Indonezijoje – teroro išpuoliai prieš krikščionis

www.bernardinai.lt Antrame pagal dydį Indonezijos mieste Surabajoje sekmadienio rytą vietos laiku užpultos trys krikščionių bažnyčios...


Antrame pagal dydį Indonezijos mieste Surabajoje sekmadienio rytą vietos laiku užpultos trys krikščionių bažnyčios, pranešė BBC. 

Šeši vienos šeimos nariai, tarp kurių buvo trys nepilnamečiai vaikai, vieną po kito įvykdė sprogdinimus prie Indonezijos krikščionių, sekmininkų ir katalikų bažnyčių.

Žuvo 11 žmonių, keturios dešimtys sužeistųjų.

Atsakomybę už išpuolį prisiėmė „Islamo valstybė“.

90 proc. Indonezijos gyventojų – musulmonai. Įvairių konfesijų krikščionys sudaro apie 9 proc. visuomenės, t.y. apie 25 milijonus žmonių. 

Sekmadienio vidudienį Vatikane po bendros maldos su piligrimais popiežius Pranciškus pasmerkė teroristų išpuolius ir meldėsi už aukas. Šventasis Tėvas sakė:

„Brangieji broliai ir seserys, esu artimas brangiems Indonezijos gyventojams, ypač Surabajos miesto krikščionių bendruomenei, sukrėstai pasikėsinimų į maldos namus. Meldžiuosi už aukas ir jų artimuosius. Visi kartu prašykime taikos Dievą, kad sustabdytų smurtingus išpuolius, kad visų širdyse viešpatautų ne neapykantos ir smurto, bet susitaikinimo ir brolybės jausmai.“

Bernardinai.lt - Interneto dienraštis

Susiję

Pasaulis 5145680343734842997
item