Euro valiutos palaikymo lygis Lietuvoje – žemiausias ES

www.tiesos.lt Europos Komisijos užsakytas tyrimas parodė, kad euro valiutos palaikymo lygis Lietuvoje yra žemiausias ES. Nepalank...


Europos Komisijos užsakytas tyrimas parodė, kad euro valiutos palaikymo lygis Lietuvoje yra žemiausias ES.

Nepalankumu euro valiutai lietuviai lenkia net italus, kurių neigiamas požiūris į eurą yra plačiai žinomas. Kaip parodė tyrimas, palankiai euro valiutą vertina tik 36% lietuvių, neigiamai vertina 48%.

Lietuva yra vienintelė ES šalis, kurioje neigiamai vertinančių eurą yra daugiau, negu eurui pritariančių. To nėra net Itallijoje, kur eurui pritaria 45% ir nepritaria 40%.

Plačiau su tyrimu galite susipažinti ČIA.

Susiję

Ekonomika 6362117409096465895

Rašyti komentarą

21 komentaras

:( rašė...

Lietuviai nemėgsta euro nes jis byloja kaip valdžia su verslu juos išdūrė ir trigubai sukėlė kainas.

Pikc rašė...

"Išdūrė" reiškia "apgavo". Toks teiginys būtų teisingas, jei žmonės būtų patikėję skleidžiamu melu ir pasirinkę tą eurorublį įsivesti. Bet juk taip nebuvo: žmonės nė velnio ta "šyza" netikėjo - tiesiog jų nuomonės niekas neklausė (gi "valdže žino gereu"). Taigi, apie "išdūrimą" čia kalbėti kaip ir nėra kaip.

Anonimiškas rašė...

Tai kad įvedus eurą kainos šiek tiek mažėjo, apie kokį sukėlimą tu čia kliedi?

Anonimiškas rašė...

Aaaa ponulis turbūt priklauso tiems verslininkams ar valdžiažmogiams kurie sukėlė kainas, nes tamstos komentaras konfliktuoja su realybe.

Anonimiškas rašė...

Ne, tiesiog moku elementariai skaičiuoti, ir matau, kas kiek brango ir kas kiek pigo. Jei tu nemoki skaičiuoti, o informaciją gauni tik iš šūd-delfio, čia tavo bėda.

Anonimiškas rašė...

tai parašykite, kas gi atpigo po euro įvedimo. Nors vieną maisto produktą išvrdinkite

:( rašė...

Aha įdomu pasidarė kokie maisto produktai atpigo. Tsakant nekantriai laukiame sąrašo ...

Anonimiškas rašė...

Iš maisto šiek tiek pigo pieno produktai, išskyrus sviestą, mėsą šiek tiek pigo, brango vaisiai, daržovės, duona. Maistas +/- tokia pati kaina kaip ir litais.

Labai ženkliai pigo komunalinės - elektra, dujos, vanduo - pas mane kiekvieno mėnesio išlaidos suskaičiuotos iki cento, ir man nereikia šūd-delfio propagandos, ir smegenų plovimo kad po euro įvedimo viskas brango kartais.

Brango paslaugos - kirpykla (seniau 7 lt, dabar 4 eurai, beveik 2 kartus pabrango), ratų montavimas ir panašios išlaidos.

Kitaip sakant, rašė...

lietuvių realybės suvokimo lygis aukščiausias ES.

Anonimiškas rašė...

> anonimiškas 2018-06-15 10:39
tamstos rašliava -skiedalai. Kirpykloje kirpausi už 4 litus - toje pačioje kirpykloje dabar 6,8 euro. Maximoje perku tuo pačius produktus. Su litais pusei savaitės apsirūpindavau už 40 LT dabar tiems patiem pirkiniams neužtenka 30 Eurų.
Tada ir delfis ir tamsta skiedžiate vienodai.

Anonimiškas rašė...

Taip taip, daugiau skaityk šūd-delfio, tada pamatysi, kad Maximoje prieš tai išleisdavai 40 litų, dabar tam pat išleidi 80 eurų.

Pikc rašė...

"Šūd-delfio" prisiskaitęs sužinosi, kad "kainos nepakilo" (C) (o daug kas netgi atpigo!), lietuviai gyvena bene geriausiai Europoje, o visi, kas šita "sėkmės beigi gerovės istorija" netiki - tie "rusū agentaj". Ir, be abejo, šitais savo "atradimais" suskubsi pasidalinti ADEKVAČIŲ žmonių puslapyje - ir didžiai pasipiktinsi, kad tie "bjeuribes" tokios "teisibes" nepripažįsta. ;)

Anonimiškas rašė...

Šūd-delfis kiekvieną dieną skalambija apie tai kaip auga kainos. Tada tokie begalviai kaip tu, kurie nemoka elementarių išlaidų pasiskaičiuoti, loja iš paskos.

Gluosnis rašė...

Pabrango paslaugos. Kas siaip yra gerai, nes auga amatininku ir smulkiu verslininku pajamos. O siaip itaka neitin reiksminga, nes Lietuva de fakto eura turi nuo 2002, kai litas buvo priristas prie euro. :) gal ultrapatriotu ego ir didelis, bet musu ekonomika per maza savai valiutai. Gali viena vieta zeme rezyt, bet mes tiesiog permazi savai monetarinei politikai.

Unknown rašė...

"monetarinė","politika" , "ekonomika" - čia palatoj prisiklausei?

Audrius rašė...

Bobute prekiavo bijunais prie maksimos. Klausiu, po kiek? Sako euras! Perklausiau, vienas euras? Taip, rinkis. Pasirinkau nepirkti.
Manau patys zmones nelabai suvokia euro ir lito santykio. O kainos Lietuvoje protu nesuvokiamos.

Sėlis rašė...

Nepykit labai ant šito nupušėlio. Matyt, žmogelis ne toje realybėje gyvena, negu likusi Lietuva. Arba yra prekybininkų klapčiukas, tai kaip ir suprantama, kad plaunasi savo mundurą. VISKAS labai pabrango. Jeigu toks sumautas 350g batonas kainuoja 70 euro centų - 2,41 Lt!!! Kada tokią kainą matėte??? Kur besi pirštu - VISUR pabrangę! Ar verta dar ginčytis su kažkokiais troliais, kurių tikslas provokuoti beprasmes diskusijas, nes jie galimai gauna “babkes” už “išprovokuotų komentarų” skaičių?

Sėlis rašė...

Dar vienas alternatyvioj visatoj gyvenantis.

Gluosnis rašė...

Seli. Tu bei kiti VR klapciukai gyvenat alternatyvioje "viskas blogai. Tuoj mirsim" realybeje. Gal pasikarkit, jei taip blogai.

Anonimiškas rašė...

Na žinoma kam rūpi, kad trečdalis Lietuvos emigravo, likęs trečdalis nusigėrė, ir visi žudosi.
Štai Gluosnio relybėje visas OK.
Nuosava relybė - genialus išradimas. Jokie svetimi argumentai joje neveikia.

Pikc rašė...

Vienžo, "kainos nepakilo" (C), o jei pakilo - nu taj labaj geraj! Kaip taikliai pastebėjo "Anonimiškas 2018-06-17 19:10", "Nuosava relybė - genialus išradimas. Jokie svetimi argumentai joje neveikia." Išties, liberastinė psichika - labai įdomus reiškinys. :)

item