Kanadoje įteiktas pirmas belytis gimimo liudijimas

Kanadoje, Ontarijo provincijoje, biologiniam vyrui, teigiančiam, kad jis nesitapatina nei su vyriška, nei su moteriška lytimi, suteiktas ...

Kanadoje, Ontarijo provincijoje, biologiniam vyrui, teigiančiam, kad jis nesitapatina nei su vyriška, nei su moteriška lytimi, suteiktas pirmas gimimo liudijimas, kuriame biologinės lyties įrašo vieta pažymėta „X“ ženklu.

„X“ ženklu Ontarijuje dabar galės būti žymimi tie, kurie mano, kad jų socialinės lyties tapatybė (gender identity) yra kita nei vyriška ar moteriška.

Pagal naują tvarką gimimo liudijimą pasikeitęs Joshua M. Fergusonas, Vankuveryje gyvenantis filmų kūrėjas, teigia, kad šis naujas Ontarijo įstatymas padės išsaugoti transeksualų bendruomenės narių gyvybes.

Bet už šeimą pasisakantys kanadiečiai šį įstatymą kritikuoja kaip žalingą genderistinės ideologijos primetimo atvejį. Jie atkreipia dėmesį į tai, kad lytinės tapatybės sutrikimas yra psichikos liga ir kad naujos žmonių kategorijos neturėtų būti konstruojamos remiantis „seksualine dezorientacija“.

Praeitą rudenį Kembridžo universitetas atliko tyrimą, kurio metu nustatė, kad 96 proc. Škotijos transeksualių studentų bandė save žaloti, 40 proc. bandė nusižudyti.

2011 metų švedų studijos duomenimis, transeksualūs asmenys, lyginant su kitais švedais, 19 kartų dažniau bando nusižudyti, net jei galima ir atlikta vadinamoji lyties pakeitimo operacija.

Susiję

Šiaurės Amerika 8205839027814421458

Rašyti komentarą

9 komentarai

Audrius rašė...

Blogai, kad maža dalis įstatymų leidėjų įteisina akivazdžiai psichinį sutrikimą turinčio asmens (-ų) fantazijas. Tai kas dabar jis, ji ar kaip ten vadinti X (nėra net lietuviško žodžio tam nežmogui apibūdinti) yra? O su kuo jis tapatinsis po 10 metų?
Žodžiu visiškas nukrypimas nuo Proto.

Anonimiškas rašė...

Šeštinių dieną - gera naujiena iš Fatimos žemės Portugalijos. Štai straipsnis BBC: ,,Portugal's president vetoes new gender-change law'', čia - linkas: http://www.bbc.com/news/world-europe-44063016

Anonimiškas rašė...

Turbut lyciu kaitaliojimas priklausys nuo to, kiek kainuos issiimti nauja gimimo liudijima. Kilsteleta naujo dokumento kaina bent jau butu argumentas apsistoti ties vienu variantu bent kuriam laikui.

Unknown rašė...

Įdomu, ar dar ilgai truks, kol jie į gimimo liudijimą įtrauks įrašą "Žmogus" ir "Kita"?

Anonimiškas rašė...

Tai dabar , manau, greitu laiku bus privalu manantiems, kad jie yra pvz napoleonai, vietoje psichinio sutrikimo gydymo privaloma tvarka suteikti tokį titulą ir išduoti tai patvirtinančius dokumentus!

Rasa rašė...

Laikančiam save Napoleonu turės suteikti ne tik titulą, bet ir paskirti vadovauti armijai, nes kitaip - koks jis Napoleonas be armijos ir karo žygių.

Anonimiškas rašė...

joo,priskaldys malkų tas jų pažangusis Trydo.O Rasa teisi-tiems napoleonams reikės kariuomenes duoti,o gydytojams-operacines su pacientais,dėstytojams- studentus su katedromis.Nes kitaip gi bus-"diskriminacija".

Anonimiškas rašė...

kad būtų paprasčiau ,"aniems" galėtų pase įrašyti "ne žmogus".Ir teisinės pasekmės būtų visiems labai aiškios.

Pikc rašė...

Ditto :)

item