Vengrijos šeimos politika ženkliai sumažino abortų skaičių

www.laisvavisuomene.lt „Vis didėjanti Vengrijos Vyriausybės parama šeimoms kuria aplinką, kurioje santuokos ir šeimos klesti, o abort...


„Vis didėjanti Vengrijos Vyriausybės parama šeimoms kuria aplinką, kurioje santuokos ir šeimos klesti, o abortų mažėja“, – neseniai konferencijoje apie gyvybę ir šeimą sakė viena iš šalies ministrių.

Parama lėmė, kad nuo 2010 metų abortų sumažėjo daugiau nei trečdaliu – nuo 40 449 iki 28 500. Taip pat dėl paramos sumažėjo skyrybų (2010 m. – 23 873, 2017 m. – 18 600) ir padaugėjo sudarytų santuokų (2010 m. – 35 520, 2017 m. – 50 600).

„Vidutinio ir ilgalaikio socialinio vystymosi bei Vengrijos tvarumo prielaida yra stabilus demografinių tendencijų pokytis“, – teigė Vengrijos Šeimos, jaunimo ir tarptautinių reikalų ministrė Katalina Novàk. Ji pridūrė, kad Vengrija „tikslą gali pasiekti tik stabilia, kompleksine, tiksliai orientuota ir lanksčia šeimos politika, kuri gali prisitaikyti prie kintančių poreikių ir sąlygų“.

K. Novàk pranešimas Vengrijos šeimos politika Humanae Vitae ir Veritatis Splendor enciklikų dvasioje gegužės 21 d. skambėjo Romoje vykusioje konferencijoje Žmogaus gyvybė, šeima ir tiesos didybė: Dievo dovanos. Konferenciją rengė Jono Pauliaus II akademija žmogaus gyvybei ir šeimai. Ministrės pastebėjimus konferencijos dalyviams skaitė Christine de Marcellus Vollmer – dabartinė asociacijos Provive prezidentė, buvusi Popiežiškosios gyvybės akademijos narė.

„Vengrijos konstitucija šeimai skiria ypatingą svarbą, saugo santuokos institutą bei nurodo, jog santuoka ir tėvų-vaikų santykiai yra šeimos pagrindas. Ji konstatuoja, kad Vengrija skatina įsipareigojimą turėti vaikų“, – teigė K. Novàk.

Tai apima pagalbą derinti šeimos ir darbo įsipareigojimus. Laikant tai išskirtinės svarbos siekiu, Vengrijos šeimos politika numato visupusiškas programas, kaip šeimoms pasiūlyti tokią pagalbą.

Pagalba šeimoms apima motinystės paramą, vaiko priežiūros išmokas, mokesčių lengvatas ir paramą būstui, mokesčių lengvatas, kurios skatina jaunus vengrus tuoktis, atostogų išmokas, nemokamas atostogų stovyklas vaikams, subsidijuojamus vadovėlius ir mažesnius komunalinius mokesčius.

Vengrijos šeimos pajuto žymų finansinės padėties pagerėjimą, įskaitant vien dėl mokesčių šeimoms sumažinimo nuo 2010 m. 63,8 proc. padidėjusį vidutinį neto darbo užmokestį.

Ministrės pranešime teigiama, kad Vengrijos demografijos ir ekonominės plėtros 2010-2017 metų statistika rodo gimstamumo ir suminio gimstamumo rodiklių bei sukurtų santuokų išaugimą, abortų ir skyrybų sumažėjimą.

K. Novàk kalba buvo viena iš keleto, skaitytų įžanginiame, oficialiame Jono Pauliaus II gyvybės akademijos susitikime.


Susiję

Šeimos politika 8629459554687267733

Rašyti komentarą

11 komentarų

Unknown rašė...

"Parama lėmė, kad nuo 2010 metų abortų sumažėjo daugiau nei trečdaliu – nuo 40 449 iki 28 500"

Elementarus nesugebėjimas atlikti 4 klasės aritmetikos uždavinių puikiausiai iliustruoja, kokio lygio žurnalistai dirba ProPatrijoje.

Rasa rašė...

Taip sumažėjo apytiksliai trečdaliu - 28500/40449 gauname 0,70, vadinasi sumažėjo 1-0,7 = 0.3 , t.y 30 procentų, o suapvalintai trečdaliu. Beje ne ProPatria tą aritmetiką skaičiuoja, yra nurodytas originalus šaltinis, kreipkis ten ir pareišk savo pretenzijas, jeigu nepatinkas apytikslis suapvalinimas.

Pikc rašė...

Ir vėl pasitvirtino sena tiesa: kai jau atrodo, kad žemiau smukti tiesiog neįmanoma, kad tokio buko idiotizmo tiesiog negali gamtoje egzistuoti, liberastiniai teletabiai vis tiek sugeba nustebinti. :)

Unknown rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Kažkam nesiseka su rašyba net 5 ir 4 raidžių žodžiuose. Įtariu disleksiją.

Unknown rašė...

Skaudu juk ne dėl klaidos? O kad kūdikių ne nužudė, o pinigų neatidave Ahmedui su Aisha. Ar ne?

Pastebėjimas rašė...

Būkite atlaidesni Unknown 2018-06-06 16:27. Piliečiui šis straipsnis griauna pasaulio suvokimą. Ponuliukas tikėjo kad abortus mažinti gali tik lgbt vedamos lytinio švietimo pamokos, pasirodo juos įtakoti galima kitaip. "Mūsų liberalusis" žinojo, kad skyrybų didėjimas ir santuokų mažėjimas - natūralus ir neįtakjojamas modernios visuomenės reiškinys. Pasirodo anaiptol. Jį irgi galima įtakoti. Žmogui vertybinis "dangus griūna" tai nerasdamas sau vietos eina ratais ir nesėkmingai kabinėjasi prie aritmetikos.

Unknown rašė...

Kokiu durneliu tu turi būti, kad net įbedus tavo nosį į šuduką, vistiek kartotum, kad jokios aritmetinės klaidos čia nėra?

Anonimiškas rašė...

Jūs pritvinkęs skausmo...eikit pasivaikčiot į parką.

Pikc rašė...

Tam padarui "Unknown" disleksija toli gražu nėra pagrindinė problema - ten didesnių psichikos sutrikimų esama. GEROKAI didesnių. ;)

Henrikas Miuleris rašė...

Kartais aš negaliu patikėti tuo, ką matau.

item