Vytautas Radžvilas Alytuje įvertino Prezidento rinkimų kandidatus

Alytaus rajono bibliotekos nuotr. www.alytus.rvb.lt Nors už lango įsisiūbavo vasara, o dalis tautiečių įsitraukė į Pasaulio futbolo...

Alytaus rajono bibliotekos nuotr.
www.alytus.rvb.lt

Nors už lango įsisiūbavo vasara, o dalis tautiečių įsitraukė į Pasaulio futbolo čempionato aistras, grupė neabejingų savo valstybei piliečių atėjo į rajono viešąją biblioteką susitikti su Sąjūdžio iniciatyvinės grupės steigėju, Vilniaus universiteto dėstytoju, filosofu Vytautu Radžvilu. Čia jis susirinkusiems pristatė savo naujausią publicistinę knygą „Kiek kartų gali atgimti tauta?“

Susitikimo pradžioje renginio moderatorius politologas Dovilas Petkus prieš pristatydamas prelegentą bei jo knygą pabrėžė, jog „nors šiemet Sąjūdis ir mini 30-tąsias įkūrimo metines, šis susitikimas nebus įprastinis prisiminimų vakaras“. Kalbėdamas apie naujausią profesoriaus rinktinę jis pastebėjo, jog į ją sudėti tekstai, mintys, straipsniai, analizuojantys reikšmingiausius 30-ties metų įvykius Lietuvoje. Pasak politologo, Vytautas Radžvilas – netipinis filosofas. „Jis mėgsta eiti į žmones, yra suaugęs su Lietuvos valstybės reikalais ir susijęs su tomis aktualijomis, kuriomis mes gyvename šiandien“. Pabrėžęs viešumo vaidmenį dabartiniame pokyčių etape, jaunasis politologas pristatė renginio svečią, profesorių Vytautą Radžvilą.

Filosofas prisipažino, jog jau senokai lankėsi Alytuje, „turbūt prieš gerą 30-metį“ ir padėkojo atvykusiems į susitikimą. Pristatydamas savo rinktinę jis pajuokavo, jog „ji išėjo tada, kada reikia. Nes ta knyga yra apmąstymas, trukęs nuo 1990-ųjų metų, analizuojant, kokios buvo mūsų Sąjūdžio klaidos ir, svarbiausia, ar iš jų būtų galima pasimokyti“.

Svečias prisiminė, jog Sąjūdžio iniciatyvinėje grupėje jam teko būti atsakingam už tris veiklos sritis. „Buvau laikomas vienu iš jų ideologų (bent Maskva taip manė), koordinavau Sąjūdžio rėmimo grupių steigimą Lietuvoje ir buvau tokio neformalaus intelektualų klubo prie „Atgimimo“ laikraščio simboliniu vadovu. Tas klubas ir rengė pagrindinius Sąjūdžio programinius dokumentus. Todėl viską mačiau iš vidaus“, – atviravo jis.

Anot profesoriaus, prasidėjus Sąjūdžiui pradžioje vyravo džiugi nuotaika, tačiau pirmieji nerimo signalai buvo juntami jau pirmojo Sąjūdžio suvažiavimo metu. „Mes pakėlėme tautą, bet tie plojimai rodė, jog tas pakilimas yra labai paviršutiniškas. Penkiasdešimt metų mūsų tautinė ir valstybinė sąmonė buvo nuožmiai ir nuosekliai naikinama. Ir nors mes atėjome į Sąjūdį truputį geresnės būklės negu baltarusiai, kurie net gėdijosi savo kalbos, bet tai nereiškia, jog mes atėjome į Sąjūdį su tokia tautine ir valstybine sąmone, kokią, pavyzdžiui, išlaikė lenkai ar vengrai. Nes net ir būdami sovietų satelitais, jie vis dėlto, tam tikra prasme, buvo ir valstybės“.

Kitas nerimą keliantis dalykas, pasak Vytauto Radžvilo, buvo vietos konfliktai ir rietenos, kildavusios dėl teisės būti delegatais bei prasidėjusi nuožmi kova dėl valdžios. „Ir nors 1989 m. dar iš inercijos ritosi Atgimimo banga, mus jau buvo ištikusi milžiniška krizė, kurią išgelbėjo Baltijos kelias“, – prisiminė jis. „Tikroji problema, ką aš supratau, buvo ta, jog nepriklausomybę paskelbti lengva, bet nežmoniškai sunku sukurti tikrą valstybę. Ir ta patirtis man sakė, jog tam mes dar nepasiruošę: nei intelektualiai, nei moraliai“.

Profesorius paatviravo, jog tuo metu jam iškilo svarbi dilema: ar ir toliau reiks gyventi grumiantis prie lovio, pataikauti kažkam, kad įtrauktų į kokį nors sąrašą, ar dirbti tai, ką jis moka. Ruošti studentus ir rašyti knygas bei straipsnius, tikintis, jog kažkam to prireiks. „Nes dabartiniu metu mes esame prie milžiniško lūžio slenksčio, kai viskas priklausys tik nuo to, ar pajėgsime laiku susiorientuoti. Sąjūdžio dėka mes tapome politine tauta, o iki tol buvome tik etninė grupė, nes papročiai ir tradicijos dar nedaro žmonių tauta. Tauta – tai politinės organizacijos forma. Mąstyti apie valstybę ir apie save – yra du skirtingi dalykai. Ir kai kalbame, jog emigrantai finansiškai padeda Lietuvai – tai yra grynas nonsensas. Nes jie nepadeda mums. Jie padeda savo artimiesiems“.

Filosofas nuogąstavo, jog ištrūkę iš prievartinės kolektyvizacijos rėmų, patekome į kitos ideologijos traukos lauką – individualizmą. „Mes negebame sutelkti kolektyvinė valios. Per trisdešimt metų tapome labiausiai nuniokota ES šalimi, greičiausiai nykstančia Europos tauta, nes nesugebame fiziškai reprodukuotis. Vienintelis patikimas valstybės būklės rodiklis – yra demografinė dinamika, nes prabangūs dangoraižiai yra ne tik Vilniuje, bet ir Afrikoje. Todėl kai man kas nors sako, jog Lietuva yra puiki šalis, mano atsakymas būna toks: pavažiuok nuo Vilniaus centro kelis kilometrus į vietą, kuri vadinasi oro uostas ir pasižiūrėk į masiškai emigruojančius žmones, kurie ir yra tikrasis Lietuvos padėties veidrodis. Nes kai važiuodamas per Lietuvą regiu užkaltus namų langus, suprantu, jog matydamas tai, aš prarandu ir dalelę savęs“.

Susitikimo metu profesorius paneigė dažnai jam primetamą euroskeptiko etiketę, nes, kaip pats prisipažino, „iš principo“ jis visuomet buvo už Europos Sąjungą. Jam tik nepatinka Lietuvos keliaklupsčiavimas prie Briuselį ir kalbėdamas apie ES negailėjo pagiriamųjų žodžių Lenkijai ir Vengrijai, kurioms „savo tautų interesai yra brangesni už europinius“.

Kritikos strėlių neišvengė ir Lietuvoje veikiantys užsienio bankai, kurie didindami įkainius su „mumis elgiasi kaip su aborigenais“, nors, anot jo, vien „Swedbank“ už praėjusius metus gavo 117 milijonų eurų grynojo pelno“. Jis pabrėžė, jog turėtume būti politiškai aktyvesni, nes vienintelis veiksnys galintis išgelbėti tautą ir valstybę yra jos piliečiai.

„Tad ir knyga buvo parašyta kaip tam tikri apmąstymai, kurių paskirtis duoti suvokimą, kokioje padėtyje mes esame atsidūrę ir ką toliau galėtume daryti. Nes norint ką nors pakeisti, nebeįmanoma mąstyti ar man gerai, ar blogai. Reikia mąstyti, o kas laukia tautos? Knygos pavadinimas ir išreiškia šią mintį, nes mes jau merdime ir intelektualiai, ir moraliai, o norėtųsi, jog ši knyga įkvėptų norą gyventi“.

Renginio pabaigoje susirinkusieji turėjo progą padiskutuoti įvairiais nūdienos klausimais. Neišvengta ir kitąmet vyksiančių prezidentinių rinkimų temos. Nors, anot profesoriaus, Lietuva iki šiol negalėjo turėti tikro prezidento, „nes tai buvo neįmanoma dėl 50 metų trukusio valstybės neturėjimo bei politinės sąmonės sunaikinimo“, šaliai reikalingas vadovas, turintis aiškią viziją, o to jis pasigendąs iš dabartinių kandidatų.

„Ponas Gitanas Nausėda – Skandinavijos bankų statytinis, o Aušra Maldeikienė, nors ir gana aštriai kalba socialiniais klausimais, yra globalistė, neturinti jokios tautinės valstybinės sąmonės. Saulius Skvernelis atėjęs iš jėgos struktūrų, o represinės struktūros visuomet pasižymi tam tikru mentalitetu. Vygantas Ušackas – nepaprastai ištikimas Briuselio patikėtinis, panašus į dabartinę prezidentę Dalią Grybauskaitę. Žygimantas Pavilionis – vienas nuosekliausių Lietuvos valstybingumo neigėjų, o Visvaldas Matijošaitis – verslininkas, neturintis aiškaus valstybinio mąstymo. Arvydas Juozaitis turi sąjūdinės dvasios, tautines valstybines apraiškas, bet ką jis toliau darys – sunku pasakyti, nes jis nei su Vilniaus forumu, nei su Sąjūdžio iniciatyvinės grupės klubu nesikonsultavo“.

Filosofas pastebėjo, jog Arvydo Juozaičio kandidatavimas būtų naudingas tautinių valstybinių idėjų aktualizavimo atžvilgiu, „tačiau net to nenorėdamas jis gali tapti naujos rūšies gelbėtoju, kurio kandidatūrą rems žmonės, nieko nenorintys daryti dėl Lietuvos“. Anot profesoriaus, problema ta, jog prezidentas negali veikti be jį remiančių jėgų. „Priešingu atveju, jis bus apstatytas tais žmonėmis, kuriais reikia, kaip savo laiku buvo apstatytas ir Valdas Adamkus“, – baigdamas susitikimą pareiškė Vytautas Radžvilas, ir pridūrė, kad „negalima kurti iliuzijų, jog Lietuvą gali išgelbėti vienas žmogus“.

Parengė Arnoldas Šatrauskas.

Susiję

Vytautas Radžvilas 7942871878030091146

Rašyti komentarą

32 komentarai

Anonimiškas rašė...

Pirmoje pastraipoje, pristatydami Radžvilą, pamiršote paminėti, kad jis yra ne tik sąjūdžio, bet ir liberalų partijos steigėjas. Kažkaip Pro Patrijai visada praslįsta šis faktas.

Markas Eyn Lettowe rašė...

Kas 5 metai per Prezidento rinkimus ir kas 4 metai per Seimo rinkimus Lietuvos žmonės gauna šansą sužinoti daugiau negu jiems leista, dozuota nelaisvos žiniasklaidos. Ir jei tarp kandidatuojančių, apart švaliaus bus ir koks vienas kitas, kad ir beviltiškas pergalei, bet doras žmogus - tai jau didelis pliusas. Tokias progas būtina išnaudoti gyventojų informavimui.

Anonimiškas rašė...

Matosi, kad Propatrijos neskaitote. Apie tai buvo labai išsamus straipsnis. Nepatingėkit pasitikrinti prirš skelbdamas savo pamąstymus.

1Chingishan rašė...

ne tų liberastų kurie yra dabar. čia buvo pasinaudota kad yra tokia partija, ji buvo užvaldyta iškrypelių ir degradų, o tokie kaip Radžvilas pašalinti. Blogiausiam sapne nesisapnavo Radžvilui kad jo liberalų partija rems visokius lgbt iškrypelius, abortus, juvenalines justicijas, transgenderius ir pan. taip kad nereikia čia purvo pilt ir durnių ieškot.

Anonimiškas rašė...

Išvada: nėra už ką balsuoti, visi vagys ir parsidavę Briūkseliui. Apocalypse now and forever. Su tokiu išrankumu ir šalia švediško stalo gali likti nevalgęs. Radžvilas nupušo, gaila suvedžioto jaunimo.

Anonimiškas rašė...

Rinkimai gali būti laikomi sąžiningais ir teisiškai legitymiais, jei bus suburta NEPRIKLAUSOMA visuomenės rinkiminė KOMISIJA. Ji dieną - naktį rinkimų metu turi kontroliuoti ABSOLIUČIAI VISAS Rinkimines apylinkes. Tik tokiu būdu galime užkardyti manipuliavimą rinkimų rezultatais. Tuomet galima bus tikėtis permainų ir pokyčių Lietuvos politiniame gyvenime, tiek prezidenūroje, tiek Seime, tiek vietos savivaldybėse. Besikuriantis visos Lietuvos Forumas galėtų tai koordinuoti.

Henrikas Miuleris rašė...

Na kandidatuoti gali ir Pupų Dėdė ar Australijos lietuvis Petraitis Lietuvoj. Ir tu ir aš galim kandidatuoti. Pliusų aš čia nematau - išbalansuoja politinį substratą, o jeigu kandidatas dar jaunas gražus teisingas ir charizmatiškas - žiūrėk, dar ir protesto balsų nežmoniškai daug susirenka. Ir laipioja nuo grėblio ant grėblio avių banda, ir loja šunys, ir pjauna vilkai, ir stveriasi už galvos piemenys.

Markas Eyn Lettowe rašė...

Sakau, gal Juozaitis turi ką pasakyt tiesioginio eterio metu. Kažką svarbesnio nei pupų dėdžių ar petraičių "tiesos".

Henrikas Miuleris rašė...

Gal ir gali. Pasakyti. Tik neapsigaukime.

ale, rašė...

Kad Radžilui nė sapne nesisapnavo, jog jo tada steigiama Liberalų(?) partija bus užvaldyta liberalų(!), būtų visai atleistina. Keista, kad ir dabar profesorius net nebando aiškintis, kas tie liberalai savo esme yra, t.y., kokią funkciją vygdyti jie privalo, kas juos tai misijai "siunčia". Tiesiog besąlygiškai priima už gryną pinigą versiją, kurią pateikia liberalizmo "skraistę siuvanti" ir dabar liberalus ruošianti Frankfurto mokykla, bei jos auklėtiniai ir kiti to "mokslo" šalininkai-sponsoriai. Keista todėl, kad šiais -
totalaus melo ir visuotinų veidmainysčių laikais -
profesorius gali sau leisti absoliučiai NEkritiškai pripažinti kažkokią tai vieną versiją. Nulis tiesos iš tų visų gausių, bet ne labai kam žinomų "garsenybių-įžimybių" straipsnių ir pareiškimų, kuriais sulyginami skriaudžiamieji su skriaudikų šunimis, t.y., su skriaudikams lengvabūdiškai parsiduodančiais pakalikais, šlykščiausiais būdais dezorganizuoti sutinkančiais bet kokį priešinimąsi neteisingumui. Net jei iš tiesų K. M. su F. E. būtų prisišnekėje kažką ne labai rimto apie šeimą ir moters išlaisvinimą, jų pateikta ekonominė kapitalistinių santykių analizė, nenuginčijamai atskleidžia ir liudija, jog viskam įvertinti pagrindiniu kriterijumi tegali būti tik teisingumo kriterijus, o ne įteisinimas normų, kurios, neva, galėtų kaip nors įtvirtinti ir pateisinti neteisingumą. Absoliučiai nieko nereiškia ir tas faktas, kad liberalizmo kalvė veikia tame pačiame Frankfurte, kad ir skelbiasi savo aukų vardais (neomarksistais), tas nič nieko nereiškia save laikantiems dievo išrinktaisiais, nes jų auklėjimas toks yra tam, kad atpalaiduotų nuo sąžinės priekaišto. Todėl tik jiems jų pačių vidaus/sąžinės yra leidžiama elgtis su ne jų klanui priklausančiais kaip su paprastais gyvuliais. Būtent tik "išrinktieji) gali savo aukas papirkinėti ar šantažu versti, kad tie tarnautų jiems, kenkdami savo savo artimiesiems. Kaip visų kitų tautų žmonės be didelių skrupulų gali pasiskersti bet kokį gyvulį, taip ir apsiskelbėliai išrinktaisiais be jokių skrupulų elgisisi su visais, kurie nėra iš jų šetoniškos padermės. Nepašvestiems į tuos reikalus labai sunku patikėti, kad tai įmanoma fiziškai... Bet juk jie klasta jau uzurpavo absoliučiai visų pasaulinių pinigų emisijos kontrolę. Kaip manote, kam jiems ta "našta", ir kokius kalnus įmanoma vartyti jos pagalba?

Anonimiškas rašė...

Juozaitis yra istorinė klaida

LIETUVIŠKOS JUNGTINĖS PAJĖGOS rašė...

"Arvydas Juozaitis yra pasakęs, kad laisva Lietuva - istorinė klaida" (citata apie Arvydą Juozaitį)
Reikalingas Arvydo Juozaičio pasiaškinimas.

Henrikas Miuleris rašė...

ALE,
ar aš teisingai suprantu, kad tikėjimą pamainius liberlizmo konstruktu, gojai nustojo budrumo, kas ir paaiškintų tavo mintį 'Nepašvestiems į tuos reikalus labai sunku patikėti, kad tai įmanoma fiziškai... ' ?
Ar tai ir nebus pagrindinė priežastis, kad šiandienoj mes turim situaciją, kada net kalbėjimas apie tai yra subjektas teisiniam reguliavimui, jau nekalbant apie patį žmogaus sąmonės BŪVĮ, kai neįtikėtinai skambanti/atrodanti tiesa yra atmenama nes nepasiduoda logikai, o ir egzistuoja visokie pseudo-aiškintojai sąmokslo teoretikai, kurie kaip tik ir pasitarnauja žmogui tą tiesą atmesti?

ale, rašė...

Henrikai, principe - taip, Jūs teisingam supratimo kely. Tik gal, ne "praranda budrumą", o budrumas nustelbiamas blefu, t.y., vietoj realių reikalų sprendimo priverčiant nuolatos užsiėminėti dirbtinai sukuriamomis/primetamomis problemomis.
Kas (klasta) užvaldė pasaulinių pinigų emisiją, tas automatiškai tuo pasisavino absoliučią viską, tame tarpe ir teisinio teguliavimo funkcijas.
Mano giliu įsitikinimu, tiesa visada yra logiška. Ir tik psiaudoaiškintojai
(lengvo gyvenimo mėgėjai lengvabūdiškai sutinkantys š. malti, "traukia iš rankovių "tūzus/argumentus", kurių pagalba tiesos logika ir paslėpiama. Juk sitie šuleriai ir yra liberalai pagal savo šunišką esmę. Todėl jie niekada nieko neįrodinėja, o deklaruoja, deklaruja.., kad daug kartų pakartotas melas pradėtų atrodyti kaip kad tai ir būtų tiesa. Jie netgi nesileidžia į ginčus, kad paneigtų oponentų teiginius. Jie paprasčiausiai pareiškia, kad prieštarauja ir čia pat nusiplauna, nes jų melu niekaip nebūtų įmanoma paneigti oponento pateiktos tiesos. Tarp kitko, psichika žmogaus veikia taip, kad už tikra priima tik tai, kas laike turi tęstinumą arba daug kur erdvėje sutinkama. Šiuo gamtiniu psichikos dėsningumu/savitumu pasinaudoti labai paprasta ir turint tikslą suklaidinti...

ale, rašė...

Jei viską vadintume savais vardais, tai tokius rinkimus, kai masės "renka" sau valdžią, derėtų įvardyti absoliučiu absurdu. Tai akivaizdu.Todėl to nėra reikalo dar ir įrodinėti. Kad čia ne vien mano tokia nuomonė, o neginčytina tiesa, priminsiu Kristaus žodžius: "Ne jūs mane išsirinkote, o aš jus pasirinkau...". Ir suprantama, kodėl taip ir dera elgtis visada. - Juk tik turintis supratimą gali spręsti, kad jam reikalingi pagalbininkai jo misijos vykdyme. Tik turintis supratimą ir tegali numatyti, kas gali jo mokslą perprasti, kad gelėtų tuo ir vadovautis.
O neišmanėliams išrinkus patį didžiausią neišmanėlį, tuščia iš tos kontrolės ir nuolatinio tokių pat neišmanėlių kabinėjimosi dėl nesuprastų dalykų.

Henrikas Miuleris rašė...

'' daug kartų pakartotas melas pradėtų atrodyti kaip kad tai ir būtų tiesa'' - tai yra fantastiški žodžiai - tik parodo, kad netgi luošys turi savo vietą priešiškame režime - jei tik jis turi protą.
Aš tenorėčiau dar pridurti nuo savęs, nes kaip ir minėjau, dažnas racionalistas linkęs ieškoti kuo paprastesnio paaiškinimo ir, subjektyviai, pagal žinojimą, linkęs nubraukti viską būtent tavo minėtais koziriais. Taigi, imkim Pikčių - ir aš žinau jis skaito - jis pasižymi geru ginčo menu ir tobula pavydėtina logika, bet netgi jo įsitikinimus kas liečia šitą klausimą yra nesunku atremti - jis sako (suglauskime) a) sąmokslo teorija; ir b) rusų sukurtas mitas. Nežinau iš kur tu, ALE, prieini prie to, bet aš teigiu :

b) (rusiškojo mito paneigimas) šito neįmanoma sutalpinti į lokalizacijos rėmus - antraip KuKluxKlanas ir iš jo kilęs per dešimtmečius išlaikytas tradicijų tęstinumas iš kartos į kartą, vadinamasis neo-nacizmas Amerikoj net nebūtų atsiradęs o ir atsirado jis kovai prieš sionistų okupuotą valdžią (angl. ZOG - zionist occupied government) ir pagrindinis - esminis ir kertinis - jų kovos tikslas buvo būtent prieš minėtą grupuotę ir su jais sekančiu demoralizavimu bei kas šiandien yra vadinama 'liberaliomis vertybėmis' - iš esmės tas pats, prieš ką kovoja šiandieninė Lietuva, Amerika tai perėjo prieš dešimtmečius. Juk jie tikrai neklausė 'exo Moskvy'. Dar daugiau - išvis, pamirškite moderniųjų technologijų laikus (kalbant apie tavo paminėtą tęstinumą laike) - juk reikia žiūrėti šaltiniuose kas buvo parašyta tokių žmonių kaip Henry Ford, Abraham Lincoln, Thomas Jefferson, Andrew Jackson (vienintelis JAV prezidentas kada nors išmokėjęs valstybės skolą) ir t.t. ir pan. Tai buvo daug daug metų prieš baisųjį karą ir prieš modernias įvykių dokumentavimo priemones. O jau post-moderniame pasaulyje - The Order, Robert (BOB) Jay Mathews (FBI sudegino jį gyvą savo namuose), David Lane - ypatingai kryptingai pozicionuojama situacija, paskutinis bruzdėjimas ir brutalus trynimas iš istorijos - tai neegzistuoja / arba sunkiai randama internete - dingsta tęstinumas laike); ir :

a) (sąmokslo teorijos paneigimas) tik pasigilinus - kas yra labai sunku, kai jau žinai savo kelią ir dalykai, kurie tave atrodo lyg ir domina bet iš tiesų domina tik paviršutiniškai arba dėl bendro išprusimo prie arbatos - ir supratus b), įmanomas vaizdinys, kad galbūt ta grupė ir neturi krištolinio rutulio, bet tiesiog veikia prigimtiniu parazitavimo principu ir dar nuo viduramžių įtakai naudoja blizgučius, arba moderniaisiais laikais, kaip tamsta sakote, padažytą makulatūrą. Antraip sunku vertinti, jog JAV federalinis rezervas, Pasaulio Bankas, TVF, visas tas sąskrydis NY po Goldman Sachs su visa aptarnaujančia linksminimosi - ir po to gydymosi nuo jo - industrija nėra niekaip tarpusavy susijusi.

Šis mano postas gali būti suprastas kaip viešas trečiosios šalies apšnekėjimas, bet aš tai darau sąmoningai nenorėdamas įsivelti į betikslį ginčą gilinantis į detales išvengiant pačios esmės - mes visi sėdime vienoje valtyje ir turime bendrauti pašnibždomis.

Anonimiškas rašė...

Gaila, kad tik Vilniuje galima susitikti su Vytautu Radžvilu. O dėl Juozaičio, pritariu.

Anonimiškas rašė...

Nežiūrint visų čia išdėstytų abejonių A.Juozaičio atžvilgiu, jis yra geriausias iš visų kitų kandidatų. Nes bet kuris kitas atėjęs , net baisu rašyti, galutinai pribaigtų Lietuvą. ir tą reikia suprasti arba kelti dar vieną padorią kandidatūrą.

Anonimiškas rašė...

Taip ir neaišku iki galo ar Juozaitis ignoruoja Vilniaus Forumą ar Forumas A. Juozaitis netinkamas? Ar ir dabar vyksta kova dėl valdžios , tokiu grėsmingu momentu, kai tikrai Lietuva laikosi tik ant plauko Arba kelkit stiprų padorų kandidatą arba susitarkite. Tikrai nėra jokio laiko nei Juozaičiui, nei Forumui baksnotis savo ego ragiukais. PAGALVOKIT APIE LIETUVĄ IR VEIKITE PASIAUKOJANČIAI.

Anonimiškas rašė...

Ale, žodžiu, jūs laukiate antrojo Kristaus atėjimo, o iki tol nors tvanas. Filosofuoti galima, bet reikia mokėti filosofiją pritaikyti gyvenime.

Anonimiškas rašė...

Jis ne taip pasakė; "istorinė klaida" pagal A. Juozaitį- V. Landsbergio prileidimas prie Sąjūdžio vairo.
Perskaitykite "Istorinė klaidą". Jis niekur nesakė, kad Laisva Lietuva yra istorinė klaida, nes pats prisidėjo prie Jos kūrimo.

Anonimiškas rašė...

Pritariu šimtu procentų. Nėra laiko...Reikia visiems įveikti savo ego.

ale, rašė...

Ačiū už atsakymą. Džiugu skaityti Jūsų mintis artimas manosioms. Net Šv. rašte parašyta, kad jei du nepriklausomi liūdytojai vienodai liudija, tas jų liudijimas tikras.
Todėl dabar detėtų judėti toliau. Būtų prasmė įvertinti jėgas: su kuo turime reikalą?, ir kokių resursų reikia, kad galėtume su tuo sąveikauti? Žinoma, tokie dalykai greitai nesidaro, o ir viešoje erdvėje vargu ar tas įmanoma.

ale, rašė...

Jūs visai ne taip suprantate. Pirma, Kristus gyvas dvasia, tai pavyzdys. Veikti galima ir reikia pagal pavyzdį. Antra, ne tas pats žmogus Kristus turi ateiti, o Jo dvasią perpratę žmonės gali pradėti tokia ir vadovaitis/gyventi. Tas ir būtų Antrasis Kristaus (Dievo, kaip Dvasios) atėjimas.

ale, rašė...

P.S.:
Norėčiau padaryti pastabą dėl to, neva, Lietuva kovoja dabar prieš tai, ką Amerika jau praėjo prieš dešimtmečius. Mano akimis, Amerika nieko nepraėjo/nelaimėjo, o buvo tiesiog užvaldyta tų jėgų, prieš kirias bandė kovoti. Taigi, Amerikai viskas dar prieš akis...

LIETUVIŠKOS JUNGTINĖS PAJĖGOS rašė...

Tiesa paaiškės rinkiminėje kovoje. Jei tai yra tiesa, tai jam nedera gaišinti Tautos rinkiminėje kovoje. Tautai reikalingas prezidentas stiprus kaip Vytautas Radžvilas ar net stipresnis, kad Lietuvą naikinančias partines banditų gaujas nukenksminti visiems laikams.

supratingas rašė...

supratingas > LIETUVIŠKOS JUNGTINĖS PAJĖGOS
2018-07-01 13:12

Švelniai tariant keistas vertinimas. Radžvilas pasiplovė iš politikos būtent tuomet kai reikėjo teptis rankas, todėl vadinti jį stipriu tolygu iškreiptai matyti politinę to meto tikrovę. Radžvilas nėra vienišas. Panašiai pasielgė daugelis to meto inteligentų(?). Kuomet susidūrė su profesionaliu nomenklatūriniu sbrodu suprato, kad blauzdos per skystos.

Henrikas Miuleris rašė...

Žinoma nelaimėjo - galbūt ne taip supratote - pasitaisau - Amerikoje paskutinis bruzdėjimas buvo minėtasis The Order, brutaliai eliminuotas 1984 metais.

Receptas yra toks pat utopinis, kaip ir žemės išgelbėjimas atsisakant naftos - tereikia suvokti, jog auksas ir deimantai yra vertingi tiek, kiek juos tokiais padaro prie jo prisilietę juvelyro-jewellerio nagai. Bėda tik, kad toks vertybinis perkainojimas yra sunkiai įmanomas turint omeny, kad kuo daugiau blizgučių individas šiandienoj yra prikaupęs - tuo komfortabilenė jam yra ši sistema.
Bijau, kad kol žmogus bus iš esmės ydingas padaras - to jungo nusimesti nepavyks niekaip.

ale, rašė...

Pavyks. Yra toks metodas, kurį nepašvęstieji vadina stebuklu. Jei į šį klausimą pažvelgsime iš amžinybės perspektyvos, tai net nemirmtelėje iškart suvoksime, jog visa žmonija būti amžinai išnaudojama keleto psihinių ligonių, niekaip nesutiks. Kaip pasakytų mūsų privalomi(!) priešai, tai tik "delo techniki". O jei rimtai, tai bet kuris klausimas išprendžiamas teisingai suvokus/išsiaiškinus toje srityje veikiančius dėsnius.

Anonimiškas rašė...

Kur dabar tu atrasi stiprių blauzdų, jų daug futbole, dabar Pasaulio čempionatas, ir kokia gausybė sirgalių, politikoje blauzdų nereikia , reikia gerų galvų, su geru protu,o to visuomet deficitas, todėl tikėtis kokio nors gero prezidento, kuris padarys visus laimingus aišku galima, bet tai utopija,liaudiškai grėblys, ant kurio vis lipama, ir beveik visada lips, galimi tik atsitiktinumai.

LIETUVIŠKOS JUNGTINĖS PAJĖGOS rašė...

Išmintingai pasvarsčius, trisdešimtmetis buvo l. reikalingas bei tinkamaisias tik ir tik tam, kad išryškinti profesionalų cccp nomenklatūrinį "sbrodą", klaikiai naikinantį Lietuvą. Dabar, kai "zbrodas" sugužėjo i Seimą ir išsiryškino, pats geriausias laikas inteligentų atėjimui. Dabar, pats geriausias laikas aptverti spygliuota tvora Seimo (vyriausybės, saugumo, prokuratūros, ...) kiaulidę, kad Tauta atsigautų klestėtų.

LIETUVIŠKOS JUNGTINĖS PAJĖGOS rašė...

(pataisyta)
Išmintingai pasvarsčius, trisdešimtmetis buvo l. reikalingas bei tinkamiausias tik ir tik tam, kad išryškinti profesionalų cccp nomenklatūrinį "sbrodą", klaikiai naikinantį Lietuvą. Dabar, kai "zbrodas" sugužėjo į Seimą ir išsiryškino, pats geriausias laikas inteligentų atėjimui. Dabar, pats geriausias laikas aptverti spygliuota tvora Seimo (vyriausybės, saugumo, prokuratūros, ...) kiaulidę, kad Tauta atsigautų (su)klestėtų.

item