Mindaugas Šerna. Modernūs mitingai arba kaip nugesinti dar neprasidėjusį mitingą

Šis tekstas – reakcija į Klaipėdoje vykusį „mitingą“ #Studijuoti_negalima_naikinti. Per Lietuvą vilnija renginių vedėjų banga ir, nep...

Šis tekstas – reakcija į Klaipėdoje vykusį „mitingą“ #Studijuoti_negalima_naikinti.

Per Lietuvą vilnija renginių vedėjų banga ir, nepatikėsit, jau tampa įprasta mitingus „moderuoti“ – vadinasi, nukreipti viena ar kita linkme, kalbinti – kas mitinge pats keisčiausias reiškinys – pašnekovus, kurie patogiai susėda ant kėdučių, kiek aukščiau už susirinkusią „avių“ bandelę (ja vadintini tie, kurie dar nemąsto, mato, bet neskiria ir nesupranta, kas vyksta). Įdomiausia, kad scenos centre tą pačią ideologiją atstovaujantys žmonės, grupuotė, kuri tą patį mokslą padarė per brangų, kas tapo priežastim to, kad studentai ėmė plūsti studijuoti į kitas šalis. Emigravo. 

Taip, taip. Bet kai nėra atminties, tai lygu situacijai, kad nieko kaip ir nebuvę. Dabar jie kitas kaukes užsimetę porina apie švietimą ir kaip jie padės studentams, gerins švietimo būklę.

Ir staiga eisena, kuri gužėjo per miestą į aikštę su visais išoriniais atributais, bet be dvasios, pavirsta pokalbių šou. Pakalba „elitas“, užliūliuoja bandelę visokiais nereikšmingais plepalais. Pasišypso iš to lengvumo, kad liaudis vis dar miega avelių miegu. Pasidairo vieni į kitus ir moderatorius, vos akimirkai leidęs prabilti vienam iš bandos, kuris gan kukliai paaimanavęs prieš Slibinus, kol šie pasnaudžia nuleidę galvas, baigia savo keturių sakinių kalbelę.

Valio! Mitingas nugesintas be tęstinumo.

„Ačiū, kad susirinkot. Viso gero.“

Visi paploja. Išsiskirsto.

Mitingas – tai ugningos kalbos, deginančios valdininkų skalpus. Mitingas – tai pilietinės visuomenės pareiškimas, reikalavimas, kuris priverčia „valdžią“ nuleisti galvas ir kibti prie darbų, kad tik pateisintų žmonių lūkesčius. Einant į mitingą reikia turėti aiškią poziciją, siekį. Griežtai, dažnai ir kategoriškai išdėstyti savo reikalvimą. 

Tikroji Valdžia esam MES, bet tik tada, kai aiškiai tai suvokiam.

Susiję

Mindaugas Šerna 4282240738788365799
item