Prancūzijos oficialiuose dokumentuose nebus kategorijos „neutrali lytis“

www.laisvavisuomene.lt Prancūzijos Aukščiausiasis Teismas panaikino neutralios lyties kategoriją, priskirtą piliečiui. Teismo sprend...


Prancūzijos Aukščiausiasis Teismas panaikino neutralios lyties kategoriją, priskirtą piliečiui. Teismo sprendime rašoma, kad šios kategorijos pripažinimas „turėtų gilių pasekmių Prancūzijos įstatymų normoms“.

Aukščiausia šalies teismų institucija ją pasiekusioje byloje nusprendė, jog skirtumas tarp vyrų ir moterų yra „kertinis socialinės ir teisinės organizacijos akmuo“.

65 metų amžiaus psichoterapeutas besinaudojantis slapyvardžiu Gaëtan teigia, kad jam buvo duotas vyriškas vardas. 2015 metų rugpjūtį jo gimtojo miesto teisėjas pritarė neutralios lyties nurodymui jo dokumentuose. Vis dėlto kiek vėliau nei po pusmečio Orleano apeliacinis teismas panaikino ankstesnį nutarimą ir sprendimą argumentavo tuo, kad nutarimo „paprasčiausiai pakeisti įrašus jo dokumentuose įgyvendinimas reikalautų kitos lyties kategorijos egzistavimo pripažinimo“.

Gaëtan teisininko teigimu, „Aukščiausiasis Teismas atsisako pripažinti asmenų, kurie yra nei vyrai, nei moterys, tikrąją tapatybę“. Pareiškime ieškovo advokatai teigia, kad „šis sprendimas įteisina smurtą ir diskriminaciją prieš ieškovą ir interseksualus apskritai“.


Susiję

Europa 30250390397932602
item