ESTT nusprendė: visos ES šalys privalo pripažinti kitur sudarytas homoseksualų santuokas

www.laisvavisuomene.lt Šiandien, birželio 5 d., Europos Sąjungos Teisingumo Teismas (toliau – ESTT) paskelbė sprendimą byloje Coman ...


Šiandien, birželio 5 d., Europos Sąjungos Teisingumo Teismas (toliau – ESTT) paskelbė sprendimą byloje Coman ir kiti.

Kaip ir buvo tikėtasi, ESTT sprendimu išaiškino, kad Laisvo asmenų judėjimo direktyvoje vartojama sutuoktinio sąvoka yra neutrali lyčiai ir apima ir tos pačios lyties sutuoktinius. Šiuo sprendimu visoms ES šalims tampa privalomas kitose ES šalyse sudarytų homoseksualų santuokų pripažinimas. Tai reiškia, kad judėjimo laisvės ir teisės apsigyventi šalyje srityse visos ES valstybės narės bus priverstos teisiškai pripažinti tos pačios lyties porų santuokas, sudarytas už jų teritorijos ribų. Teismas atkreipė dėmesį, kad sprendimas nereiškia, jog šalys turi įteisinti homoseksualų santuokas  nacionalinėje teisėje. Čia galite rasti ESTT pranešimą spaudai.

Š. m. gegužės 30 d. 731 nevyriausybinė organizacija (toliau – NVO) iš 9 Europos Sąjungos šalių kreipėsi į Europos Komisijos pirmininką Jeaną Claude‘ą Junckerį, Europos Parlamento pirmininką Antonio Tajani ir ES Tarybos pirmininką Donaldą Tuską išreikšdami susirūpinimą dėl Coman bylos baigties. Nevyriausybininkai atkreipė ES institucijų vadovų dėmesį į tai, kad jei valstybės narės bus priverstos pripažinti užsienyje sudarytas tos pačios lyties santuokas, jos nesugebės išlaikyti nacionalinio teisinio santuokos reguliavimo. NVO rašte tai vadinama ideologine kolonizacija.

Čia galite rasti kreipimosi tekstą anglų kalba ir lietuvišką jo vertimą. Laišką ES institucijų pareigūnams išsiuntė 9 ES šalių atstovai. Lietuvoje šią kampaniją parėmė 61 nevyriausybinė organizacija, iš kurių trys vienija po keliasdešimt kitų organizacijų. Mūsų šalyje šiai kampanijai atstovavo ir parašus rinko Laisvos visuomenės institutas.

Vadinamoji Coman byla susijusi su dviejų vyrų – rumuno ir amerikiečio – pora, kuriai Belgijoje buvo išduotas santuokos liudijimas. Pora norėjo, kad šis liudijimas būtų pripažintas ir Rumunijoje. Kai Rumunija, remdamasi savo nacionaline teise, atsisakė homoseksualus laikyti sutuoktiniais, šie kreipėsi į teismą. Galiausiai byla pateko į ESTT, kurio buvo paprašyta apibrėžti sutuoktinių terminą ES laisvo asmenų judėjimo srityje.

2018 m. sausio mėnesį pasirodė generalinio advokato Melchioro Watheleto išvada Coman byloje. Joje teigiama, kad ES šalių visuomenėse įvyko visuotinių pokyčių ir laikytis nuomonės, jog santuoka yra dviejų skirtingos lyties asmenų sąjunga, nebegalima. Be to, generalinis advokatas teigė, kad yra visuotinai pripažįstama vadinamoji šeimų įvairovė. Jis aiškino: „Sąvoka santuoka, pagal valstybių narių bendrai pripažįstamą apibrėžtį nurodanti dviejų skirtingos lyties asmenų sąjungą, dabar man jau atrodo pasenusi […] Šis teisinis homoseksualių asmenų santuokų pripažinimas tiesiog parodo bendrą visuomenės raidą šiuo klausimu. Tai patvirtina statistiniai tyrimai; to pavyzdys taip pat yra Airijoje referendumu suteiktas leidimas tuoktis tos pačios lyties asmenims. Nors šis klausimas vis dar kelia įvairių jautrių aspektų, taip pat ir pačioje Sąjungoje, raida yra bendrų pokyčių dalis. Iš tikrųjų dabar šio pobūdžio santuoka pripažįstama visuose žemynuose. Taigi tai nėra su konkrečia kultūra ar istorija susijęs faktas, o kaip tik rodo universalų šeimų įvairovės pripažinimą“.

Susiję

Šeimos politika 506023899499320525

Rašyti komentarą

26 komentarai

Anonimiškas rašė...

Ir teisingai.

Anonimiškas rašė...

joo,kaip R.Paulauskas gerai pasakė :Ar jokia kaina ne per didelė būti ES? Nes panašu,kad jokia.Dėl Lietuvos pozicijos šiuo klausimu neturiu vilčių,bet abejoju ar lenkai ir vengrai šitus parėdymus,taip lengvai praris.

Anonimiškas rašė...

Klausys, kol stovi su ištiesta ranka.

Pikc rašė...

Panašu, kad eurohomunistai tikrina, iki kokio laipsnio gali liptų "sajūzinėms respublikoms" ant galvų ir kiek dar liko iki visiško pajungimo.

Kiemsargis rašė...

Lietuva tampa pereinamu kiemu .Kas tik netingi nurodinėja mums kaip ,su kuo turime gyventi ir kas pas mus gali nekviestas apsigyventi, kokius įstatymus turim priimti ,kokį laiką rodyti laikrodžiai ,ką sėti ir ko ne , kaip vaikus auginti ,kokį biudžetą priimti...Ar tik aš vienas jaučiuos kaip dvokiančiu skuduru per veidą gavęs?

Anonimiškas rašė...

Visu pirma, Vengrijoje tos pacios lyties asmenu sajungos yra pripazystamos jau nuo 2009 metu.

Visu antra Homoseksualumas nera joks iskrypimas ir nieko nenormalaus su tuo nera, Homoseksualai lygiai vienas prie vieno toki patys kaip visi kiti zmones tik juos seksualiai traukia ta pati lytis.

Visu trecia, ka reiskia "ar jokia kaina nera per didele buti ES?", kur jus eitumet i Rusyna pas Putina tada?

Anonimiškas rašė...

Niekas nieko per prievarta neaiskina, patys taip pasirinkome istoja i Europos Sajunga. Yra tam tikri bendri istatymai visoms ES narems, niekas ju per prievarta neprikiso, stodami mes priememe toki pasirinkima.

Antras dalykas, reformos kurios ivyko del ES yra sveikinantis dalykas. Bent is sovietmecio Lietuva traukia.

As istikruju nesuprantu kodel jums didziausia problema yra ka ir kaip homoseksualai daryti gali? Nu man atrodo, jog svarbesniu Lietuvoje problemu yra. Sia tokia pati situacija kaip su imigrantais, visi tu imigrantu zengnojasi ir dievabaiminasi, kaip blogai, dizdiausia problema. Mane juokas ima, kokie dar imigrantai i Lietuva vaziuoti nori?

Taip pat homoseksualumas nera joks iskrypimas ir nieko nenormalaus su tuo nera, homoseksualai lygiai vienas prie vieno toki patys kaip visi kiti zmones tik juos seksualiai traukia ta pati lytis. Emigrantai irgi yra lygiai toki patys zmones kaip mes.

Alfred Naujocks rašė...

Stojant į prekybos sąjungą niekas neužsiminė nė žodeliu kuo tai virs. Apie tai, jog šie opūs klausimai, kuriems akivaizdžiai prieštarauja didžioji dalis visuomenės, bus nuleisti iš dangaus be jokių diskusijų įstatymo pavidalu - nebuvo jokios kalbos. Tas pats su pabėgėliais, su kuriais istoriškai Lietuva neturi absoliučiai nieko bendro. Prancūzija, UK - visai kas kita, juk jie jų kraują čiulpia tai tegu ir moka kainą, prie ko čia mes?
Homoseksualai toli gražu nėra didžiausia problema, nesusireikšminkite. Norite imti burnon ar užpakalin - jūsų reikalas, tik darykite tai tyliai, neprovokuodami. Juk mes nedarome paradų Gedo prospekte pusnuogiai mosuodami pasididžiavimais vien dėl to, kad esame hetero.
Ir taip, matom kaip iš sovietmečio mus traukiate - neduok Dieve pasakysi ką prieš - iš karto klijuoja etiketes. Taip kad nelabai aš matau čia progreso vaisius kai saka. Man ne pikta ant šių žmonių, bet gaila - ateis laikas susiprasti - o tiek galva, tiek užpakalis jau išdraskyti ir kelio atgal nebus.

Sėlis rašė...

“Visu antra Homoseksualumas nera joks iskrypimas ir nieko nenormalaus su tuo nera” - tik dėl to, kad tokie anuso draugai kaip pats taip susapnavo ir pasakė?

T0mas J. rašė...

ESTT sprendimas galios visuose Lietuvos lauko tualetuose.

Tolerantiska jaunuolis rašė...

"Taip pat homoseksualumas nera joks iskrypimas ir nieko nenormalaus su tuo nera, homoseksualai lygiai vienas prie vieno toki patys kaip visi kiti zmones tik juos seksualiai traukia ta pati lytis." - Teisingaj! Ir pedofilija nera joks iskrypimas ir nieko nenormalaus su tuo nera, pedofilai lygiai vienas prie vieno toki patys kaip visi kiti zmones tik juos seksualiai traukia jaunesni partneriai. Ir zoofilija nera joks iskrypimas ir nieko nenormalaus su tuo nera, zoofilai lygiai vienas prie vieno toki patys kaip visi kiti zmones tik juos seksualiai traukia gyvunai. Ir dar dauk-dauk ira visokiu orientaciju, kurios nera joks iskrypimas - tiesiok tuos lygiai vienas prie vieno tokius pacius kaip visi kiti zmones traukia, tarkim, pensininkai, lavonai, broliai ar seserys, tevai ar motinos ir t.t. Gi ivairove, viska. Ir varksai pabegelei ira tokie patis zmones, tik nu, kartais biski paisdikaut su kokiais sunkvezimeis meksta ar savo leudies zaidima tacharusa pazaist - bet nu ce kulturinei ipatumai, tiesiok daugeu supratimo ir tolerancijos reike.
Nu, ir galeusiei, taigi patys taip pasirinkome "istoja i Europos Sajunga" Slovinga - gi sutarti viskas buvo surasita (nu, man teip atrodo bentjau). Ir seip, zinokit, tos jusu "tevas+motina+vaikai" nesamones ira sovietine atgivena (kaip ir visokios snekos apie tauta ir nepriklausomibe), is kurios, aciu Tolerancijai, Europos Sajunga Slovinga mus isvaduos.

Anonimiškas rašė...

Kad tave kur Kubilius,plia.

Anonimiškas rašė...

Bet gal žinote kas, kaip galime priešintis šitai sodomai ir gomorai. Nejaugi nuolankiai lauksime , kol mūsų graži mažytė Tėvynė Lietuva pavirs negyvenama gyvačių ir skorpionų lindyne,plyna bedievių dykyne...Maldauju visų, kas tik turite išminties: MELSKIMĖS MELSKIMĖS MELSKIMĖS...Vien Dievu bepasitikiu ir maldos galia... Ar ne malda mus išgelbėjo tada, Sausio 13, o ir visada...Juk čia Jėzaus ir Marijos kraštas...

Unknown rašė...

Alach Akbar, broli

Anonimiškas rašė...

Melskimes, kad mirtume LAIMINGI, taip kaip žmonės SODOMOJE IR GOMOROJE.

Unknown rašė...

Santuoką sudarė rumunas ir amerikietis, Olandijoje. Prie ko čia Olandija? Rumunai turi puikų atmazą, nepripažinti jų piliečių sudarytų santuokų trečiosiose šalyse.

ale, rašė...

Ach, lietuviai, jūs lietuviai. Kiek dar ilgai geisite tų saldžių vaisių, kurie ant nuodingų medžių auga? Jūs vis laukiate laisvės iš svetimų rankų, kai jau seniai aišku, kad bet kuriems svetimiems jūs reikalingi tik kaip paklusnūs vergai, o ne kaip lygiateisiai. Dievagojatės, kad jūs demokratais būsite iki grabo lentos, kai tuo tarpu tais "demokratiškais" metodais ir parenka jums į valdžią priešai savus statytinius iš sutinkančių už tuščią sušiktą dolerį ar eurą parduoti tėvą ir motiną savo. Svaigstate, kad sukursite teisinę valstybę, kur aukščiausias teisėjas bus įstatymas, bet nesusimastote, kad tuos tokius "įstatymus" ir primeta svetimi. Primeta tokius, kuriais ne tvarką galima palaikyti, o chaosą. - Taip juk jūs atsisakote pačios esmių esmės - paties žmogiškumo - prigimtinės teisės savo galva spręsti, kaip jums gyventi.
Ir ne tiek labai jau pidarai čia veržiasi iš Europos, kiek jūs patys prašotės svetumų dulkinami per visus galus, kad tik patiems nereiktų galvoti.

Tu matai, ESTT nusprendė, t. y., įteisino. Jūs, braaaliukai, dabar būsite laimingesni? - O juk tai žingsnelis link tos išsvajotos teisinės vergovės, kada paprieštarauti tokiai jų "teisei" niekas nebeturės jokių galimybių.

Bet per daug nesisielokite, broliai lietuviai, visa tai absoliuti fignia. Įteisinti galima bile ką, ką tik bile koks kvailys užsimanys. Absurdas, dėl to "įteisinimo", savo sušiktos esmės nepakeis. Jau rytoj tas "teisingumas" jų bus masinių patyčių objektas. O "teisėjų" tokių laukia ne kas kita, kaip tik eilinis holokaustas. Apsaugok, dieve, juos nuo tokio likimo - apšviesk jiems kempinligės pažeistas smegenėles.., kol ne per vėlu. Kitaip, atskris vanagai ir jų maitos lesti.

Pikc rašė...

Na, kad liberastikams laimė ateina per išangės sfinkterį, tai anokia naujiena. ;)

Pikc rašė...

"Allahu akbar" liberastiniams debilams jau dabar netgi LABAI gerai pažįstamas - ir kuo toliau, tuo ta pažintis gilės. ;)
Nėra labai sunku nuspėti, kas laukia homunistinių iškrypėlių su visomis jų pederastijomis, genderizmais, feminizmais ir t.t. ir pan., kai jų brangūs sveteliai "varkšaj pabegelei" pasijus sustiprėję pakankamai, kad įvestų savo tvarką.
Truputis humoro: https://www.facebook.com/RedpillOverdose/photos/a.134936227175315.1073741829.120542558614682/137721680230103/?type=3

Anonimiškas rašė...

Rimtautai, Jūs tikras, kad ir lietuviai turi teisę nepripažinti savo piliečių JAV-ose sudarytų santuokų?

Pikc rašė...

Keistas klausimas. Santuoka iš esmės yra trišalė sutartis tarp sutuoktinių ir valstybės. Jei kažkas tuokėsi JAV, tai tą sutartį sudarė su JAV, o ne su Lietuva, tad NORMALIOMIS APLINKYBĖMIS Lietuva yra laisva spręsti, pripažinti tą santuoką ar ne, vadovaudamasi savo Konstitucija ir įstatymais. Palyginimui: jei kokia kekš... pardon - liberaliai tolerantiška moterėlė kur nors Emyratuose nusprendė patapti trečiąja kokio nors Machmudo žmona - ar Lietuva turi PRIEVOLĘ tokią santuoką pripažinti?

Anonimiškas rašė...

Visada galioja dėsnis:,,Jei eini iš proto tai ir išeisi''.

Anonimiškas rašė...

Glausta ir idomi mintis.

Anonimiškas rašė...

Gera proza iš tikro.

Unknown rašė...

Manau homoseksualams reikėtų sukurti savo valstybę ir pamatyti, kaip atrodo vienos lyties visuomenė ir kiek ji galėtų egzistuoti.

Mizi Margueron rašė...

Oho sezoniniai sveikinimai visiems mano draugams, aš taip džiaugiuosi, kad mano nutrūkusi santuoka buvo atkurta, o mano vyras grįžo po to, kai jis paliko mano du vaikus su kita moterimi. Po aštuonerių santuokos metų mano vyras ir aš buvome vienoje ar kitoje kovoje, kol jis galiausiai paliko mane ir persikėlė į Kanadą būti su kita moterimi. Jaučiau, kad mano gyvenimas baigėsi ir vaikai manė, kad daugiau nebematys savo tėvo. Stengiausi būti stipri tik dėl vaikų, tačiau nesugebėjau suvaldyti skausmų, kurie kankina mano širdį, mano širdis buvo pilna liūdesio ir skausmo, nes buvau tikrai įsimylėjusi savo vyrą. Kiekvieną dieną ir kiekvieną vakarą galvoju apie jį ir visada linkiu, kad jis sugrįžtų pas mane, aš tikrai buvau nusiminęs ir man reikėjo pagalbos, todėl internete ieškojau pagalbos ir radau svetainę, kurioje teigiama, kad dr. Igbinovia padėjo daugybei žmonių Tada aš pajutau, kad turėčiau pabandyti. Aš susisiekiau su juo ir jis man pasakė, ką daryti, ir aš padariau tai, tada jis padarė (Meilės burtą) man. Po 28 valandų mano vyras man tikrai paskambino ir pasakė, kad labai praleido mane ir vaikus, toks nuostabus! ir štai kaip jis tą pačią dieną grįžo su didele meile ir džiaugsmu ir atsiprašė už savo klaidą ir už skausmą, kurį ji sukėlė man ir vaikams. Tada nuo tos dienos mūsų santuoka buvo stipresnė nei anksčiau, visa tai daktaro Igbinovijos dėka. Jis yra toks galingas ir aš nusprendžiau pasidalyti savo istorija internete, kad dr. Igbinovia yra tikras ir galingas burtininkas, jei jums reikia jūsų santykių ar jūsų vyras persikėlė į kitą moterį, daugiau nebeverkite, susisiekite su šiuo galingu rašybos žinovu . Čia yra jūsų kontaktas: atsiųskite el. Laišką adresu [email protected], taip pat galite paskambinti arba įtraukti jį į „Whatsapp“: 2348144480786, taip pat galite susisiekti su juo „Viber“ numeriu 2348144480786, imkitės dalykų savaime suprantamu dalyku, o jis bus paimtas iš jūsų. ......

item