Siekiama įsteigti Austrijos, Vokietijos ir Italijos aljansą prieš nelegalią imigraciją

Austrijos kancleris Sebastianas Kurzas siekia sukurti tarptautinį aljansą prieš nelegalią imigraciją. Kanclerio teigimu, šis aljansas...

Austrijos kancleris Sebastianas Kurzas siekia sukurti tarptautinį aljansą prieš nelegalią imigraciją.

Kanclerio teigimu, šis aljansas susidarytų iš Vienos, Berlyno ir Romos.

Kalbėdamas greta Vokietijos Vidaus reikalų ministro Horsto Seehoferio – Bavarijos konservatorius, pritariančio Kurzo pažiūroms dėl reikiamybės griežtinti Europos sienų kontrolę – Austrijos kancleris tvirtino, kad kova prieš nelegalią imigraciją bus pagrindinis prioritetas antrojoje 2018 m. pusėje, Vienos vadovavimo Europos Tarybai metu.

„Mes neturėtume laukti, kol atsitiks katastrofa, kaip 2015-aisiais“, – teigė Kurzas, nurodydamas į vadinamąją pabėgėlių krizę, kuri įvyko, kai Vokietijos kanclerė A. Merkel atidarė Vokietijos sienas šimtams tūkstančių migrantų.

Kurzo susitikimas su Seehoferiu reiškia, kad Vokietijos ministras nedalyvavo tuo pačiu metu Berlyne vykusiame aukščiausių šalies vadovų susitikime integracijos klausimais. Vokietijos vidaus reikalų ministras aiškino, kad šiame susitikime dalyvauti atsisakė, nes jame dalyvavo Ferda Ataman, žurnalistė, kuri jo vykdomą politiką migracijos klausimais palygino su nacistine.

„Mano manymu, būtų idealu, kad išorinės Europos Sąjungos sienos būtų apsaugotos“, – po susitikimo su S. Kurzu  tvirtino H. Seehoferis. „Kancleriui Kurzui pažadėjau, kad išorinių sienų stiprinimo klausimu jis turi mano, kaip vidaus reikalų ministro, visišką palaikymą.“

Antradienį H. Seehoferis telefonu kalbėjosi ir su Italijos Vidaus reikalų ministru Matteo Salvini bei patvirtino, kad nauja Romos valdžia taip pat pasisako už partnerystę tarp Italijos, Vokietijos ir Austrijos saugumo, kovos prieš terorizmą ir imigracijos klausimais.

Parengta pagal politico.eu.

Susiję

Europa 1095401700671104605

Rašyti komentarą

10 komentarų

Henrikas Miuleris rašė...

Priims dar Japoniją ir turėsim 'Achsenmächte V2.0'.

Anonimiškas rašė...

Prie ko čia Japonija. Jei žiūrėsim globaliai per civilizacijų sandūrų prizmę, Europoje (ir JAV) prasidėjo Vakarų civilizacijos savisaugos-gelbėjimosi procesas, nenorint išnykti bei ištirpti pagal Špenglerį.

Markas Eyn Lettowe rašė...

// nauja Romos valdžia taip pat pasisako už partnerystę tarp Italijos, Vokietijos ir Austrijos saugumo, kovos prieš terorizmą ir imigracijos klausimais. // -------- Kitaip ir būti negalėjo. Kuo vėliau atviros diskusijos ir realūs veiksmai tą linkme bus pradėti, tuo sunkiau bus suvaldyti procesą. Vienas pirmųjų realių veiksmų - Italijos atsisakymas priimti apie 600 naujų "taip reikalingų ES ekonomikai auksarankių specialistų ir specialisčių" iš Afrikos. Vis tiek kas nors turėjo tai padaryti pirmas. Nemalonu, bet būtinybė. Apmaudu tik, kad prarasta tiek daug laiko ir labai daugeliui žmonių iliuzinės gerovės ir stabilumo propaganda atrofavo gebėjimą blaiviai įvertinti pavojų. Bėda tik, kad priims kitos šalys, pvz., Ispanija. Ir naujam prieglobsčio planui su "kompensacijų" išmokėjimų ekonomiškai nepatrauklioms Europos šalims pradėjus veikti, šis Afrikos demografinis perteklius visokių auštrevičių pramintu taku persikels "gerinti" ir Lietuvos demografinę padėtį.

Anonimiškas rašė...

Spaudoje buvo žinių, kad Ispanija po Jūsų minimo pabėgėlių laivo priėmimo irgi svarstys "uždaryti vartus".
Minėtos kompensacijos ir naujas svarstomas planas skirtas ne ES ir Šengeno šalims, bet kitoms Europos šalims, o dar labiau ne Europos šalims.

Anonimiškas rašė...

Na šiaip juos seniausiai reikėjo kreipt pas arabus. Tegu ryškinasi patys.

Markas Eyn Lettowe rašė...

// 2018-06-17 14:11 // ------- Šaltiniai ("Дания предложила размещать беженцев в экономически непривлекательных странах Европы"), kuriuose radau apie naują prieglobsčio planą su kompensacijomis, teigia: birželio 5 d. Danijos premjeras paskelbė apie artimiausiu metu įsigaliosiančią naują sistemą, pagal kurią pabėgėlių centrai bus steigiami ekonomiškai nepatraukliose Europos šalyse. Į tokius centrus siūloma perkelti pabėgėlius, kurie prieš tai yra gavę neigiamą atsakymą dėl prieglobsčio. Taipogi, paminėta, kad anksčiau buvo svarstoma steigti tokius centrus Afrikoje, bet dabar tokio varianto atsisakyta.

Anonimiškas rašė...

Danijos premjeras, liberalų partijos (Venstre) pirmininkas Larsas Lokkė Rasmussenas, birželio 5 dieną kalbėdamas Orhuso mieste, pastebėjo, kad daniškos vertybės patiria spaudimą iš vidaus, nes jų nepripažįsta ir negerbia daugelis nevakarietiškas šaknis turinčių imigrantų. Griežta Danijos imigracijos politika tėra daniškumo gynimas, be to nebus įmanoma išsaugoti stiprios danų bendruomenės, – informuoja kaimyninės Vokietijos dienraštis „Frankfurter Allgemeine Zeitung“.

Konservatyvios mažumos Danijos vyriausybė pastaraisiais metais net 67 įstatymais ir įsakais griežtino migracijos politiką. Be to, praėjusių metų gale šalis pasitraukė iš Jungtinių Tautų agentūros (UNHCR) pabėgėlių perkėlimo kvotų sistemos.

Dabar Danijos premjeras pareiškė turįs planą visai Europai. Nes dabartinė prieglobsčio sistema yra absoliučiai netinkama laikais, kai, vaizdžiai tariant, atstumai darosi vis trumpesni. L. L. Rassmusenas siūlo įsteigti migrantų apsaugos centrus Europoje, bet ne ES – kiek galint nepatrauklesnėse šalyse – ir mokėti toms šalims kompensaciją. Toks sprendimas turėtų prevencinį poveikį, jei prieglobsčio ieškotojai žinotų, kad jie taip lengvai nepateks į išsvajotą geresnį gyvenimą Vidurio Europoje. Premjeras teigė tuo klausimu jau radęs bendraminčių. Danijos dienraščio „Berlingske“ žiniomis, tokį planą jau dabar paremtų Nyderlandai ir Austrija. S. Kurzas Austrijos televizijos stočiai ORF patvirtino esant tokio projekto, bet nesileido į konkretybes, aiškindamas, jog planai kol kas yra „labai konfidencialūs“.

Daugiau apie tai
https://www.delfi.lt/news/daily/world/tai-kas-dabar-vyksta-europoje-vadina-revoliucija-sprendziasi-es-likimas.d?id=78305251

Markas Eyn Lettowe rašė...

// L. L. Rassmusenas siūlo įsteigti migrantų apsaugos centrus Europoje, bet ne ES – kiek galint nepatrauklesnėse šalyse – ir mokėti toms šalims kompensaciją. // ------- Tas pats pas mane parašyta: Europoje. Kodėl manau, kad rezultate ir Lietuvoje? Reikia atsakyti į kitą klausimą: kas yra nepriklausančios ES ekonomiškai nepatrauklios šalys, teoriškai leisiančios steigti pabėgėlių centrus už tam tikrą sumą? Tai Makedonija, Albanija, Serbija, Juodkalnija, Moldova, Ukraina, Turkija, Bosnija ir Hercegovina. Dauguma pakeliui į ES. Kartu su tais teoriniais pabėgėlių centrais. Kitas klausimas būtų, kas sukalbamesnis pabėgėlių priėmimui - Lietuvos ar tų šalių vadovybės ir gyventojai?.. Išvada: koks bebūtų realus-nerealus tas planas, tačiau tai jau labai didelis progresas.

Anonimiškas rašė...

Kiek supratau, Ukraina jau pareiškė , kad sutinka pie šio plano prisidėti :)

Aloyzas Brunneris rašė...

opapaaa, ogi iš Ukrainos į Lietuvą kaip du pirštus apmyžt šiais laikais ...

item