Įvyko pirmasis respublikinis dainų festivalis „Ne mėlynos vosilkos“

Saulėtą gegužės 12-osios šeštadienį Ukmergės rajono Kadrėnų kaime esančiame Didžiosios kovos apygardos partizanų parke, dar vadinamu Svar...

Saulėtą gegužės 12-osios šeštadienį Ukmergės rajono Kadrėnų kaime esančiame Didžiosios kovos apygardos partizanų parke, dar vadinamu Svarinsko parku, įvyko pirmasis Respublikinis vaikų ir jaunimo, tremtinių, ir partizanų dainų konkursas-festivalis  „Ne mėlynos vosilkos“.

Daugiau nei 50 vaikų ir jaunuolių iš Kauno, Babtų, Karmėlavos ir Utenos dainuodami paminėjo Partizanų pagerbimo, kariuomenės bei visuomenės vienybės dieną. Su meile rūpestingų mokytojų paruošti pasipuošę moksleiviai ne tik dainavo, bet ir grojo pačiais įvairiausiais instrumentais – dūdele, smuiku, violončele, būgnais, elektrinėmis ir akustinėmis gitaromis.

Lauke ant pakylos esančioje palapinėje skambėjo ne tik tradicinės partizanų dainos – „Jei ne auksinės vasaros“, „Miško broliai“, bet ir  šiuolaikinių autorių kūriniai, tokie kaip „Saulės kraujas“ ir „Žalia daina“.

Renginį vedė buvęs ilgametis LRT radijo diktorius Juozas Šalkauskas. Visi buvo nustebę ir sužavėti jauniausių konkurso dalyvių – solistų Edmundo Jakelaičio (8 m.),  Emilijos Janulytės (10 m.)  ir Gabijos Juškytės (9 m.) pasirodymais. Komisijai teko gerokai padirbėti renkant laimėtoją.

Minėti partizanus savo gimtinėje esančiame parke prieš kelioliką metų pradėjo monsinjoras A. Svarinskas, o po jo mirties šią tradiciją perėmė atminimo draugija. Renginio globėjai – Monsinjoro A. Svarinsko draugijos pimininkas vyskupas emeritas Jonas Kaneckas ir Ukmergės meras Rolandas Janickas – jautriai kreipėsi į dalyvius, dėkodami už dalyvavimą ir prašydami ir toliau nepamiršti tų, kuriems turime būti dėkingi už Lietuvos laisvę.

Pirmosios vietos laimėtoju vyresniųjų klasių moksleivių ansamblių kategorijoje tapo merginų vokalinis ansamblis iš Babtų gimnazijos, keliais balsais atlikę dainą „Teka teka“.  Gabija Juškytė iš Kėdainių rajono Labūnavos pagrindinės mokyklos tapo laimėtoja solistų iki 10 metų kategorijoje. Šiuos laureatus paruošė ta pati mokytoja – Edita Markevičienė. Ansamblių iki 14 metų kategorijoje laimėtojų diplomą gavo Utenos meno mokyklos vokalinis ansamblis „Dainuok!“, vadovė Jūratė Katinienė.

Norėtųsi tikėtis, kad kiekvienas dalyvis išsivežė ne tik monsinjoro A. Svarinsko atsiminimų knygą „Nepataisomasis“, kurį jiems padovanojo renginio organizatoriai, bet ir gerą nuotaiką bei norą sugrįžti į konkursą kitais metais.

Susiję

Ugdymo politika 4292800435016269759
item