Belgijos imigracijos ministras: Europai reikia perimti Australijos migracijos politiką

Kaip skelbia portalas politico.eu, Belgijos imigracijos ministras Theo Franckenas teigia, kad Europa turėtų pasekti Australijos pavyzdžiu...

Kaip skelbia portalas politico.eu, Belgijos imigracijos ministras Theo Franckenas teigia, kad Europa turėtų pasekti Australijos pavyzdžiu ir priimti tik per Jungtines Tautas pateikiamus prieglobsčio prašymus. 

„Ar Šiaurės Afrikoje nėra saugių uostų? Atvykstantys į Europą turėtų prarasti teisę į prieglobstį“, - interviu teigė T. Franckenas. Jis pridūrė, kad Europa turėtų priimti tik tuos pabėgėlius, kurie paraiškas prieglobsčiui gauti pateikia per Jungtinių Tautų įsteigtas pabėgėlių stovyklas konflikto zonose ir siųsti atgal visus tuos, kurie patys jūra atvyksta prie Europos krantų. 

„Nelegali migracija turi liautis. Be 15 proc. palaikančiųjų atviras sienas, aiški dauguma gyventojų tam nepritaria. Tai ne rasistai, o tiesiog racionaliai mąstantys žmonės“, - komentavo jis. 

Apklausos rodo, kad Theo Franckenas stabiliai išlieka populiariausiu Belgijos politiku. Jis buvo vienas nedaugelio Europos politikų, išreiškusių paramą Italijos vyriausybės sprendimui nepriimti nelegalių migrantų laivo, pasiekusio Italijos krantus. T. Franckenas ir M. Salvini su savo pozicija nėra vieniši – Austrijos premjeras Sebastianas Kurzas neseniai paskelbė kvietimą ES šalims burtis į „valingųjų sąjungą prieš nelegalią migraciją“ ir paskelbė, kad kova prieš nelegalią migraciją bus Vienos prioritetas Austrijai pirmininkaujant ES Tarybai antrąją 2018 metų pusę. 

parengta pagal politico.eu


Susiję

Pasaulis 1746134455653891317

Rašyti komentarą

7 komentarai

Anonimiškas rašė...

O, kokia puiki naujiena! ,,New Flemish Alliance'', kurio narys yra Theo Francken, atrodo visai neblogai. Štai apie juos detaliau: https://english.n-va.be, lyderis - Bart de Wever. En Marche, Noble Belgique.

Anonimiškas rašė...

Absoliučiai netikėta ir tuo malonesnė žinia iš leftizmo bastiono.

Rasa rašė...

St John Paul II ‘had vision of an Islamist invasion of Europe’

http://catholicherald.co.uk/news/2017/11/24/st-john-paul-ii-had-vision-of-an-islamist-invasion-of-europe/

“The Pope told me: ‘Tell this to those whom you will meet in the Church of the third millennium. I see the Church afflicted by a mortal wound. More profound, more painful than those of this millennium,’ referring to Communism and Nazi totalitarianism. ‘It is called Islamism. They will invade Europe. I have seen the hordes come from the West to the East,’ and then told to me each country one by one: from Morocco to Libya to Egypt, and so on till the East.

“The Holy Father added: ‘They will invade Europe, Europe will be like a basement, old relics, shadows, cobwebs. Family heirlooms. You, the Church of the third millennium, must contain the invasion. Not with armies, armies will not be enough, but with your faith, lived with integrity.”

Pikc rašė...

Na, jei tai tiesa, tuo "įdomiau" atrodo Popiežiaus soste sėdinčio bergoglio raginimai kuo daugiau musulmonų Europon privežti.

Aloyzas Brunneris rašė...

Na panašią viziją ir aš mačiau ir visą gyvenimą pašvenčiau paskleisti šitą žinią, bėda tik kad žmonės ima keistai žiūrėti ir nekęsti, keisčiausia, balti žmonės. Tai ateistai, kuriems tikėjimo pakaitalu virto liberalios idėjos. Arba tipiniai rasistai - yra ir tokių - kurie gali nekęsti žmogaus vien dėl kažkokio panašumo su gyvūnu. Abi grupės panašios tuo, kad pasiklysta savo pačių ideologijoje ir nueina į paradoksalius ekstremalumus. Pirmosios bėda ta, kad beveik prarastas budrumas - nesugeba įvardinti/matyti tikro priešo, kuris gali būti paskutinis dūris iš nugaros baltajam europiečiui.
Kartais imi galvoti, kad gal ir gerai, jie to nusipelnė. Bet po vakarų ateis ir mūsų eilė, tad būkite budrūs.

nemo rašė...

Na, didžiausi migracijos srautai ne Europoje, o Azijoje ir Amerikoje, čia tik toliau už nosies nematantiems atrodo, kad pas jų į Europą važiuoja.

Antra, dėti lygybę tarp migrantų ir musulmonų, kaip ir tarp musulmonų ir susisprogdinti norinčių islamistų yra paprasčiausias melas.

Trečias, vertinant ne kelių metų, o šitmečių perspektyvoje tos pačios Europos kolonijinė galia, iš kurios susikrovė turtus, tapo prielaidomis į ją veržtis.

Gi nebūtų prancūzai pusės afrikos geruoju ar bloguoju išmokę "prancūziškai", tai žmonių iš tų kraštų svajonė pasiekti Prancūziją būtų mažiau karšta. Ir kiek atsimenu, šiuo požiūriu ir belgai ne be grieko.

Migracija yra problema, tapatybių ir tautybių maišymasis kelia įtampą ir konfliktą, tačiau nereikia čia vaizduoti nieko nežinančius ir niekuo dėtus geručius, kuriuos kažkas ir kažkodų ir tik juos sumanė užplūsti.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
item