ES šalių gyventojai sutaria – imigracija yra didžiausia problema

www.tiesos.lt Devyniose iš vienuolikos tirtų ES šalių gyventojai nurodo, kad didžiausia problema, su kuria šiandien susiduria ES, yra...


Devyniose iš vienuolikos tirtų ES šalių gyventojai nurodo, kad didžiausia problema, su kuria šiandien susiduria ES, yra imigracija.  Tai parodė Yougov atliktas tyrimas, skelbia friatider.se.

Vienuolikos šalių gyventojai atsakė į klausimus, su kokiomis didžiausiomis problemomis šiuo metu jie susiduria ES.

Devyniose šalyse atsakymas į šį klausimą buvo imigracija. Taip atsakė žmonės Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Italijoje, Danijoje, Švedijoje, Graikijoje, Suomijoje ir Lietuvoje.

Iš šių devynių, išskyrus Italiją ir Lenkiją, antroji pagal svarbą problema buvo terorizmas.

Toks apklausos rezultatas atkreipė Matthew Goodwin‘o – mokslininko iš Karališkojo tarptautinių santykių instituto Chatham House (Jungtinė Karalystė) – dėmesį.

„Europa juda dešinėn“, – taip šio tyrimo duomenis jis pakomentavo „Tviteryje“. Ir konstatavo, kad Europos visuomenėje susiformavo nauja politinė darbotvarkė.

„Jei centras ir kairieji neras nieko prasmingo pasiūlyti, ji mesis būtent į tą pusę, ir ne tik todėl, kad šie klausimai, tikėtina, bus vis svarbesni rinkėjams“, – rašo M. Goodwin „Tviteryje“.


Parengė Daiva Jakubonienė.


Susiję

Europa 6542469322440630706
item