Vytautas Rubavičius. Išpuoliai vis aršėja

propatria.lt nuotrauka  Jau tenka susitaikyti su „didelio Lietuvos priešo“ vaidmeniu. Kabutes rašau dėl to, kad pats nesijaučiu esąs Li...

propatria.lt nuotrauka 
Jau tenka susitaikyti su „didelio Lietuvos priešo“ vaidmeniu. Kabutes rašau dėl to, kad pats nesijaučiu esąs Lietuvos priešas – visomis jėgomis stengiuosi palaikyti lietuvybės ir valstybingumo dvasią. Esu įsitikinęs, kad valstybė mūsų tautai yra Dievo dovana, o mes su ta dovana labai jau neatsakingai elgiamės – visiškai negalvojame apie sparčiai menkėjančias valstybinio suvereniteto, taip pat ir lietuvių tautos gyvybinės galios atsargas.

Tačiau kai kurios mūsų specialiosios valstybinės struktūros, o tokių ne viena, tiksliau – kai kurie jose dirbantys pareigūnai mane laiko priešu. O jau kovojant su priešais tinka visos priemonės. Kai neaptinkama jokių ryšių nei su įtartinomis ambasadomis, nei su organizacijomis, imamasi bauginimo ir terorizavimo. Vis dažnėjančiais išpuoliais sunkinamas kasdienis gyvenimas. Ne vien „priešui“, bet ir jo sūnui – žinok, kaip mes žiūrime į tavo rašinių tiesas ir juose išskleidžiamus pasvarstymus.

Suprantama, išpuoliai neteikia ramybės, neskatina darbingam susikaupimui, juolab kad didžiulės pastangos dedamos žaloti darbinį kompiuterį. Prisijungus prie interneto, kurį tiekia „Telia“, akimirksniu užplūsta kompiuterį pertvarkančios programos. Patys „Telia“ darbuotojai aiškina, kad taip tai jau tikrai neturėtų būti. Tačiau tikrovė pasirodo esanti spalvingesnė. Internetiniu ryšiu nesitenkinama – apsilankoma ir namuose: dingsta daiktai, pinigai, perdeginamas kietasis diskas. Pasirodo, kad jį perdeginti nėra sunku – tereikia žinoti, kaip aiškina specialistai, į kokią skylutę įkišti ploną vielutę.

Su tokiomis bauginimo akcijomis nesusidūrusiems žmonėms sunku patikėti, kad taip gali vykti mūsų demokratinėje valstybėje, kurios vadovai nesiliauja kalbėti apie teisės viršenybę. Tačiau nuo tokių išpuolių teko nukentėti ne man vienam. Senas bičiulis profesorius papasakojo apie savo vargus aiškinantis, kas ir kodėl ėmė skleisti apie jį kalbas, neva esąs nepatikimas, o dėstomos mintys nelabai tinkančios dabarties Lietuvai. Įtakingas, aukštas pareigas spectarnybose užimantis antpečiuotas žmogus, beje, geras profesoriaus pažįstamas, tokiomis kalbomis protino net kai kurių portalų žmones. Nenustebčiau sužinojęs, kad ir apie mano „nepatikimumą“ taip pat užsimenama net nelaukiant progos.

Kompiuteriai kompiuteriais, tačiau labiausiai šiuo metu puolamas ir gąsdinamas mano sūnus. Jam buvo pažadėta, kad darbo Lietuvoje nerasiąs, jei nesutiksiąs bendradarbiauti. Darbo susirasti nepavyksta – įsidarbinus netrunka pasipilti skambučiai, rekomenduojantys atsisakyti naujojo darbuotojo, jei nenorima didelių problemų. Darbdaviai supranta, su kuo turį reikalą, ir pasistengia išvengti gerai nujaučiamų nemalonumų. Nesusipratę – paprotinami. Keisčiausia, kad iš „Sodros“ dingo duomenys apie jo darbą nuo 2004 metų. Atrodo, kad žmogus gyveno beorėje erdvėje, nors niekur nebuvo išvykęs ir darbavosi keliose žinomose įmonėse. Dabar tenka vargą vargti, norint išsiaiškinti, kaip tie duomenys dingo.

Nenustatomais telefono skambučiais jam vis primenama, kad jau metas būtų susiprasti… Ir ne tik telefono skambučiais. Gegužės 14 d. vakare einant iš Liudo Giros gatvės į Ateities gatvę prie perėjos du vyrai sugriebė jį už pečių, stumtelėjo į priekį ir staiga atitraukė atgal suduodami stiprų smūgį į dešinį šoną, kad net užėmė kvapą. Pajuto ir spyrį į lūžusią ir begyjančią koją. Sustojusio „Renault“ mikroautobuso su Krašto apsaugos ministerijos numeriais vairuotojas paklausė, ar nieko neatsitikę, ir nuvažiavo. Du vyriškiai patarė sūnui būt atsargesniam ir dingo. Tie vyriškiai, tikriausiai, nei savo žmonoms, nei vaikams, nepasakos apie didžią specialią šios dienos operaciją „gelbstint Lietuvą“ – bauginant Rubavičių ir jo sūnų.

Mano pažįstamas profesorius taip pat pasakojo apie jo sūnui tekusius pakelti ilgai trukusius išpuolius, taip pat ir apie tokius pat išmetimus iš darbo. Tad galima numanyti, kad veikiama pagal tam tikrą schemą.

Tačiau neaišku, kas formuoja „vidaus priešų“ sąrašus, kas duoda komandą „fas“? Akivaizdu, kad ne policijos eiliniai. Tad gal mūsų Prezidentė Dalia Grybauskaitė, kuriai priklauso ginti konstitucines piliečių teises ir laisves, bei premjeras Saulius Skvernelis galėtų paaiškinti, kodėl tokios didelės specialiosios pajėgos mestos nusikalstamai bauginti paprastą, jokių verslo anei politinių interesų neturintį Lietuvos pilietį ir jo sūnų, kai tiek daug rimtų darbų laukia Rusijos grėsmių akivaizdoje? 


Susiję

Vytautas Rubavičius 6737750050193841661

Rašyti komentarą

17 komentarų

Anonimiškas rašė...

Gerb.Prof.V.Rubavičiau,Lietuvą jau senokai valdo neoliberalios /tiksliau-liberalmarksistinės/ pakraipos politinis ,,elitas".Tad, šio valdymo turime pasėkmes.Tokia įžuliai ir iš dalies apgaule primesta mums politinė santvarka,vadinama ,,liberalioji demokratija",yra viena iš didžiųjų nūdienos Lietuvos politinių ir moralinių nelaimių.

Anonimiškas rašė...

čia rimtai? jeigu taip, tai yra katastrofa. profesoriau, rinkitės emigraciją.

Velnio advokatas rašė...

Siūlai pasiduoti, nieko nedaryti, ir palikti Lietuvą tų pačių banditų rankose?

Anonimiškas rašė...

Jei tai tikrai išpuoliai, tai jie visada turi savybę aštrėti.

Anonimiškas rašė...

anaiptol - taktinis atsitraukimas akiraciui praplesti, aistras nuraminti ir, naujas jegas surinkus, gryzti su trenksmu

Anonimiškas rašė...

p.s. cia siek tiek papildant - revoliucija savo vaikus paprastai sueda, ir labai butu gaila, jeigu siuo atveju Rubavicius butu suestas jai net neivykus. siulyciau atsisakyti ydingos nuostatos, kad emigruoja vien isdavikai. kuo daugiau vietu apsilankai, tuo daugiau minciu i galva ateina.

Pikc rašė...

Velnio advokate - pagal stilių (prastokai užslėptos patyčios), labai tikėtina, kad tas "anonimiškas" - konjaunimo chunveibyno atstovas, kuris kaip tik džiaugiasi V. Rubvičiaus ir jo sūnaus persekiojimu, siekiant jį išstumti lauk, kad nerašinėtų "ideologiškai neteisingų dalykų".

Anonimiškas rašė...

Sunkiai suvokiama situacija, nebent analogija su Klonio sukonstruota istorija. Nejaugi nėra jėgų sustabdyti antidemokratinius išpuolius prieš Lietuvos pilietį, kas atsakingas už žmogaus saugumą valstybėje? Stiprybės Jums.

Anonimiškas rašė...

Uzsiparanojinai cia. Ka parasiau buvo nuosirdu ir be ironijos. Zinau ka reiskia buti po lupa. Tik priesingai Rubaviciui, zinojau kad mane persekioja politinis pederastas is darbo partijos. As ji ziauriai uzjauciu, ir kaip pastebejau ir taip pat maciau cia vieno zmogaus panasu pastebejima, norisi kad revoliucija neuzbuksuotu embriono stadijoj, kas, kaip rodo Rubaviciaus ir Jo likimo broliu ir panasiai mastanciu likimai, tikimybe yra artimi nuliui pasirinkus esama taktika o ir neegzistuojant vienybei.

Marius Jonaitis rašė...

Kažkaip keistai skamba ši istorija. Kodėl turėtų Vytautą Rubavičių taip terorizuoti? Jis turi kažkokią įtaką, kuri gali pakreipti valstybės kryptį? Ne. Jis kažkuo labai radikalus? Ne. Jis jaunas, veiklus ir perspaktyvus lyderis? Ne. Jam greit bus 66 metai. Kokia prasmė ji taip persekioti?
Jis net į vsd ataskaitas neįrašytas (mano kukli persona ten buvo), tačiau, neskaitant kelių veikėjų užuominų, jog mane nušaus (durniai, jog viešai tą sako) jokių rimtesnių persekiojimų nesu patyręs.

Pikc rašė...

"Ka parasiau buvo nuosirdu ir be ironijos." - tikrai? :)
Pažiūrim atidžiau:
1. Emigracija kaip būdas "akiraciui praplesti" - standartinis liberastų "arkliukas" ("jus če seuraj matantys vysi - o aš tai vat išvaževes buvau (dzin, kad braškių skint) - taj daba plačei mastau").
2. "naujas jegas surinkus, gryzti su trenksmu" - atsižvelgiant į tai, kad V. Rubavičius nei "jėgų rinkti", nei "trankytis" neketina, toks "patarimas" - visiškai neadekvatus.
3. "kuo daugiau vietu apsilankai, tuo daugiau minciu i galva ateina." - atsižvelgiant į tai, kad V. Rubavičiui su "minčių atėjimu į galvą" jokių problemų nėra, šitas pastebėjimas yra 1-o ("nebuk ribotas - išvažiok") ir 2-o (nes irgi neadekvatus) punktų derinys.

Anonimiškas rašė...

Tu nesikabinek prie rasybos o skaityk paskutini sakini. Adekvatizuokis I esme, pogrindininke.

Anonimiškas rašė...

Anonimimiškas 21.46, dera mandagiau - be visokių ,,užsiparanojinai'', ,,pogrindininke'' ir panašiai. Antra - pasakęs A, sakyk ir B - kas tas, kaip sakai, tave persekiojantis ,,politinis pederastas'' iš darbo partijos? Įvardink atvirai, būk vyras. Trečia - tikrasis valstybės atkūrimas yra ne revoliucija.

Anonimiškas rašė...

Kai kurie veikėjai - ypač kuomet jus suvienija vienos ar kitos veiklos pobūdis - taip pradeda bijoti tiesos, kad bet kuris tiesiai ir atvirai kalbantis žmogus juos gąsdina labiau už viską. Neoliberalmarksizmas, genderizmas, pseudoliberalumas - visas šitas mišinys kartu su aukso veršio okultika yra gan sudėtingos struktūros blogis, kuris puola pačiomis netikėčiausiomis formomis. Štai kad ir toks pavyzdys: kuomet išgirstame kalbant demagogą ar sofistą, kurie atvirai meluoja ir iškraipo tiesą, mes aiškiai jaučiame, kad tai melas, slepiantis blogį - kaip manote, kas mums padeda atskirti tiesą nuo melo?

Anonimiškas rašė...

Kometatoriai tik tarkuoja vieni kitus, bet nezino ka reikia daryti konkreciai. Laikas suprasti, kad gyvename karo (tegu bus hibridino) salygomis. Mus valdo polit+kriminal+verslo strukturos - valstybe ir tauta naikinanti masina.
Vienintelis kelias - kurti POGRINDINE VALSTYBE, kaip tai dare Lenkija Naciu okupacijos (ir sovietu) metais. Wikipedijoje ir Googleje informacija rasite patys.







Anonimiškas rašė...

Patarimas Rubavičiui:
1) įsigykite kovinį šunį, atitinkamai išdresiruokite ir niekas negalės sveikas išnešti kailio. Jei situacija sudėtinga - įsigykite du šunis.
2) įsitaisykite bute slaptą filmavimo kamerą (užsienyje galima nusipirkti nebrangiai). Yra kameros, kurios perduodaa transliavimą tiesiogiai į jūsų smartfoną.
3) įrenkite bute garso (gal ir šviesos) signalizaciją.
4) kreipkitės į patriotines organizacijas, kurios nori ugdyti savo narių kovinę galią - tegu jie treniruojasi, tegu suseka ir padeda sugauti užpuolikus ir įsibrovėlius bei padeda nuo jų apsiginti.
Aišku, gal kai kas skamba fantastiškai, bet taip pat fantastiškai skamba ir atrodo tos akcijos, kurios vyksta gerb.Rubavičiaus bute ir jo aplinkoje. Sprendimas turi būti nestandartinis.
Abejojantiems pasakysiu, kad Rubavičius gali būti pasirinktas, tik kaip pavizdys įbauginti kitiems, o ne dėl kokių nors jo politinių pasisakymų ar straipsnių.
Gerb.Rubavičiau, tarp jus terorizuojančių, gali būti koks nors asmuo kuris jus ir jūsų aplinką neblogai pažįsta. Atlikite savo pažistamųjų apžvalgą.

Unknown rašė...

Siulau sunui isigyti kovini ginkla,esant tokiai ar panasiai situacijai uztektu vieno lavono,tai butu sekantiems ispejimas,begimas ne iseitis,o kur nubegsi?

item