Popiežius: šeima – vyro ir moters sąjunga, abortai lygiaverčiai nacių nusikaltimams

Susitikime su Šeimų forumo asociacijos delegacija popiežius Pranciškus patvirtino, kad šeima turi būti suprasta tik kaip vyro ir moters s...

Susitikime su Šeimų forumo asociacijos delegacija popiežius Pranciškus patvirtino, kad šeima turi būti suprasta tik kaip vyro ir moters sąjunga bei pabrėžė, kad abortas – dar negimusio vaiko nužudymas.

„Mes kalbame apie diversifikuotas šeimas: skirtingus šeimų tipus. Bet žmogiškoji šeima, vyro ir moters, kaip Dievo paveikslas, tėra vienintelė. Ji yra vienintelė.“

Popiežius priminė: santuoka sudaroma visam gyvenimui, ji neišardoma, net jei kartais tai pareikalauja kantrybės ir aukos, ypač kai susiduriama su rimtais sunkumais. 

Taip pat paliestas šeimos pašaukimas pratęsti gyvybę ir primintas žmogaus gyvybės šventumas, dėl kurio privalu žmogaus gyvybę gerbti kiekvienoje jos stadijoje.

Kalbėdamas su Italijos šeimų asociacijos nariais, kaip praneša the Associated Press, popiežius pasakė, kad apgailestauja, jog kai kurios poros nusprendžia neturėti vaikų ar renkasi priešgimdyminius testus tam, kad sužinotų, ar jų dar negimęs vaikas turi kokių nors fizinių trūkumų.

„Pirmas pasiūlymas tokiose situacijose būna: „Ar mes norime jo atsikratyti?“, – teigė popiežius, pridurdamas, kad abortas yra „vaiko žmogžudystė“ ir kad lengvo gyvenimo noras nesuteikia teisės  atsikratyti „nekalto žmogaus“.

Popiežius prisiminė, kad savo jaunystėje buvo priblokštas istorijų apie vaikus, kurie praeityje, jei gimdavo su negalia, būdavo „numetami nuo kalno“.

„Šiandien mes darome tą patį dalyką“, – tvirtino jis.

„Paskutinį amžių visas pasaulis buvo šokiruotas to, ką naciai padarė išgryninti rasei. Šiandien mes darome tą patį dalyką, bet su baltomis pirštinėmis“, – konstatavo popiežius.

Susiję

Šeimos politika 7997323957658998880

Rašyti komentarą

20 komentarų

Anonimiškas rašė...

Iš dabartinio popiežiaus tikiesi reveransų pasaulio madoms. Gal todėl, šį kartą, jo kalba netikėtai nustebina. Nes jis kalba kaip tikras katalikų Popiežius.

Andrius rašė...

Nieko jis nenustebino - kai gegužės 25 d. Airijoje vyko referendumas dėl abortų legalizavimo, nei popiežius, nei Airijos vyskupai nieko nepadarė, kad tai neįvyktų. To pasekmės jau akivaizdžios - dabartinis gėjus Airijos premjeras jau svaidosi grasinimais, kad abortus privalės daryti ir katalikiškos ligoninės.
https://www.lifesitenews.com/news/gay-irish-prime-minister-catholic-hospitals-will-be-required-to-abort-babie

Anonimiškas rašė...

Na taip, kyla klausimas, kokiai auditorijai tai pasakyta. Panašu jog tai, kuri ir taip visa tai žino, bet jai kalbėti yra saugiau, o ir žinia tarsi paskleista... Tad belieka pritarti Andriui, deja.

Pikc rašė...

O jei dar prisiminsime, kad savo vizito JAV metu Bergoglio NEPALAIKĖ Kim Davis, nukentėjusios KAIP TIK dėl to, kad laikėsi nuostatos, jog šeima yra vyro ir moters sąjunga, užtat pareiškė, kad vienintelė TIKRA audiencija buvo su pažįstamų pederastų "šeima"...
Apie jo laikyseną Airijos referendumų klausimu Andrius jau parašė. Taigi, šitas jo pareiškimas traktuotinas kaip bandymas užganėdinti "tikslinę auditoriją" (Šeimų forumo asociacijos delegaciją), ir tiek. Užtenka pažiūrėti į jo veiksmus, kad suprastume, kiek jo žodžiai verti.

Gluosnis rašė...

Bergoglio turi savita stiliu, kuris pseudokonservatoriams yra perdaug atlaidus, bet opozicija geju santuokoms yra aiski: https://qz.com/516655/confused-about-the-popes-thoughts-on-gay-rights-no-wonder/amp/

Jus juokingi - jums Bergoglio kaltas visada, visada bus blogai, nesvarbu ka sako ar daro.

Ainis rašė...

Palyginkime - Prie Rarcingerio tikintieji nesikabinėjo, užtat buvo nepatenkyta ir epitetus klijavo žiniasklaida.
Bergoglio savo kaimienei kaltas visada, nesvarbu ka sako ar daro. O žiniasklaida jį myli...
Kodėl?

Gluosnis rašė...

>Bergoglio savo kaimienei kaltas visada, nesvarbu ka sako ar daro

Dauguma kataliku Popieziu palaiko. Atmeta ultrakonservatyvieji, kuriu didziausi priekaistai sukasi apie tai, kad bandoma is esmes igyvendinti Vatikano II susirinkima.

Pikc rašė...

"Savitas stilius" reiškia spjovimą į principus ir elgimąsi pagal aplinkybes. "Tradicionalistams" jis gali pasakyti viena, o apsisukęs liberastams jau sakys ką kita. Vis dėlto, bendros tendencijos yra gana aiškios (kaip ir sakiau - užtenka pažiūrėti į jo veiksmus, kad suprastume, kiek jo žodžiai verti). Nieko nuostabaus, kad jis liberastams patinka. :)

Pikc rašė...

P.S. Liberastinis žargonizmas "ultrakonservatyvieji" reiškia tie, kurie neprijaučia liberazmui/neomarksizmui ir apskritai visokio plauko raudoniesiems. Kitaip tariant, situacija lygiai tokia pati, kaip ir su "dešiniaisiais ultraradikalais", "ultranacionalistais" ir kt. "leudies priešais". Užtat "pasaulį seną išardysim!" liberastai, be abejo, yra "nuosaikūs". :D

Anonimiškas rašė...

A jau? O kas tu toks, kad teistum?

Gluosnis rašė...

Pikc. Juk tu netikintis, ar jau itikejai? :) ko cia putojies, pupuli. Itariu linko nesugebejai atsidaryti.

Savas stilius reiskia veikima pagal evangelijos dvasia.

Kas tu toks, kad mane kategorizuotum? Jei idomu, as esu nuosaikus konservatorius, katalikas. O kas tu buvai? Itariu senas komuniuga.

Unknown rašė...

Nieko juokingesnio nesu girdėjusi - "savitas Pranciškaus stilius reiskia veikima pagal evangelijos dvasia". Oi cha cha cha cha cha cha.

Anonimiškas rašė...

Raudonoji Kremliaus utėlė braižo politinių ideologijų gaires. Komedija!

Sėlis rašė...

Susikiškit į rūrą tą savo “nuosaikūs”, degradai jūs... Koks dar “nuosaikumas” pas neomarksizmo fanatikus ir “seno” pasaulio griovėjus gali būti? Tikrų tikriausi kairiojo radikalizmo apologetai.

Pikc rašė...

Cha, "nuosaikus konservatorius, katalikas" - pasirodo, štai kaip save liberastiniai radikalai vadina. :D Na, tada Rusijos bolševikai irgi nuosaikūs buvo. :D
Beje, "labai įdomus psichologinis momentas": homunizmo apologetas, "seno komuniagos" Bergoglio gerbėjas kaip potencialų įžeidimą meta... taip, tą patį "senas komuniaga". Išties, teisus buvo Agustin Laje, kalbėdamas apie "progresyviųjų" šizofreniją... :D
Beje, kalbant apie šizofraniją: Bergoglio gerbėjų pagrindą sudaro t.v. "liberalkrikščionys" - krikščionimis save vadinantys agresyviai ANTIkrikščioniškos ideologijos adeptai. Na, tokie savotiški "komunistkatalikai". :D
P.S. Sėli - piktai, bet teisingai. Išties, liberastija yra į degradaciją vedanti pseudoreligija, tad jos apologetams apibūdinimas "degradas" yra gana adekvatus. Aišku, čia tik mano NUOMONĖ. ;)

Henrikas Miuleris rašė...

Hahaaa nuo šiol kairiašūdžiai žinos Sėlio alergeną-trigerį.

Pikc rašė...

Čia panašiai, kaip KT orientuojasi pagal "Konstitucijos dvasią". :) Na, o realiai - kaip tuo momentu patogiau ir naudingiau.

Pikc rašė...

P.S. Įsivaizduokite kokio nors veikėjo pareiškimą: "teisėjas X turi savitą stilių, kuris reiškia veikimą pagal įstatymų dvasią". Vertimas čia paprastas: "teisėjas X vadovaujasi NE įstatymais, bet SAVO "savita" jų interpretacija". Ką tai sako apie to teisėjo tinkamumą užimamam postui? ;)

ale, rašė...

Tik ateistas-bolševikas ir tegali popiežui išaiškinti, ką reiškia elgtis pagal Šv. dvasią. Hi-ha-ha-ha...

Anonimiškas rašė...

Kadaise vienas Kelno vyskupas (dabar jau a.a.) savo kalėdinėje kalboje viename sakinyje abortus paminėjo (net nesulygino) tik paminėjo kartu su holokaustu. Mintis buvo tokia (maždaug): "Kai žmonės nusigręžia nuo Dievo ir šėtonas paima viršų, pasaulyje įsivyrauja tamsa. Taip buvo tada, kai naciai naikino žydų tautą, taip yra dabar, kai masiškai pritariama abortams". Kilo baisus žydų pasipiktinimas holokausto aukų išniekinimu. Sukilo jį smerkti ir visi kolegos dvasininkai "oi oi, kaip taip galima!" O kaip bus šįkart?
Neretai tas dvasininkų ir visuomenės ping pongas liūdnai stebina. Lyg politikų dar būtų negana.

item