Turkijos prezidentas perspėjo Austriją: mečečių uždarymas veda link religinio karo

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas perspėjo dėl karo tarp „kryžiaus“ ir „pusmėnulio“ po to, kai Austrija patvirtino uždarys...

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas perspėjo dėl karo tarp „kryžiaus“ ir „pusmėnulio“ po to, kai Austrija patvirtino uždarysianti užsienio finansuojamas mečetes. Vienos teigimu, šis veikimas yra dalis pastangų kovoje prieš šalyje plintantį politinį islamą.

Savo ruožtu R. T. Erdoganas pažadėjo imtis veiksmų prieš šį Austrijos valdžios sprendimą, kurį pavadino „antiislamišku“.

„Šios Austrijos kanclerio pasitelktos priemonės, bijau, yra vedančios pasaulį link karo tarp kryžiaus ir pusmėnulio“, – referuodamas į krikščionybę ir islamą R. T. Erdoganas tvirtino kalboje, pasakytoje šeštadienį Stambule.

„Jūs taip elgiatės ir mes tingiai sėdėsime? Tai reiškia, kad mes taip pat imsimės veiksmų“, – aiškino Turkijos prezidentas.

Austrijoje gyvena apie 360 tūkst. turkų kilmės žmonių, įskaitant 117 tūkst. Turkijos piliečių.

Santykiai tarp Ankaros ir Vienos pastaraisiais mėnesiais pablogėjo po to, kai Sebastiano Kurzo vadovaujama Austrijos vyriausybė pradėjo aktyviai oponuoti neribotos imigracijos politikai bei pasisakė prieš Turkijos galimybę įstoti į Europos Sąjungą.

Nereikėtų pamiršti ir to, kad ši R. T. Erdogano kalba pasakyta artėjant birželio 24-ąją įvyksiantiems Turkijos prezidento ir parlamento rinkimams.

Parengta pagal dw.com informaciją.

Susiję

Europa 3031047224039577558

Rašyti komentarą

21 komentaras

Anonimiškas rašė...

joo,tai ,kad tas karas jau vyksta.

SmikiZ rašė...

Erdoganas elgiasi, kaip tipiškas rytietis. Pamatė, kad austrai pagrasino duoti į snukį, tai pradėjo gąsdinti. Būtų gerai, kad austrai nepamirštų, jog tik tvirtus ir ryžtingus žingsnius rytiečiai ir gerbia, nors ir gąsdina. Kitaip jie valosi kojomis, kaip į kilimėlius.

Markas Eyn Lettowe rašė...

Grasinimai turi turėti realų pagrindą. Ar Turkija gali kaip nors įtakoti Austrijos sprendimus? Nebent pasinaudodama savo geopolitiniu svoriu ir reikšme kitoms šalims, galinčioms, beje, tik paprašyti Austrijos.

Aloyzas Brunneris rašė...

Gi tiems beždžionėms, kurie neretai gatvėj turi kiekybinę persvarą, gali būti duota komanda. Atsimeni gal poros metų senumo įvykius Olandijoje, su Geert Wilders priešaky? Atvirai buvo priminta, kad turkų Olandijoje gyvena daugiau, negu Olandija turi savo kariuomenės. Musulmonai sprogdins vakarus iš vidaus. Mokėsi iš geriausiųjų.

Aloyzas Brunneris rašė...

Visiškai teisingai. Po baisiojo karo ekstremalaus pacifizmo dvasia ugdomai jau trečiai kartai yra sunku patikėti, kad priešas gali būti jau jų šalyje gimę žmonės, jų piliečiai. Smiki, pats minėjai, bepigu jiems kontempliuoti apie draugystę su ruskiais kai čebato nematė. Taip ir su musulmonais vakarų visuomenėse - advokatauja jiems visos tos krakmolinės apykaklės, gyvenančios savo rūmuose, nesusiduriantys su jais kasdieninės veikloj. O paprastam žmogui atimti net instrumentai pasirpiešinti. Beje, įdomus naujas terminas - political islam. Arba, islam supremacy. Baltųjų žemėse, žinoma.

Pikc rašė...

Čia dar reiktų turėti omenyje keletą veiksnių: dėl Aloyzo Brunnerio paminėto "ekstremalaus pacifizmo" ir šiaip tolerastijos yra gana tikėtina, kad "kipišo" atveju jėgos struktūros gali pradėti dvejoti (o jau kad "lieviakai" paleis gerkles apie "-istus" ir "-fobus", skriaudžiančius "varkšus pabėgėlius", tai garantija) - o praleidus momentą, situaciją suvaldyti bus vis sunkiau. O juk tos "tolerantiškosios" Vakarų šalys ir į jėgos struktūras musulmonų prisileidę (pvz. http://www.patriotnewswatch.com/german-police-recruit-instructor-i-am-afraid-of-my-muslim-police-recruits-and-so-are-my-colleagues-videos/) - tad iš tos pusės jų irgi gali laukti ne vienas "siurprizas".

JUOZUKAS rašė...

1683 metai...

Anonimiškas rašė...

Dar vienas išpuolis Mainze, išprievartauta ir nužudyta 16-metė, 20-metisi rakietis savo kaltę pripažino:http://www.euronews.com/2018/06/11/angela-merkel-calls-for-stricter-immigration-rules-and-faster-deportation

Anonimiškas rašė...

...atsiprašau - irakietis.

ale, rašė...

O tai argi getriau būtų pasiduoti priešų invazijai be jokio pasipriešinimo? Juk jie jau čia, ir čia karingai nusiteikę. O ginklų ir dar modernednių ras ir ES. Kam juos temptis iš namų; tas tik per anksti atskleistų tikruosius tikslus ir sutrukdytų sukaupti reikalingad jiems įgyve dinti pajėgas. Kad pabėgėliais dedasi, tas dar nereiškia, kad taip ir yra. Pabėgėliai būtų juk ne pagal pakvietimą(!). O jei buvo net ir "pakviesti", reiškia, procesas organizuotai vykdomas. Kas tas organizatorius, klausimas jau retorinis būtų. Tik vienintelis Kažinkevičius galėtų vaidinti, jog nesupranta, kam tokius šposus krėsti pagal "dvasią" ir pagal jėgas.

Pikc rašė...

Būčiau linkęs spėti, kad čia tik vienas iš nedaugelio atvejų, kurių "meinstrymui" nepavyko nuslėpti.
Jei tendencijos nesikeis, tokie vaizdeliai, kaip, pvz. https://www.youtube.com/watch?v=HYrcS0wraCo ir Tamstos minėtas atvejis tėra tik labai švelnios užuominos to, kas laukia iki visiško debilizmo nulibertolerastėjusių Vakarų.

Anonimiškas rašė...

Svarbu ir tai, kad teroristų išpuolius bandoma nutylėti. Bet tik bandoma, nes esant neobjektyviai informacijai - prie pastarųjų priskiriami ir svarbios informacijos nutylėjimai - visuomet atsiranda alternatyvūs žinių šaltiniai. Teroristų išpuoliai primena repeticiją, ir bijau, kad tai tik laiko klausimas, kada Europoje prasidės nuožmūs etninių europiečių ir atėjūnų susirėmimai. Lengva įsivaizduoti, kas būtų, jeigu kas nors staiga apginkluotų šitų išprotėjusių fanatikų gaujas.

Anonimiškas rašė...

Manai, nėra ir kitų? Kažinkavičius - tik vienas iš jų. Tu net neįsivaizduoji, kiek tokių yra. Dėl organizatoriaus - jau dabar daug kas aiškėja.

Esmė rašė...

Niekas neaiškėja niekam, neapsimeskite. Mes tik įtarti galime pagal kiek ką žinom. O kuo gilyn į mišką, tuo daugiau medžių.

Pikc rašė...

Na, atsižvelgiant į tai, kad, sako, pvz. Berlyno policijoje trečdalis pareigūnų yra NE vokiečiai (nes taigi multi-kulti, įvairovė, nediskriminacija, "mes ne racistaj" ir pan.), o ir Vakarų valstybių kariuomenėse visko galima rasti, tai su tuo apsiginklavimu alach-babachams stipriai panorėjus problemų gali būti dar mažiau, negu mes galvojam.

Pikc rašė...

Vieniems visur aplink "rusū agentaj", kitiems "židū agentaj". Ir tie, ir tie vienodai nupušę. :D

Aloyzas Brunneris rašė...

Neseniai mačiau reklaminį JK verbavimo į karines pajėgas klipą - būrys atlieka misiją, jame vienas musulmonas, slenka priešo teritorijoj, staiga visi stabteli, nes musulmonas turi pasimelsti. Visi darniai palaukia, atlikus apeigas, slenka toliau. THIS IS BELONGING, reziumuoja raidės.
Taip pat nereikia pamiršti, kad musulmonų dar yra ir Kaukaze, kuriems Maskva toks pat traukos centras kaip kokiam Pakistanui Londonas. Todėl žmonėms, sakantiems, daugmaž, iki Lietuvos jie neateis, neįmanoma ir t.t. aš atsakau nuvalkiota fraze kad niekada nesakyk... Nebūtinai jie bus afganiai, pakiai ar iš Irako, nebūtinai jie ateis per EU - juk ten jie giminių turi pilna ir ten gyvenimas bus jiems mielesnis.
Aš girdžiu - nu kuo jums trukdo tie musulmonai? Nu bl, netrukdo jie man KOLKAS. Trukdyti jie ima kai įgauna kiekybę, tą jums pasakys kiekvienas kada nors su jais turėjęs reikalų - ar tai būtų sovietinėj armijoj tarnavęs tūlas lietuvis, ar melioną nusipirkti į turgų bijantis užeiti danas. O čia dar mažumų teisių protektoratas iš dangaus krinta kaip mana. Todėl dar kartą, pirmyn Austrija. Panašu. kad Turkija čia labai suinteresuota eskaluoti kažkokį religinį karą. Norit karo, gausit - bet ne religinį, o tikrą.

Pikc rašė...

Karas su Turkija būtų problemiškas dėl "didžiai giliamintiško" sprendimo priimti Turkiją į NATO.

ale, rašė...

Anonimiškas 2018-06-12 01:24 : "Manai, nėra ir kitų? Kažinkavičius - tik vienas iš jų. Tu net neįsivaizduoji, kiek tokių yra".

- Šį tą žinau iš vidaus. Jie veikia hierarchiniu principu, todėl pašvęstųjų piramidės viršūnėje yra ypatingai mažai. O šitas "kaži kas" - veikiantis atvirai, yra pasmerktasis. Jis tik pusiau iš jų, ir stengiasi, draskosi dėl pripažinimo... Leninas iš tokių - pusiau buvo, tik kiek stambesnio kalibro. Tokių yra gana daug, jie veikia atvirai, aršiai, naglai, kaip Pikc'i šūnys. Niekas eilinių šunų net neprisimins, kai jie išsikvėps.

Pikc rašė...

Ū, kaip koloradikų paranojinė šizofrenija įsisiautėjo! Įsivaizduojate, kaip tokiems "šyzikams" sunku gyventi? Eini namo ir galvoji - ar tik JIE manęs, visą TEISIBE žinančio, neseka? Va, ir kažkoks praeivis taip įtartinai pasižiūrėjo! Grįžti namo - o gal ten kas nors iš JŪ tupi spintoje? O gal JŪ agentas po lova slepiasi??? Kaimyno žiurkėnas pastipo - ar tik nebus JŪ bandymas įbauginti? Perspėjimas "tu, karoče, sekantis"?
Galiausiai, išvengęs mirtinų JŪ spąstų, atskubi į Pro Patria savo "yžvalgomis" (iš tikrųjų, tai perskaitytomis "visa teisibe" rašančiame puslapyje kolorad.ru) pasidalinti, visą svietą perspėti apie JŪ sąmokslą - o čia JŪ agentas Pikc pasaloje laukia! Taigi Grynas Seubas! :D

Pikc rašė...

O tuo tarpu tolerantiškoje Vokietijoje... http://www.dailymail.co.uk/news/article-5844419/Plot-carry-biological-attack-using-RICIN-foiled-Germany.html
Šįkart pasisekė nukenksminti - gal net "nu-nu-nu" pasakys "varkšui pabėgėliui" (nes gi ne racistaj kokie) - bet anksčiau ar vėliau nepasiseks.

item