Rūtai Vanagaitei – Europos rabinų konferencijos apdovanojimas Briuselyje

Europos rabinų konferencija (ERK) nusprendė, kad šiemet prestižinį Rabino Moshe Roseno apdovanojimą įteiks lietuvių rašytojai Rūtai Vanag...

Europos rabinų konferencija (ERK) nusprendė, kad šiemet prestižinį Rabino Moshe Roseno apdovanojimą įteiks lietuvių rašytojai Rūtai Vanagaitei. 

ERK viceprezidentas rabinas Riccardo Di Segni oficialiame pranešime pareiškė: Rūtos Vanagaitės veikimas Lietuvoje iškeliant holokausto klausimus į viešumą yra  „neprilygstamas“ (unparalleled).

Šmeižtu ir melu paremtą knygą apie partizaną Adolfą Ramanauską - Vanagą parašiusi ir dėl to praeitais metais itin išgarsėjusi Rūta Vanagaitė ERK pranešime apibūdinama kaip „laužanti su koloboravimu Antrojo pasaulinio karo metu susijusius tabu Lietuvos visuomenėje“.

ERK pranešime pabrėžiama, kad Rūtos Vanagaitės knygos itin vertinamos dėl to, kad padeda keisti supratimą apie lietuvių vaidmenį santykyje su žydais Antrojo pasaulinio karo metu.

Apie apdovanojimą sužinojusi R. Vanagaitė neslėpė džiaugsmo: „Šiuo sunkiu metu man tai labai didelė moralinė paspirtis, įkvepianti rašyti naujas knygas“

Šiandien didžiojoje Briuselio sinagogoje vyksiančioje apdovanojimų ceremonijoje kartu su Vanagaite bus apdovanoti ir – kaip teigia ERK – „nenuilstančiai už atvirą ir laisvą Europą kovoję“ Europos Parlamento pirmininkas Antonio Tajani bei Europos Komisijos pirmasis viceprezidentas Fransas Timmermansas.

Susiję

Istorijos politika 5925247663770167738

Rašyti komentarą

40 komentarų

Einsatzkommando-SD rašė...

Dasigyvenom.

Anonimiškas rašė...

Štai ir sužinojom, kas tie rabinai ir jų konferencija...

jonas rašė...

Bet kas, išsilavinusio žmogaus smegenyse turi nutikti, kad jis pradėtų nekęsti savo tautos? Ir žiūrėk tokių vis atsiranda gal nuo LDK laikų. Įdomu kokiuose santykiuose ši "rašytoja" su savo sąžine?

Anonimiškas rašė...

Įdomu, kaip Vanagaitė komentuotų tokių lietuvių rašytojų gyvenimą kaip P. Cvirkos ar S.Nėries...?

Anonimiškas rašė...

O Cvirka, Nėris ir A. Venclova dar negavo Europos rabinų apdovanojimo po mirties? Negi Tomas Venclova nepasistengė?

Anonimiškas rašė...

Kokiuose santykiuose su KGB?

Markas Eyn Lettowe rašė...

Neseniai skaičiau M. Solonino straipsnį (С каких пор это - "все население"?) apie šitą degeneratę. Džiugu, kad yra žydų, kurie greit perkanda tokias prostitutes.

Finkelšteinas rašė...

Zydai nekencia lietviu kaip ir visu kitu goju, paskaitykit Talmuda, viskas pasidarys aisku, kas susije su zydu principais ir elgesiu.

Nežiniukas rašė...

Kai kažkas suabejoja, ar naciai dujų kamerose galėjo išžudyti tiek daug žydų - tuojau pakyla žydų triukšmas, o ir valstybės grąsina įvairiomis sankcijomis.

Kai tariama rašytoja apšmeižia partizanų vadą Ramanauską žydšaudyste - tuojau rabinų konferencija apdovanojimą suteikia.

"Pasaulio teisuolio" vardo teikėjai, ar jums žinoma, ką reiškia pats žodis "teisumas"?

Henrikas Miuleris rašė...

Kurva, būk prakeikta, tikiuosi tą apdovanojimą pasidėsi matomiausioj kambario vietoj. Tpfu

ale, rašė...

Nėra reikalo šitaip parintis. Ne Vanagaitė čia erelis. Šita višta tėra tų juodaskvernių maitvanagių eilinė auka.

Pikc rašė...

O, pasirodo, šita veikėja yra AUKA. Čia GERAS! :D

ale, rašė...

Panašia prasme ir tamsta esi jų auka. Juk atlieki jiems reikalingą darbą - ne vieniji savo tautą, o skaldai ją įvardydamas
vatnikais visus, kurie netarnauja jų interesams realizuojamiems per užvaldytus schtathus. Todė ir pozicionuoji save tikresniu "patriotu" už tikrus patriotus.

Unknown rašė...

Ačiū, Ale! Visą laiką galvojau, ar atsiras bent vienas, kuris įvardys šitą bjaurastį, apsiraizgiusią turbūt aplink visą žemę, - niekinančia ir naikinančią tautas, jų kultūrą, patį žmogiškumą. Čia Albert Malbert paminėjo Talmudą. Bet maža to - paskaitykite Taniją, chabadnikų šventraštį, pasidomėkite, ką jie nuveikė Rusijoje nuo pat revoliucijos laikų (ir dar anksčiau), pasidomėkite jų darbais Ukrainoje ir dabartinės jų politikos kryptimis bei tikslais. Pasaulyje nėra tokios bjaurasties, su kuria jie nebūtų susiję. Ir visada atsiranda tokių jechidnų kaip Vanagaitė - naikinamoje Lietuvoje, Rusijoje, kurioje Putinas irgi yra jų tarnas, Ukrainoje, kurioje turbūt tik maža dalis dar jiems priešinasi.
Aptikau ekspertuose Vanagaitės tema straipsnį, gal dar kas nematė http://www.ekspertai.eu/atviras-laiskas-ezurofuirvanagaitei-ir-dkatzuileiskite-ir-mums-gyventi/. Tik čia yra netikslumų, pvz., tvirtinant, kad dabartiniai žydai išpažįsta judaizmą (ši mintis patiems žydams yra labai naudinga, nes jie tapatinasi su senatestamentiniais žydais ir reikalauja sau pagarbos). Tradicinį judaizmą išpažįstančių žydų tėra gal koks 20 proc., o gal dar mažiau.
Nieko naujo čia nepasakiau, bet dauguma į šį reikalą žiūrėjo kaip pro miglą.
Ačiū Propatrijai, gyvuokit!

Saulė rašė...

Aš manau, kad Rūta daug tiesos pasakė ir dar ateityje pasakys...prisiminkite, kad Ji pirmoji iš "rūsio" ištraukė slaugos ligoninių liūdną realybę...

наши rašė...

da, da saule patvirtinu, ruta i paleckis daug tiesos nuo rusio pasake. i da sakys, tu tik klausyk.

Ainis rašė...

"Panašia prasme ir tamsta esi jų auka. Juk atlieki jiems reikalingą darbą - ne vieniji savo tautą, o skaldai ją" ... Ale citatos fragmentas.
Yra lietuvių "patrijotų" kurie perėmė klasių kovos ideologiją, o sssr subyrėjimą laiko blogiu, nežinau kaip jiems tai dera su patriotizmu Lietuvai. Kiti "patriotai" viso gėrio šalitiniu mato žespospolitą. Ji ir dabar apgins suvalkų koridorių ir LDK buvo civilizacijos nešėjas, o dėl Vilniaus krašto okupacijos patys lietuviai kalti, nors kokia ten okupacija, lenkas "lenko" okupuoti juk negalėjo. Tad patriotiška būtų tam kraštui raides, kalbą gražinti, o kada nors ir erelio veliavą... Vanagaitė juk irgi patriotė, nueina šešis žingsnius, apsidairo ar pakankamai žmonių susirinkę, galvą nulenkia, barkšt kumšteliu artimiausiam lietuviui į krūtinę - atgailauk žydšaudžių vaike, kitaip negalėsi vadintis litvakų patriotu.
Ale nori visus tokius patrijotus sujungti... Čia tas pats kaip gulbę, lydeką ir vežį įkinkyti į vežimą.

ale, rašė...

Citata: "Ale nori visus tokius patrijotus sujungti... Čia tas pats kaip gulbę, lydeką ir vežį įkinkyti į vežimą."

- Aini, aš nemanau, jog tarp žmonių/lietuvių galimi tokie dideli skirtumai, kaip kad yra tarp skirtingų rūšių gyvūnų. Realybę labiau atitiktų kitas pavyzdys, kur žvėrys susirinko orkestrą pagroti. Žinom, kad jiems nesigavo geros muzikos pagroti.., bet gi, nepagalvojame, kodėl. - Jiems juk derėtų mokėti/išmokti tuos instrumentais deramai valdyti. O tai - įgyjamas dalykas. Ir nedera pasilikti su klaidinga išvada, jog skirtingais instrumentais neįmanoma sutartinai groti.

Ainis rašė...

Ale,
Apart mano išvardintų "patrijotų" dar yra Lietuvos europatrijotai, lgtb patrijotai, lietuvos feministės patrojotės, ekonominiai patrijotai, liberastai ... visų neišvardinsi. Tris dešimtmečius vyksta bandymas groti įvairiais instrumentais ir trečdalio Lietuvos nėra. Esate Haidno „Atsisveikinimo simfonija“, Nr. 45 fanas ? Žavi prūsų likimas? Megstate rusišką ruletę? Tada jūsų viltis suprantama. O tautos patirtis sako, kad kuprotą išlygins tik grabo lenta. O po smerties, nuo savęs pridėsiu tikintiems, tuos visus patrijotus bandys apjungti šėtonas arba Dievas, priklausomai nuo mirusiųjų gyvenimo būdo.

Pikc rašė...

Markas Eyn Lettowe, perskaičiau tą Solonino straipsnį. Jis ten labai teisingai pastebi, kad a) kalbėti apie "kolektyvinę atsakomybę" yra visiška nesąmonė ir b) lietuviai labai daug padarė (ypač palyginus su rusais), kad žydus užganėdintų. BET čia iškyla keletas klausimų, pagrindinis iš kurių - "o kas iš to"? Ką akivaizdaus fakto konstatavimas (a) ir lietuvių pastangos - net žeminimasis (b) davė? Ar pasikeitė "litofcai-žydostrielai" "naratyvas" (turiu omenyje bendras tendencijas, o ne atskirus atvejus - atskirais atvejais ir Rusijoje prieš Krymo okupaciją ir karą su Ukraina pasisakančių galima rasti)? Ar išseko kaltinimų, atviro šmeižto fontanai? Šitos lervos apdovanojimas - labai iškalbingas atsakymas.
Ir dar "medžiagos pamąstymui": lietuviai yra dergiami NEPAISANT visų jų pastangų "pasigerinti" (dažnokai, deja, iki grotesko "perspaustų") - o štai rusams "dzin" tas žydų halakaustas (dar daugiau: ten antisemitizmo - sočiai). Ir ką? Kur "antysemytyzmo medžiotojū" apokaliptiniai pareiškimai, kur grūmojimai, kaltinimai, isterijos? Lyg ir nelabai girdėti - o juk būtų dėl ko, pasigilinus (ką ir tas pats Soloninas rašo). Kaip ten sako - "minčių kyla įvairių"? ;)

ale, rašė...

Aini, niekas nesako, kad rasti vienijančius kriterijus lengva. Bet juk kitos išeities nėra. Norint išlikti, teks tuo užsiimti kažkam. Kitaip, pasitarnautume priešams, kurie tik ir laukia mūsų užsilenkimo. Jei žiūrėsime tik skirtumų, tai pagal tai tik rikiuosime artimus visus į priešų pulkus, tai kas gi atstovės tą mūsų tautiškumą? Daug kas gali nepatikti man kituose.., bet aš juk galiu dėti pastangas, jog aš kitiems galėčiau būti priimtinas. Kodėl ir Jums tuo pačiu neprisidėjus prie mūsų lietuviškos tautinės esmės išlikimo? Juk tik išsaugoję lietuvišką terpę, tik joje mes galime jaustis šeimininkais kartu su visais savais. Niekas mūsų nemylės labiau, nei tie tik truputi erzinti galintys mūsų tarpusavio skirtumėliai. Patikėkite, mes daug stipriau skiriamės nuo visų kitų tautų atstovų, ir niekas mūsų taip artimai nemylės, kaip kad gali mylėti net ir daugiausiai besiskiriantys lietuvaičiai. Tokiais dalykais įsitikinti lengva juos praradus.., bet tada juos susigrąžinti būna jau per vėlu.

Ainis rašė...

ale, Vanagaitė - lietuvė. Taip sakant atplaukėme. Dabar jūs ieškokit su ją vienijančių kriterijų, o aš eisu užsimti kokia naudinga veikla.
p.s jei vanagaitė staiga emigruotų pvz į Izraelį, arba pakeistų lytį, pilietybę, rasę, politinį amplua man jos tikrai netrūktų ir jokių minčių apie susigrąžinimus net nešmėkštekėtų.

Markas Eyn Lettowe rašė...

// BET čia iškyla keletas klausimų, pagrindinis iš kurių - "o kas iš to"? // -------- Jokios praktinės, apčiuopiamos naudos. Tik moralinis pasitenkinimas, kad svetimoje aplinkoje atsiranda žmonių, kurie, kaip suprantu iš straipsnio, nebus linkę prisidėti prie ERK antilietuviško nusistatymo ir formuos tarp dar nesusigaudančių toje šmeižto kampanijoje teisingesnį požiūrį.

ale, rašė...

Aini, ne vien Vanagaitėje lietuvių tautos išsigelbėjimas. Gali ją vertinti, kaip tinkamas. Tik palik ir jai šansą. Kur kas svarbiau lietuviams nesusipriešinti dėl tokių vanagaičių. O be to, paaiškink man, kaip gi pačiam atrodo, kaip gi dar kitaip galimas lietuvių tautos išlikimas, jei nežadi eiti į jokius kompromisus? Argi svarbiausia yra pasmerkti už padarytas klaidas? O gal vis tik išsigelbėjimas galimas per kilnių tikslų iškėlimą ir pašaukimą visų, kas tik gali, kad prisidėtų prie jų įgyvendinimo. Matote, prieteliau, toks kelias reikalauja pakilti virš savų ambicijų. Kitaip sakant, būtina sugebėti atleisti už praeity padarytas klaidas, vardan ateityje galimo jų nebekartojimo. Aš nematau kitos galimybės tautai išlikti. Jei ir tamsta neturi kito varianto, būk malonus, sutik su šiuo tokiu pasiūlymu ir prisidėk prie jo įgyvendinimo.

Unknown rašė...

Atleisti galima tik tada, jei nusikaltėlis gailisi dėl savo nusikaltimų.

ale, rašė...

Taip, suprantama, - nusikaltęs turi gailėtis padaręs nusikaltimą. Bet tas įmanoma, jei supranti, kad tai buvo nusikaltimas... Bet argi taip jau dažnai kiekvienas iš mūsų suvokiame, kad mūsų tam tikras veiksmas nebuvo būtinas? Iš kur mums tai sužinoti? Be to, kur tas "teisėjas-viešpatis", kuris kiekvieną kart kiekvienam iš mūsų išrašys po pažymą apie kiekvieno nusikaltusio kiekvieną krustelėjimą?
Manau, reiktų vengti vien emocijomis grįstų neapibrėžiamų ir neįmanomų realizuoti intencijų. Jos niekur neveda, tik dar labiau komplikuoja ir be to sudėtingus žmonių tarpusavio santykius.

Pikc rašė...

Hmm... O juk to(s) "ale" dėstoma "šyza" leidžia numanyti, kad tas veikėjas (greičiau - "veikėja") yra gerokai prisidirbęs (-usi) arba iš kokių stribų ar enkavėdistų šeimos (tai beje, paaiškintų ne tik "pamirškim, kas ką yra padaręs ar dar tebedaro, ir tiesiog susikabinkim rankutėm, kad "vienitbe" būtų" pezalus, bet ir "koloradines aspiracijas"). ;)

ale, rašė...

Pikčiau, iki šiol savo "dvasia" buvai pats tikriausias komunistas, ateistas pilnas visiems neapykantos ir pykčio. Vienžo - neomarksistas-liberastas - veikęs taip, kad nebūtų žmonėse jokios atjautos, atleidimo ir darnos nei visuomenėje, nei šeimose... Jei tai nebūtų tiesa, žinotum maldą pačią paprasčiausią ( https://youtu.be/KPxOKXBD2fQ ):

Tėve mūsų, kuris esi danguje!
Teesie šventas Tavo vardas,
teateinie Tavo karalystė,
teesie Tavo valia
kaip danguje, taip ir žemėje.
Kasdienės mūsų duonos duok mums šiandien
ir atleisk mums mūsų kaltes,
kaip ir mes atleidžiame savo kaltininkams.
Ir neleisk mūsų gundyti,
bet gelbėk mus nuo pikto. Amen.

Deja, tu tos maldos nežinai, nenorėsi žinoti ir toliau; atkakliai stengsies negirdėti savo sąžinės balso, nes nugyvenęs gyvenimėlį pilną pagiežos ir pikčio, nebegali tikėtis atleidimo... Žinai, aš atleidžiu tau tavo visus padarytas nesusipratimus. Ir jei suprasi, ką tai reiškia, gali būti ramus, niekas neišdrįs prikišti tau klaidų, kurias tu padarei iki supratai, ką esi daręs. Bet.., apsaugog tave, viešpatie, - už kiekvieną nederamą poelgį ateity, tu ne pragare degsi, o būsi patyčių ir paniekos objektas paprastiems žmonėms.
Kasdien po septynis kartus ryte, per pietus ir vakare kalbėk šią maldą, kol pajusi dievo baime. To nereikia suprasti, kad turi pradėti bijoti dievo. Dievo baimė - tai baimė pasielgti netinkamai.
Sėkmės.

Unknown rašė...

Nesuprantu, Ale, tų tavo atlaidumo viražų. Atleisti ar neatleisti gali tik vienas Dievas, nesisavink jo teisių. Apie Pikčiaus "gyvenimėlį pilną pagiežos ir pikčio" nedrįsčiau rašyti, nes nežinau, kaip jis gyveno (nors mane iš tiesų labai skaudina dažnai nepagrįsti jo šūkalojimai apie vatnikus ir aš jam esu parašiusi kandžių pastabų); bet jei žinočiau ką daugiau, viešai rašyčiau tik iš didelio reikalo. Na, žinoma, Pikčiaus asmeniškai čia nieks nepažįsta, bet jam pačiam skaityti tokius žodžius yra labai skaudu.

O baimė pasielgti netinkamai nebūtinai gali kilti iš Dievo baimės. Kalėjime zekai irgi dažnai bijo pasielgti netinkamai, bet toli gražu ne iš Dievo baimės.


Dėl Vanagaitės - girdi, iš kur jai (ir panašiems) žinoti, kad pasielgė netinkamai? Jei pats esi katalikas, turėtum žinoti įsakymą "Nemokantį pamokyk". Pikčių (ar tu jį pažįsti?) koneveiki, o tokią viešą parsidavėlę, kuri (garantuoju) supranta, ką daro, teisini. Na, gal neteisini, bet prieš atleidžiant vis dėlto reikia pasakyti (o emocijos irgi Dievo duotos, tik jas reikia tinkamai parodyti, ir ypač šiuo atveju - man, pvz., Vanagaitės veiksmai kelia šleikštulį), - pasakyti, taikantis prie vanagaičių suvokimo lygmens, KĄ reiškia tokie darbai.


Na, nežinau, man tavo pastabos kartais patinka, bet šitą komentarą iš esmės parašiau vien dėl Pikčiaus.
(Jota)

ale, rašė...

Ačiū, Jota, už parodytą gailestingumą aistrose susipainiojusiam Pikčiui.
Bet juk nėra pagrindo nerimauti dėl nuodėmių atleidimo. Atleidimas negali skaudinti to, kuriam atleidžiama. Atleisdami, mes juk tik patys įsipareigojame nesmerkti už tai, kas buvo. - Ir nieko negalimo žmogui atleidime nėra. Ir dar. Juk aš ne kaltinu žmogaus tuo, ko nežinau. Aš tik atleidžiu už tai, ką matau jo viešuose pareiškimuose netinkamo, t.y., trukdančio tautai išlikti. Juk piktinimasis (kad ir turintis kažkokį tai pagrindą) yra atstūmimas-ardymas, o ne pakvietimas išlikti santykyje-vienybėje.
Tokius dalykus dauguma linkę mistifikuoti. Kad nekiltų bereikalingų nesusipratimų, pateiksiu keletą teiginių iš Šv. rašto, kurie turėtų pasitarnauti aiškumui, ką turėjau omeny, rastis:

Mt 5, 43. Mylėkite savo priešus. ... Jei mylite tik tuos, kurie jus myli, tai kokį atlygį gausite? Argi taip nesielgia ir muitininkai?! (ir komunistai, neomarksistai-liberastai).

1 Kor 12 Kūnas ir jo nariai
12 Kaip vienas kūnas turi daug narių, o visi nariai, nepaisant daugumo, sudaro vieną kūną, taip ir Kristus. 13 Mes visi buvome pakrikštyti vienoje Dvasioje, kad sudarytume vieną kūną, ...; ir visi buvome pagirdyti viena Dvasia.
21 Akis negali pasakyti rankai: „Man tavęs nereikia“, ar galva kojoms: „Man jūsų nereikia.“ 22 Priešingai, tariamai silpnesni kūno nariai yra kur kas reikalingesni. 23 Tuos kūno narius, kuriuos laikome mažiau garbingais, mes apsupame ypatinga pagarba, ir mūsų gėdingesnieji nariai gaubiami didesnio padorumo, 24 kurio neprivalo mūsų padorieji nariai. Taigi, tvarkydamas kūną, Dievas skyrė daugiau pagarbos tiems nariams, kurie jos stokojo, 25 kad kūne nebūtų susiskaldymo ir patys nariai rūpintųsi vieni kitais. 26 Todėl, jei kenčia vienas narys, su juo kenčia ir visi nariai. Jei kuris narys pagerbiamas, su juo džiaugiasi visi nariai.
27 Jūs esate Kristaus kūnas, o pavieniui ¬ jo nariai. 28 Dievas kai kuriuos paskyrė Bažnyčioje, pirmiausia ¬ apaštalais, antra ¬ pranašais, trečia ¬ mokytojais; paskui eina ...
31 Taigi jūs siekite aukštesniųjų malonės dovanų!

Lk 5, 17–26. Matydamas jų tikėjimą, jis tarė: „Žmogau, tavo nuodėmės tau atleistos!“
Tuomet Rašto aiškintojai ir fariziejai pradėjo svarstyti: „Iš kur šitas piktžodžiautojas? Kas gi gali atleisti nuodėmes, jei ne vienas Dievas!“
O Jėzus, perpratęs jų mintis, prabilo: „Kam jūs taip manote savo širdyje? Kas lengviau – ar pasakyti: 'Tavo nuodėmės tau atleistos', ar pasakyti: 'Kelkis, imk savo gultą ir vaikščiok?' O kad žinotumėte Žmogaus Sūnų turint žemėje galią atleisti nuodėmes,– čia jis tarė paralyžiuotajam,– sakau tau: kelkis, imk savo patalą ir eik namo“.

Pastebėjimas rašė...

ale, dangstosi krikščionybe ir rūpesčiu dėl lietuvių tautos. Išmoniga. Bet ponulį išduoda uolus darbas "skalbiant" vanagaitės mundurą. Šalia pafoso Ale, surašytose paklodėse visada yra esminė mintis skirta Rūtos gelbėjimui:
2018-05-23 20:19 Ne Vanagaitė čia erelis. Ji auka.
2018-05-24 16:24 Reikia rasti vienijančius kriterijus. Vienytis.
Vardan lietuviškos terpės laikykime vanagaite sava o ne prieše.
2018-05-24 22:45 Reikia palikti vanagaitei šansą. Reikia eiti į kompromisus.
2018-05-25 08:39 Jei nusikaltelis nesupranta padaręs nusikaltimo tai neprivalo gailėtis.
"advokato" pastangos tarp dekoracinių konjuktūrinių pelų eina raudona linija. Tik neaišku, komentatorius - naudingas idiotas, ar vienos istorinės tarnybos įkinkytas į vieną jungą su vanagaite.

supratingas rašė...

Unknow, leiskite pasiteirauti ar jūs esate ta pati Jota reiškianti nuomonę tiesos.lt puslapyje?

Pikc rašė...

Kiaurų koloradikų, kaip visokių "ale" purkštavimai mane juokina, o ne skaudina. "Za vatnost i duchovnyje skrepy", stkant. ;)
O Jotos pasisakymas apie tą nuokrušą vanagaitę, reik pasakyt, maloniai nustebino. Nesitikėjau.

Atsakymas aklam: 2018-05-26 12:35 rašė...

Atsakymas aklam: 2018-05-26 12:35
Aklo pastebeilijimas: „ ale, dangstosi krikščionybe ir rūpesčiu dėl lietuvių tautos. Išmoniga. Bet ponulį išduoda uolus darbas "skalbiant" vanagaitės mundurą. Šalia pafoso Ale, surašytose paklodėse visada yra esminė mintis skirta Rūtos gelbėjimui:
Aklo pastebeilijimas: 2018-05-23 20:19 Ne Vanagaitė čia erelis. Ji auka.“
Originale buvo parašyta: „Nėra reikalo šitaip parintis. Ne Vanagaitė čia erelis. Šita višta tėra tų juodaskvernių maitvanagių eilinė auka.“
– Visų pirma, taip buvo sureaguota į vulgarią Henriko Miulerio repliką. Ir jokių rūtelių čia niekas net nebandė gelbėti. Tą liudija panaudotas jai apibūdinti epitetas „višta“. Ir galiausiai, jau net nebe keista, jog aklasis stebėtojas sąmoningai nutylėjo, kad ten įvardytas tikrąsis kaltininkas. Matyt, dėl to ir reakcija tokia audringa. Dėl to ir krikščionybė tokiam juodaskverniui teverta tik kaip priedanga. Ką gi, į tai atsakymas būtų : Mt 21, 33–43 Tuomet Jėzus tarė: „Ar niekada nesate skaitę Raštuose: 'Akmuo, kurį statytojai atmetė, tapo kertiniu akmeniu. Tai Viešpaties padaryta ir mūsų akims tai nuostabą kelia'. Todėl sakau jums: Dievo Karalystė bus iš jūsų atimta ir atiduota tautai, kuri duos vaisių.


Aklo pastebeilijimas: „2018-05-24 16:24 Reikia rasti vienijančius kriterijus. Vienytis.“
Vardan lietuviškos terpės laikykime vanagaite sava o ne prieše.“
Originale buvo parašyta:
„ ... niekas nesako, kad rasti vienijančius kriterijus lengva. Bet juk kitos išeities nėra. .... Kitaip, pasitarnautume priešams, kurie tik ir laukia mūsų užsilenkimo. Jei žiūrėsime tik skirtumų, tai pagal tai tik rikiuosime artimus visus į priešų pulkus, tai kas gi atstovės tą mūsų tautiškumą? Daug kas gali nepatikti man kituose.., bet aš juk galiu dėti pastangas, jog aš kitiems galėčiau būti priimtinas. Kodėl ir Jums tuo pačiu neprisidėjus prie mūsų lietuviškos tautinės esmės išlikimo? „
- Čia apie jokius paukštelius nė kvapo – nėra to rašyta. Juk tai tik tamstelei svarbu, kad būtų susipriešinimas, o ne vieninga tauta.

Aklo pastebeilijimas: „2018-05-24 22:45 Reikia palikti vanagaitei šansą. Reikia eiti į kompromisus.“
Originale buvo parašyta:
„ne vien Vanagaitėje lietuvių tautos išsigelbėjimas. Gali ją vertinti, kaip tinkamas. Tik palik ir jai šansą. Kur kas svarbiau lietuviams nesusipriešinti dėl tokių vanagaičių. O be to, paaiškink man, kaip gi pačiam atrodo, kaip gi dar kitaip galimas lietuvių tautos išlikimas, jei nežadi eiti į jokius kompromisus? Argi svarbiausia yra pasmerkti už padarytas klaidas?

Aklo pastebeilijimas: „2018-05-25 08:39 Jei nusikaltelis nesupranta padaręs nusikaltimo tai neprivalo gailėtis.“
Originale buvo parašyta:
„Taip, suprantama, - nusikaltęs turi gailėtis padaręs nusikaltimą. Bet tas įmanoma, jei supranti, kad tai buvo nusikaltimas... Bet argi taip jau dažnai kiekvienas iš mūsų suvokiame, kad mūsų tam tikras veiksmas nebuvo būtinas? Iš kur mums tai sužinoti?“
- Tas reiškia, kad gailėtis negali tas, kuris nesuvokia, jog yra negerai padaręs. Ir prie ko čia tas „privalo-neprivalo“?

Aklo pastebeilijimas: "advokato" pastangos tarp dekoracinių konjuktūrinių pelų eina raudona linija. Tik neaišku, komentatorius - naudingas idiotas, ar vienos istorinės tarnybos įkinkytas į vieną jungą su vanagaite. „
- Kdangi aš komentuodamas daugelį straipsnių įvairiomis temomis esu pateikęs panašių minčių, tai man tokių kaltinimai nelimpa. O štai tamsta, akivaizdu, kad tik prie vanagaitės priblokuotas, kitur nebuvai ir nič nieko nematei, nes tau kitką stebeilyti – nepavesta.

Branguti, juk esi aklas kaip kurmis – iki kvailumo. Ko gi tikiesi veldamasis į rimtus reikalus? Būčiau vanagas, girčiausi, neva, tai aš tamstai akis yra iškapojęs. (čia juodas humoras).

ale, rašė...

"Kas nes su manimi, tas yra prieš mane; kas su manimi nerenka, tas barsto. Iš tiesų sakau jums: visi piktžodžiavimai bus atleisti žmonėms, tačiau piktžodžiavimas prieš Šventąją Dvasią nebus atleistas. Jei kas pasakytų žodį prieš Žmogaus Sūnų, tam bus atleista, tačiau jei kas prieštarautų Šventajai Dvasiai, tam  nebus atleista nei šiame, nei būsimąjame gyvenime“ (Mt 12:30-32)

Pastebėjimas rašė...

Ačiū. Įtikinot. Jūs FSB naudingas idiotas.
p.s viduriavimas žodžiais atskiedžia ir silpnina tamstos argumentus. Ir vardan Dievo, laikykitės antro Dievo įstatymo.

Anonimiškas rašė...

Dešimt Dievo įsakymų:
...
2. Nedirbsi sau drožinio nei jokio paveikslo, panašaus į tai, kas yra aukštai danguje ir kas yra čia, žemėje, ir kas yra vandenyse po žeme. Jiems nesilenksi ir jų negarbinsi, nes aš Viešpats, tavo Dievas, esu pavydus Dievas, skiriantis bausmę už tėvų kaltę vaikams – trečiajai ir ketvirtajai kartai tų, kurie mane atmeta, bet rodantis ištikimą meilę iki tūkstantosios kartos tiems, kurie mane myli ir laikosi mano įsakymų.
...

Anonimiškas rašė...

Katalikai vadovaujasi Katalikų Bažnyčios Katekizmu:
http://katekizmas.lcn.lt/kbk1996p2003/N17B9C.html
II. Viešpaties Vardo tarimas be reikalo.

Ozas Aris rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
ale, rašė...

O kodėl Jūs kalbate už visus katalikus? Gal tik davatkos vien tik katekizmą žino?

item