Didžiojoje Britanijoje mama nori oficialiai būti pripažinta tėvu

www.laisvavisuomene.lt Mažas vaikas gali tapti pirmuoju asmeniu Anglijoje ir Velse, kuris oficialiai gimimo liudijime neturės mamos. ...


Mažas vaikas gali tapti pirmuoju asmeniu Anglijoje ir Velse, kuris oficialiai gimimo liudijime neturės mamos. Taip nutiks, jeigu save vyru laikanti moteris laimės bylą teisme.

Neįvardijama moteris pagimdė vaiką, bet remiantis galiojančiais įstatymais dabar yra traktuojama kaip vyras. Šios biologinės moters teisininkai teigia, kad reikalavimas pagimdžiusią moterį būtinai žymėti motina, o ne tėvu pažeidžia žmogaus teises.

Aukščiausiasis teismas sako, kad tai beprecedentė byla. Teisėjo Nicholo Franciso teigimu, teismui pripažinus, kad sistema turi trūkumų, ji turėtų būti taisoma. Vyru laikomos ieškovės advokatė Hannah Markham paaiškino, jog jos klientė tiki, jog dabartinė teisinė sistema kliudo teisei į privatų ir šeimos gyvenimą.

Vis dėlto generalinį sekretorių atstovaujanti Sarah Hannett teigė, jog įstatymas jos klientei, kuri teisiškai laikoma vyru, draudžia pagimdžiusį asmenį registruoti kitaip nei motina.

Teismo sprendimo tikimasi sulaukti rudenį.



Susiję

Šeimos politika 4590065148726974918
item