Algimantas Rusteika. Reformų imitacijos mūsų sąskaita

propatria.lt nuotr. kaunoforumas.wordpress.com Jeigu tie patys muzikantai su tomis pačiomis triūbomis iš tų pačių natų, diriguojami...

propatria.lt nuotr.

Jeigu tie patys muzikantai su tomis pačiomis triūbomis iš tų pačių natų, diriguojami to paties dirigento užgrotų tą patį laidotuvių maršą, tik kitame kaime – ar pasikeistų muzika? Valdžia sako, kad pasikeistų.

Dabar jie perkels žemės ūkio ministerijos biurokratus su visais stalais ir kompais (kurių, be abejonės, tokia proga prireiks naujų) iš Vilniaus į Kauną ir viskas žiauriai pasikeis, patobulės ir nuo to Lietuvai bus labai gerai, nes jie ims daug geriau dirbti. Perkels ne tik tris su viršum šimto ministerijos klerkų, bet ir visas pavaldžias įstaigas – Nacionalinę mokėjimo agentūrą su dešimčia departamentų ir kitas kontoras, žodžiu, perdislokuos kelis batalionus.

Sako, kad tai regioninės politikos stiprinimas, nors biurokratai nei investicijų pritrauks, nei darbo vietų sukurs, na, bet taip sakoma, nes reikia ką nors pasakyti, o runkeliai vis tiek nieko nesupras.

Dar valdžia jums paaiškins, kad žemdirbiams taip bus patogiau reikalus tvarkyti, nes į Kauną arčiau. Tai kas, kad kiek vieniems priartės, kitiems – nutols ir kad ne vien šioje ministerijoje reikia parašėlius ant popierėlių surinkti – dabar teks palakstyti tarp Vilniaus ir Kauno.

Tuo labiau, kad ir tie vargšai žemdirbiai į ministeriją ne itin važiuoja, nes reikalus susitvarko teritoriniuose padaliniuose ir sostinėje jiems nelabai yra ką veikti. Štai, per 2016 metus ministerijoje apsilankė iš viso 400 žmonių, t.y. mažiau nei po 2 per darbo dieną. Iš jų ūkininkų ir kitokių žemdirbių – 88, t.y. po 1 – 2 per savaitę. Baisus srautas, ar ne?

Užtat šimtams ir šimtams biurokratų važinėti darban kasdien iš sostinės į laikinąją ir atgal bus labai patogu ir jokių srautų nesusidarys. Ir į pasitarimus, posėdžius, Seimo komisijas, komitetus ir Vyriausybės kabinetus, į suderinimus, seminarus ir pristatymus, pas Ponios patarėjus ponai dabar ne pėstute po Vilnių vaikščios, o važinės po šimtą kilometrų pirmyn ir atgal.

Valdžia juk kompensuos visas papildomas kelionės išlaidas, taigi ir biudžetui neabejotina nauda, nes akcizo už kurą surinkimo rodikliai pagerės. Nekilnojamojo turto vystytojai gaus Vilniaus centre išsvajotus ministerijos pastatus, V.Matijošaičio ofisų naujasis bildingas – dešimties tūkstančių kvadratų patalpų nuomininkus ir visi bus laimingi.

Viską apmokės valstybė, t.y. mes. Ir nuo viso to važinėjimosi Lietuvai bus daug geriau. Tik mano pažįstamam pakaunės ūkininkui bus blogiau, nes nebegalės išvažiuot visai dienai pas prakeiktus Vilniaus biurokratus, o iš tikrųjų – pas meilužę, nes neturės ką žmonai pasakyti. Na, bet jis sugalvos ką nors.

Susiję

Įžvalgos 4463093112644911572
item