Austrija uždarys užsienio valstybių finansuojamas mečetes ir deportuos imamus

Austrijos kancleris Sebastianas Kurzas paskelbė: bus uždarytos septynios politinį islamą propaguojančios mečetes ir iš Austrijos išsiųsti...

Austrijos kancleris Sebastianas Kurzas paskelbė: bus uždarytos septynios politinį islamą propaguojančios mečetes ir iš Austrijos išsiųsti užsienio valstybių finansuojami imamai. 

Kanclerio teigimu, šis veikimas yra nukreiptas prieš politinį islamą.

Kai kurios mečetės, kaip įtariama, palaiko glaudžius ryšius su Turkijos nacionalistais. Gegužę pasirodė nuotraukos, rodančios, kaip vaikai, apsirengę Turkijos armijos uniformomis, vaidino dalyvaujantys Pirmojo pasaulinio karo Galilopolio mūšyje – vienoje paskutinių Osmanų imperijos pergalių.

Turkijos prezidentūra šį Austrijos sprendimą pavadino „islamofobiniu, rasistišku ir diskriminaciniu“.

Turkijos prezidento atstovas žiniasklaidai Ibrahimas Kalimas pasmerkė Austrijos sprendimą teigdamas, kad tai tėra „pigių politinių taškų vaikymasis“.

Austrijos valdžios teigimu, 60 iš 260 Austrijoje esančių imamų yra tiriami. Iš šių 60-ies 40 priklauso ATIB – islamiškai organizacijai Austrijoje, turinčiai glaudžius ryšius su Turkijos valdžia.

„Paralelinėms visuomenėms, politiniam islamui ir radikalizacijos tendencijoms mūsų valstybėje vietos nėra“, – penktadienį teigė kancleris Kurzas.

Parengta pagal bbc.com informaciją.

Susiję

Demokratija ir valdymas 5253360204255289449

Rašyti komentarą

27 komentarai

Sėlis rašė...

“Turkijos prezidentūra šį Austrijos sprendimą pavadino „islamofobiniu, rasistišku ir diskriminaciniu“.” - o kame čia “rasistišku”? Mano žiniomis, turkai rasiškai beveik nesiskiria nuo kitų pietų europiečių. Ar čia kad įvarytų daugiau baimės nuopušoms tolerastams, o šie stipriau žvygautų ir triestų?

Pikc rašė...

Bet kaip mikliai islamistai perėmė "lieviakų" retoriką! "Turkijos prezidentūra šį Austrijos sprendimą pavadino „islamofobiniu, rasistišku ir diskriminaciniu“." - tiesiog kaip kokie užkietėję liberastai suskėlė. :) O austrai - šaunuoliai!

Anonimiškas rašė...

Tas austrų šaunuolis reikalauja grįžti prie draugystės su Putinu. O jo retorika dėl užsienio valstybių finansuojamų organizacijų draudimo idealiai sutampa su Rusijos pastarųjų metų požiūriu.

Anonimiškas rašė...

Kokia puiki šeštadienio popietė - saulėta, nustabus žydinčių liepų kvapas ir dar tokios puikios naujienos.

Pikc rašė...

Dėl draugystės su Putinu - žr. Junkerio pareiškimus. ;)
Dėl piktybinių "penktakoloninių" organizacijų draudimo - LABAI sveikintinas žingsnis. Tiesą sakant, ir mūsų valstybei jis oi, kaip būtų reikalingas.

Henrikas Miuleris rašė...

Nėra namų be dūmų. Didesnę grėsmę jie mato šalies viduje būtent šitam kontingente, kurį buvo nepaprastai sunku pradėti judinti. Niekada nebus taip, kad atsiras stebuklingas mesijas, žinantis kaip vienu ypu greitai išspręsti visas problemas. Todėl tegu būna jis nors ir pro-šiaurės korėjietis, bet šitas žingsnis ypatingai svarbus pažabojant radikalųjį islamą (žinau, žinau, islamas tėra vienas). Sėkmingo veikimo atveju, bus geriau ir mums - ateityje mažesnis šansas, kad kokiam Alytuj ar Kelmėj viena po kitos ims dygti mečetės. Islamas turi savybę plisti geometrine progresija.

Sėlis rašė...

Tie vakariečių skiedalai apie draugystes su ruskiais gyvuoja jau nuo seniausių laikų. Nes jie paprasčiausiai nežino, kokie ruskiai galvažudžių ir prievartautojų tauta yra. Jie to nepatyrė. Pas juos ruskių šūdini čebatai mažai arba visai nesimakalavo. Todėl jie nesupranta lenkų, lietuvių, ukrainiečių ir kitų tautų, žiauriausiai nukentėjusių nuo ordos teroro. Iš čia ir tos “draugystės”. O “draugaus” tik dėl pigesnių gamtinių išteklių. Ko daugiau jiems iš to ubagyno gali reikėti? Todėl nelabai ir tenka viltis, kad mūsų ir vakariečių nuomonės visada sutaps dėl putleristano. Bet dėl viso kito jie šaunuoliai.

Anonimiškas rašė...

Prie ko čia rusų tauta. Matyt Sėli, nepažisti rusų, tai čia tavo problema. Visur yra idiotų. O ką, kai kurie lietuviai, tapę valdžiažmogiais ir grobiantys, engiantys savo tautiečius tau jau geresni? Juk Lietuvą, iki to kokia ji yra šiandien privedė "savi tautiniai" išsigimėliai. Jiems nereikėjo savo lito. Dabar jau jiems nebereikia nei lietuvių kalbos, nei Tautinės mokyklos, nei savos valstybės.

Pikc rašė...

Cha, panašu, kad Sėlis "ant nuospaudos užmynė". Na, nėra čia rasiejos gerbėjų, išskyrus kokius atklydėlius kaip "ale" ar "Jota" - nėra. Pripraskit. :)

Henrikas Miuleris rašė...

Jie gi pasigavo tą pačią taktiką - kadangi baltas žmogus yra paguldytas ant menčių ir linkęs visada ir dėl visko atsiprašinėti - tai ją ir naudoja. Jie gi mato, kad išmušė jų valanda, vienaip ar kitaip, ant mūsų užpakalių yra džihadas paskelbtas. Retas tą suvokia, o čia dar tas politkorektiškumas kiša koją neleisdamas vartoti tikrųjų vardų.

Henrikas Miuleris rašė...

Naudokis proga - nė pražilti nespėsi, kai tą saulę užtemdys islamo mėnulis.

Unknown rašė...

"ruskių šūdini čebatai mažai arba visai nesimakalavo. Todėl jie nesupranta lenkų, lietuvių, ukrainiečių ir kitų tautų, žiauriausiai nukentėjusių nuo ordos teroro" - dar vieno mankurto leksikonas. Beje, pasidomėk, kada toji "ukrainiečių" tauta atsirado.

Pikc rašė...

Cha, tik Spėjo Sėlis Ukrainą paminėti - ir iškart koloradikų padavė. :D
P.S. Tas momentas, kai kiauri koloradiniai psichai pradeda apie "mankurtus" vapėti... :D

Sėlis rašė...

Anonimiškas 2018-06-09 15:00

Apie “lietuviškus” valdžiaroplius ir parsidavėlius yra kita tema, kodėl jūs vatiniai mėgstate nukreipti kalbą?
“Visur yra idiotų” - ruskių tarpe jų neproporcingai daug. Parodykit dar vieną tautą pasaulyje, kuri garbintų savo dešimčių milijonų tautiečių genocido vykdytojus - nuo sifilio padvėsusį iškrypėlį leniną, kraugerį bei tironą staliną? Kuri tiek gavusi į dantis Antrajame Pasauliniame kare (jei ne JAV lendlizas, būtų ir triuškinamai prapisusi) ir praradusi daugybę karių (kuriuos kaip patrankų mėsą vertė ant vokiečių) bei civilių gyvybių, per savo kasmetinę “denj pobedy” mazochistiškai siūlo vokiečiams “pakartoti”?

Sėlis rašė...

Unknown 2018-06-09 17:13

“<...>pasidomėk, kada toji "ukrainiečių" tauta atsirado.” - na ir ką tai lemia? Pats savivardis ukrainiečiai gal ir ne taip seniai atsirado, bet iki tol ten gyveno tie patys žmonės, vadinę save rusėnais, kazokais. Ir skyrėsi jie nuo ruskių, nes ilgai buvo lietuvių, lenkų įtakoje. Tas pats ir su baltarusiais. O kas yra ruskiai? Slavų-mongolų mišinys, šimtus metų dulkinti visokių azijietiškų perėjūnų, dėl to dabar pikti ant viso pasaulio?

Anonimiškas rašė...

Šūdžius Pisk yra Kremliaus pakalikas ir pro-Krmlinė utėlė.

Sėlis rašė...

Anonimiškas 2018-06-09 22:36

Kuo pats kvepi, tuo kitus tepi?

Anonimiškas rašė...

Sakai? Dar pažiūrėsim.

Unknown rašė...

Jei pasidomėtumėte sionistų programa rusų tautos atžvilgiu, pamatytumėte, kad savarankiškos nuomonės apie šią tautą jūs neturite nė grašio, o esate tobuli sionistų ugdytiniai. Denacionalizacija, kultūros niekinimas, panieka rusams kaip žmonėms ir t.t. - šlykštu. Jūs kaip kempinės sugėrėte didžiausių žmonijos priešų ir menkystų ideologiją.

Sėlis rašė...

Kas čia per sąmokslo teorijos tos sionistų programos? Man užteko domėtis Lietuvos ir ruskijos istorija (nuo seno, susikūrus moskovijos “kniažestvai” su visais savo mongolais “kniaziais” ir “carais”, buvo skerdžiamos visos aplinkinės tautos, bei sunaikinti tikri Pskovo, Naugardo rusai) bei dabartinėmis aktualijomis (kad jų politika nuo senovės niekaip nepasikeitė), kad susidaryčiau tokią savo nuomonę.

Pikc rašė...

Nia nia - če židū sijonistū samokslas iš tikrūjū, nes šeip tai rasieja ira dūchovnū skriepū bastijonas beigi svieto gelbetoja, vat! Nes nugi autoritetinguose puslapiuose "kolorad.ru" ir "russkaja-imperija-foreva.ru" teip rašo - reiške, teisibe! :D
O jei rimtai - keistas reiškinys: psichai čia bangom atrėplioja. Iš pradžių liberastiniai psichai sklaidėsi, o dabar koloradinių psichų padavė. Gal juos pamainom iš ligoninės išleidžia? :)

Anonimiškas rašė...

Unknown, papasakok ką nors apie tai, kaip caro valdžia apmokestindavo žydus ir apskritai apie įvairių Rusijos valdžių vykdytą nematomąjį holokaustą.

Anonimiškas rašė...

Taigi cia tas lopukas mkaterina-martinkus

Anonimiškas rašė...

joo,šaunuolis Kurcas.Tikiuosi tos septynios tik pradžia.Girdėjau,kad Lietuva irgi atsiimportavo imamą iš Turkijos.Perimame "Vakarietiškas vertybes"?

Unknown rašė...

Papasakosiu. O tu pirmiau atsakyk sau, kodėl juos visais laikais visi iš visur varė? Kodėl tuos "lohokaustus" vykdė daugiausia būtent jiems?
Ir kas dabar yra užgrobęs kone visas pasaulio SMI, kas varo globalistinę nutautinimo politiką ir pan. (tautų sendinimas, daugiavaikių šeimų diskriminacija, pasaulinės pseudoreligijos kūrimas, nureliginimas, krikščionybės judaizavimas...). Ar tai niekaip neveikia Lietuvos?
Idiotai, šabesgojai.

Anonimiškas rašė...

užgrobę "SMI"? Sredstva massovoj informaciji? kanopos skeltanagiui lenda ir iš Adidas batelio..

Unknown rašė...

Gerai gerai, ne idiotai, bet iš kokio mėnulio nukritot? Dar Dostojevskis 1877 m. "Rašytojo dienoraštyje" rašė "apie žydų idėją, apėmusią visą pasaulį vietoj "nepavykusios" "krikščionybės". Dabar apie tą "nepavykusią" krikščionybę žodis žodin triūbija vienas "išrinktasis" "Tiesos" portale, nuodydamas visą erdvę, žavėdamas kvailius atlėpausius ir kaip Solovjovo antikristas knisdamasis po mūsų Šventąjį Raštą.
Galų gale yra daugybė literatūros, sektantų chabadnikų "šventraštis" "Tanija", - mažai skaitot.

item