Austrija uždarys užsienio valstybių finansuojamas mečetes ir deportuos imamus

Austrijos kancleris Sebastianas Kurzas paskelbė: bus uždarytos septynios politinį islamą propaguojančios mečetes ir iš Austrijos išsiųsti...

Austrijos kancleris Sebastianas Kurzas paskelbė: bus uždarytos septynios politinį islamą propaguojančios mečetes ir iš Austrijos išsiųsti užsienio valstybių finansuojami imamai. 

Kanclerio teigimu, šis veikimas yra nukreiptas prieš politinį islamą.

Kai kurios mečetės, kaip įtariama, palaiko glaudžius ryšius su Turkijos nacionalistais. Gegužę pasirodė nuotraukos, rodančios, kaip vaikai, apsirengę Turkijos armijos uniformomis, vaidino dalyvaujantys Pirmojo pasaulinio karo Galilopolio mūšyje – vienoje paskutinių Osmanų imperijos pergalių.

Turkijos prezidentūra šį Austrijos sprendimą pavadino „islamofobiniu, rasistišku ir diskriminaciniu“.

Turkijos prezidento atstovas žiniasklaidai Ibrahimas Kalimas pasmerkė Austrijos sprendimą teigdamas, kad tai tėra „pigių politinių taškų vaikymasis“.

Austrijos valdžios teigimu, 60 iš 260 Austrijoje esančių imamų yra tiriami. Iš šių 60-ies 40 priklauso ATIB – islamiškai organizacijai Austrijoje, turinčiai glaudžius ryšius su Turkijos valdžia.

„Paralelinėms visuomenėms, politiniam islamui ir radikalizacijos tendencijoms mūsų valstybėje vietos nėra“, – penktadienį teigė kancleris Kurzas.

Parengta pagal bbc.com informaciją.

Susiję

Demokratija ir valdymas 5253360204255289449
item