų grupuočių įtakos tikimybės - jis visiškai reali. Bet žydų įtakos suabsoliutinimas, visko "nurašymas" ant "pasaulinio žydų sąmokslo pasauliui užvaldyti" teorijos, nukopijuotos iš rusiškos propagandos šaltinių, man neatrodo adekvatus požiūris.

ale, rašė...

Pikc, juk Jūs mane verčiate gintis nuo to, kaip kažkas gali interpretuoti mano žodžius. - Nematau jokio reikalo gintis nuo neprietelių kabinėjimųsi prie žodžių. Jei tamstai iš tikrųjų kyla abejokių, ką aš turėjau omeny ištardamas tuos žodžius, tai aš čia pat ir visada - vėl ir vėl - "Jūsų paslaugoms". Toks Jūsų prievartavimas gintis mane nuo to, ką kiti galėtų primesti man, primena žydų (zurofų, grantų gochinų... bandančių veikti prieš - tų pačių aukų rankomis) metodus. Matyt, Jūsų tikslas ne žinoti mano poziciją, o skleisti tautos supriešinimo propagandą, pačiam dedantis ypatingai didžiu patriotu. Broli, aš netvirtinu, kad pats suvokiate, ką darote. Aš bandau parodyti pačiam, kur veda Jūsų tokia (ne)kritiška/akla taktika.
Dėl esmės. Pagal mane, esmė ne mano pritarime ar nepritarime šmeižikams, o tame, kad privalu gerbti savo tautos patriotus ir didvyrius nepriklausomai nuo to, ką apie juos mūsų priešai, besidedantys baltapūkiais angelais, skleistų.
Henrikai, "buvimas savu(?) tarp", nuo to, kai "tarp mūsiškių būna vienas kitas svečias", skiriasi:
Antru atveju dauguma mūsiškių net nepastebi tų kelių svečių ir net nesidomi, kokiu tikslu jie čia. O tie keli svečiai, net nebando aiškinti, kokio bieso jie čia atsibastė. Pirmu gi atveju, būdamas vienas/keliese tarp svetimų, negali pradėti diktuoti jiems savo gyvenimo taisyklių, turi gerbti jų tvarką ir vadovautis jų taisyklėmis, kad nebūtum išprašytas. Tai čia dauguma iš jų net nepastebi savo svečių, be jokių užuolankų derina/koordinuoja tarpusavyje savo planus atžvilgiu... Tai labai gera proga pažinti ir suprasti, kokia gi tikroji jų (kaip sociumo) dvasia, kur ji orientuota. Bėda ta, kad šito negali suprasti tie, kuriems neteko ilgėliau pabūti savu tarp svetimų. Čia turiu padaryti pastabą, kad ne visi svetimi yra vienodai svetimi.
Kažin'kavičiau, tai Jūsų tikslas skaldyti tautą? Kodėl manipuliuojate menamais skirtumais tarp lietuvių, kad tik nebūtų tarp jų vienybės? Deklaruojate tai, kas žydams ir reikalinga, kad tas tarp kitataučių atrodytų lyg tikras faktas. Tą jūs darote su viltimi ir intencija, neva, daug kartų pakartotas melas taps tiesa/realybe. Aš gi, šiek tiek žinodamas ir ne tik žydų šaknis, galiu jiems atskleisti, kad per ilgai brukdami absurdus, jūs išprovokuosite prieš save eilinį holokaustą. Eiliniams žydams to suprasti neduota. Bet neapipjaustytųjų žydų (seonistų) toks ir yra tikslas, kad "maurus atlikusius juodą darbą"/veikusius pagal seną programą ir nebetinkamus naujoms užduotims, utilizuotų naujai "dievo" pasirinktos - sekančios aukos. Pamaina atidirbusiems savo resursą, intensyviai ruošiama globaliu mastu - visame pasaulyje. Tik niekur tikslai nėra įvardijami tiesiai šviesiai. Veikiama deklaruojant net labai kilnius tikslus. Kaip kad laisvė/palaidumas, žmogaus/gyvuliškos teisės, tolerancija/destrukcija ir t.t., ir t.t... Visos partijos, visi judėjimai prifarširuoti statytiniais ir parsidavėliais. Tik per begalinio naivumo ir beatodairiško/vergiško patiklumo akinius žiūrėdamos mulkinamos masės negali susigaudyti, iš ko tas šiukšlynas gaunas.
Dėl Rasiejos baubo ar šventumo. Patarčiau "išklausyti abi puses" be išankstinio nusistatymo. Kaip juodai velnias(?) nebūtų tepamas, jis turi teisę gintis. Net jei iš nesupratimo baimės norima, kad Rasiejos neliktų, neišvengiamai bus reakcija priešinga laukiamai.

Pikc Kažinkavičius rašė...

LABAI taiklus klausimas. ;)

Pikc Kažinkavičius rašė...

Dėl sakinio - dar kartą: siūlau ateityje atidžiau formuluoti savo teiginius, kad pasakytumėte tai, ką norite pasakyti - tik tiek. ;)
Dėl "tautos supriešinimo" 0 kuo skiriasi "če rusū agentaj sieke žmones supriešinti" nuo "če žydū agentaj sieke žmones supriešinti". ;)
Dėl Rasiejos - kaip ir sakiau, su įtikėjusiais sunku (jei apskritai įmanoma) ginčytis. Jiems faktų konstatavimas bus "baubų paišymas". ;)

Algimantas Končius rašė...

Taip, Lietuvos valdžia ir teisėsauga dangsto žudynių pradininkus, Kurie pradėjo žudynes vos užgrobę Lietuvos valdžią 1940 liepos mėnesį su rusų tankų pagalba ir ypač žiauriai pradėję masines žudynes Rainių miškelyje, tuo ypač nuteikdami lietuvius prieš žydus. Lietuvos valdžia tai pat nenurodo pradininkų nužudytujų ir išvežtųjų į Sibirą turto grobikų, ypač aktyviai veikusių nuo 1941 birželio 14 iki 1940 birželio 22. Visa kas vyko toliau, tik epizodas iš okupantų rusų, lietuvių komunistų ir žydų komunistų pradėtų žudynių ir žmonių supriešinimo. O viso to išsiaiškinamojo darbo Lietuvos valdžia ir teisėsauga nedirba todėl, kad tebėra tos pačios sovietinės valdžios ir tos pačios sovietinės teisėsaugos tęsinys. Tai negi tirs savo pačių pirmtakų nusikaltimus ?

stv rašė...

Geriausią atsakymą kaltintojams žydų šaudymu girdėjau iš rusų istoriko Marko Solonino.Jį galima rasti internete.

ale, rašė...

1. "Norintis pakarti šunį, virvę visada randa".
2. Agentai tai dirba ir vienų, ir kitų, tik va - tikslai jų skirtingi. Rusai patikėję "NATO" garbingumu, išsinešdino iš "broliškų" respublikų. Dabar, turbūt, kad gailisi, nes "NATO", pasirodo, nėra šeimininkė savo pažadų.., nes žydas ne tik Afrikoje žydas. Taip išeina, kad Žydas ar Maskvos, ar Vašingtono,.. ar NATO - yra toks pat žydas.
3. Это точно! - Su įtikėjusiu sunku ginčytis. Tokiems juk baubai tikėjimo objektas.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Na, štai, kaip dailiai koloradinės spalvos išlindo. ;)

Pikc Kažinkavičius rašė...

Gerai pasakyta. Antra vertus, nereikia pamiršti, kokia isterija "abiejose balos pusėse" bei pačiame Izraelyje kilo, kai ta Lietuvos valdžia pabandė vos vos, labai nežymiai pasikapstyti tų pradininkų biografijose. Ir juk tik kaip liudininkus apklausti norėjo - o jei būtų pabandyta RIMTAI ištirti šitų padarų veiklą ir patraukti juos atsakomybėn?

ale, rašė...

Na, ir kaip gi čia atrandi tokį koloritą. Paaiškink, paaiškink tamsiai liaudžiai, rabuni.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Jargau, išjunkite "durniaus" režimą - kvailai atrodo. Maždaug, kaip su raudonu skuduru ir koloradine juostele švenčiant "den pabiedy" vartyti akis ir aiškinti "iš kur ištraukėt, kad aš vatnykas/koloradas?" ;)

ale, rašė...

Gerai, išjungsiu, bet su sąlyga, jei tamsta išjungsite neapykantos režimą. - Labai neskaniai atrodo, kai inteligentu atrodantis prasivardžiuoja, plūstasi ir keikiasi kaip girtas sapožnikas.
Ir desertui klausimas. Kodėl Jums nepatinka, kad nugalėtojai švenčia savo pergalės dieną. Argi tamsta nešvęstum, jei tik taviškiai būtų nugalėję? Dabar ir galvoju, nejaugi fašistai yra taviškiai?.. O gal žydai žarijas mėgstantys žarstyti svetimomis rankomis?
Pasakyk aiškiai, kas gi tie taviškiai? - Juk lietuvių, aiškiai, lelaikote saviškiais, vis pravardžiuojate juos, vis rušiuojate pagal savo išgalvotus kriterijus. Ar negėda?

Pikc rašė...

Išgamos vatnykai-koloradikai nebuvo, nėra ir nebus saviškiai. Nei man, nei kitiems lietuviams. Tikiuosi, pakankamai aiškiai pasakiau? ;)
O dėl "plūstasi ir keikiasi kaip girtas sapožnikas" - nagi, gal pavyzduką kokį? Ar tik nebūsite kokios "putinskaja vodka" perdozavęs, "tavarišč"? ;)
Bet rimtai - ko jūs, koloradai, čia ropojate? Tupėtumėte sau tarp savo besmegenių vatnykų ir apie "dūchovnus skriepus" kliedėtumėte. Negi nesuprantate, kad nerasite čia draugų? Ir apskritai - kokio velnio nesinešdinate į savo mylimą rasieją pagelbėti "priešū pasuptiems nabagams" prieš "pasauliny židū samoksla" kovoti? Ten tarp vietinių "šyzikų" tikrai krūvas bendraminčių rastumėte - čia gi su savo vatiniais kliedesiais tik žmones juokinate. Lygiai, kaip ir liberastai. Kaip sako, "rask tris skirtumus". :)

Pikc rašė...

Štai nuoroda: http://www.solonin.org/article_etim-zanimalos-nado-skazat-110
P.S. Beje, Mark Solonin, jei neklystu, yra žydas. ;)

ale, rašė...

Pikc, sakaisi, esi lietuvis. Ką gi, gal ir esi.., ir tarp lietuvių pasitaiko piktų, bukų. Sako, tokie žydus šaudė, dabar dievagojasi, kad - ne.

ale, rašė...

P.S.:
"O dėl "plūstasi ir keikiasi kaip girtas sapožnikas" - nagi, gal pavyzduką kokį? Ar tik nebūsite kokios "putinskaja vodka" perdozavęs, "tavarišč"?"

- Toli eiti pavyzdžiauti nereikia:
"Išgamos vatnykai-koloradikai nebuvo, nėra ir nebus saviškiai. Nei man, nei kitiems lietuviams. Tikiuosi, pakankamai aiškiai pasakiau? ;)"
- Jokių iliuzijų neturiu, jog suprasi, kad čia taip ir darai. Tikėtis tamstos praregėjimo - nebeliko pagrindo.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Tai fakto konstatavimas, o ne keiksmai, tavarišč vatnik. ;)

Pikc Kažinkavičius rašė...

P.S. "Sapožnikas" lietuviškai yra batsiuvys. ;)

ale, rašė...

Tarp kitko, faktus priimta pateikinėti be emocinių putų.
O lietuviai batsiuviai nesiplūsta taip, kaip kad tamsta. Che, che, che.

item