Bundestage – nesutarimai dėl migrantų stovyklų įkūrimo

Šį ketvirtadienį Bundestage vykusios diskusijos apie biudžetą metu ir vėl diskutuota apie Vokietijos valdžią skaldančią problemą – migran...

Šį ketvirtadienį Bundestage vykusios diskusijos apie biudžetą metu ir vėl diskutuota apie Vokietijos valdžią skaldančią problemą – migrantų politiką.

Vokietijos Vidaus reikalų ministras ir Krikščionių socialinės sąjungos (CSU) narys Horstas Seehoferis teigė manantis, kad didžiausia atsakomybė vykdant įsipareigojimus Europos Sąjungos šalims dėl prieglobsčio prašančiųjų, kurie prieš tai buvo registruoti kitose šalyse, priklauso Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) atstovei ir Vokietijos kanclerei Angelai Merkel.

„Manau, kad dėl [problemos] kompleksiškumo ir Europos masto, mano supratimu, galiausiai pagrindinės susitarimo detalės turi būti patvirtintos valstybių valdžių vadovų“, – teigė Seehoferis.

Prieš jo Vienoje vykusį ketvirtadienio vakaro susitikimą su Austrijos kancleriu Sebastianu Kurzu H. Seehoferis išreiškė ir menkesnius lūkesčius derybų sėkmės atžvilgiu. Jis pabrėžė, kad pirmųjų pokalbių apie pabėgėlių problemą metu tikrai neverta tikėtis „jokių susitarimų“. 

Panašiai Seehoferis teigė ir trečiadienio pokalbiuose su Vengrijos premjeru V. Orbanu bei Italijos Vidaus reikalų ministru M. Salvini, kur teigta, kad pirmieji susitikimai bus tam, kad būtų galima informuoti „partnerius“ ir apsižvalgyti, kaip galima siekti susitarimo ateityje.

Thelocal.de žiniomis, Vokietija siekia sudaryti susitarimą su Italija, Ispanija, Vengrija ir kitomis Europos Sąjungos šalimis tam, kad sukurtų „tranzitinius centrus“ ir prieglobsčio prašytojus bei migrantus išsiųstų į šalį, kurioje jie pirmiausiai ir buvo užregistruoti.

Kolkas tik Graikija ir Ispanija išreiškė pasiryžimą siekti tokio sutarimo.

Tuo metu Vokietijos Žaliųjų atstovė I. Mihalic, nurodydama į Alternatyvos Vokietijai (AfD) kryptį, teigė, kad pastarasis Vokietijos valdžios susitarimas sudarytas dėl kraštutinių dešiniųjų ekstremizmo baimės.

Tuo tarpu Vokietijos socialdemokratų partija (SPD) valdžią apkaltino siekiu „uždaryti“ Vokietiją ir  aiškino, kad bet kas, kas sugebės patekti į Vokietiją, bus „uždaromas į stovyklą“. SPD primygtinai reikalavo, kad šie „tranzitiniai centrai“ nebūtų pasienyje steigiamos „uždaros stovyklos“.

Parengta pagal thelocal.de informaciją.

Susiję

Užsienio politika 4766940254593466552

Rašyti komentarą

3 komentarai

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Pikc, Lietuvos krikščionių-demokratų pakanka paklausti trijų dalykų: 1. Kas jūs, su kuo jūs ir kodėl? 2. Kodėl nesiekiate būti savaraniška partija ir kokia šiandienė jūsų veiklos koncepcija? 3. Kokie krikščioniškos demokratijos elementai yra vykdomi šiandinėje Lietuvos vidaus ir užsienio politikoje?

Pikc rašė...

Tikrai geri klausimai.

item