Dauguma vokiečių palaiko prieš migrantų priėmimą kovojantį ministrą

Vokietijos kanclerei Angelai Merkel viešai susikirtus su savo vyriausybės Vidaus reikalų ministru Horstu Seehoferiu dėl požiūrio į migran...

Vokietijos kanclerei Angelai Merkel viešai susikirtus su savo vyriausybės Vidaus reikalų ministru Horstu Seehoferiu dėl požiūrio į migrantų priėmimą, naujausios apklausos rodo, kad dauguma vokiečių palaiko būtent griežtesnę H. Seehoferio poziciją. 

Apklausa parodė, kad 62 procentai respondentų pritaria H. Seehoferio siūlymui į šalį neįsileisti migrantų be dokumentų. A. Merkel atvirai oponuoja šiai pozicijai. 86 procentai apklaustųjų palaiko greitesnę deportaciją migrantų, kurių prieglobsčio suteikimo prašymai buvo atmesti. 

Apklausos rezultatai tik prisideda prie augančio spaudimo kanclerei, kuri nuo 2015 metų į Vokietiją įleido daugiau nei milijoną atvykėlių. Gyventojų nepasitenkinimas šia politika lėmė „Alternatyvos Vokietijai“ iškilimą ir rekordinius šios partijos rezultatus 2017 metų parlamento rinkimuose. 

Merkel pozicija migrantų klausimu ir auganti konkurencija dešinėje sustiprino įtampas pačių krikščionių demokratų gretose, kur Bavarijos CSU partija ir jos lyderis H. Seehoferis kelia vis ryškesnę opoziciją nepasiteisinusiai politikai. CSU atstovaujantis Bavarijos žemės premjeras Markusas Soederis leidiniui „Bild“ pareiškė, kad klestintis „prieglobsčio turizmas reiškia, jog vyriausybės patikimumas artėja prie aklavietės, [o] žmonių kantrybė baigiasi“. 

parengta pagal thelocal.de


Susiję

Pasaulis 3737672520875493777
item