Belgijos imigracijos ministras: Europai reikia perimti Australijos migracijos politiką

Kaip skelbia portalas politico.eu, Belgijos imigracijos ministras Theo Franckenas teigia, kad Europa turėtų pasekti Australijos pavyzdžiu...

Kaip skelbia portalas politico.eu, Belgijos imigracijos ministras Theo Franckenas teigia, kad Europa turėtų pasekti Australijos pavyzdžiu ir priimti tik per Jungtines Tautas pateikiamus prieglobsčio prašymus. 

„Ar Šiaurės Afrikoje nėra saugių uostų? Atvykstantys į Europą turėtų prarasti teisę į prieglobstį“, - interviu teigė T. Franckenas. Jis pridūrė, kad Europa turėtų priimti tik tuos pabėgėlius, kurie paraiškas prieglobsčiui gauti pateikia per Jungtinių Tautų įsteigtas pabėgėlių stovyklas konflikto zonose ir siųsti atgal visus tuos, kurie patys jūra atvyksta prie Europos krantų. 

„Nelegali migracija turi liautis. Be 15 proc. palaikančiųjų atviras sienas, aiški dauguma gyventojų tam nepritaria. Tai ne rasistai, o tiesiog racionaliai mąstantys žmonės“, - komentavo jis. 

Apklausos rodo, kad Theo Franckenas stabiliai išlieka populiariausiu Belgijos politiku. Jis buvo vienas nedaugelio Europos politikų, išreiškusių paramą Italijos vyriausybės sprendimui nepriimti nelegalių migrantų laivo, pasiekusio Italijos krantus. T. Franckenas ir M. Salvini su savo pozicija nėra vieniši – Austrijos premjeras Sebastianas Kurzas neseniai paskelbė kvietimą ES šalims burtis į „valingųjų sąjungą prieš nelegalią migraciją“ ir paskelbė, kad kova prieš nelegalią migraciją bus Vienos prioritetas Austrijai pirmininkaujant ES Tarybai antrąją 2018 metų pusę. 

parengta pagal politico.eu


Susiję

Pasaulis 1746134455653891317
item