Der Tagesspiegel: A. Merkel partija pateikė ultimatumą V. Orbano partijai

Remiantis vokiečių laikraščio Der Tagesspiegel informacija, Angelos Merkel valdoma CDU partija pateikė ultimatumą Viktoro Orbano vadov...

Remiantis vokiečių laikraščio Der Tagesspiegel informacija, Angelos Merkel valdoma CDU partija pateikė ultimatumą Viktoro Orbano vadovaujamai Fidesz partijai.

Šis ultimatumas suformuluotas po Bundestage vykusių diskusijų apie „neliberalias tendencijas Vengrijoje“.

Iškeltos dvi sąlygos, kurias Fidesz, kaip teigiama, turi atitikti, jei nori likti įvairių Europos valstybių partijas jungiančioje Europos Liaudies Partijos (ELP, angl. European People's Party) sąjungoje.

Remiantis Andreas Nicku, Vokietijos delegacijos Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje vadovu, Vengrijos valdantiesiems keliami šie reikalavimai:

1) privalo padaryti viską, kad Vidurio Europos Universitetas (CEU) liktų Budapešte ir pasirašyti dabar derinamą sutartį su Niujorko valstija;

2) prieš priimdami „Stop Soros“ įstatymų paketą privalo sulaukti Venecijos komisijos nuomonės ir įvykdyti Venecijos komisijos reikalavimus.

Tagesspiegel.de informacija.

Susiję

Europa 4526947212109564148

Rašyti komentarą

16 komentarų

Anonimiškas rašė...

Labai noriu tikėtis, kad vengrai pasakys tvirtą NE.

Pikc rašė...

O juk tai, kad merkelienės šutvė taip aršiai puolė ginti sorošo interesų, šį tą sako, ne? ;)

Anonimiškas rašė...

Venecijos komisija per daug autoritetinga, kad būtų prasmės kreipti demesį į budulių šūkavimus. Ją sudaro daugybė nepriklausomų profesorių, kurie sugeba formuluoti savarankišką ir objektyvią nuomonę.

Pikc rašė...

Cha, liberastiniai teletabiai eilinį kartą nusprendė, kad be jų "genijaliū yžvalgų" Pro Patria niekaip neišsivers. :D

Beje, dėl to "Stop Soros" paketo: tai LABAI naudingas valstybei įstatymas, perkeliantis imigrantų srautų valdymo svertus iš svetimos įtakos agentais veikiančių visokio plauko (daugiausia - sorošinių) NVO į pačios valstybės rankas (https://www.dailywire.com/news/27138/hungary-admits-stop-soros-bill-parliament-paul-bois). Tiesą sakant, būtų naudinga tokį įstatymų paketą dar labiau išplėsti, apimant VISAS iš užsienio finansuojamas NVO - užtenka pasižiūrėti, kiek tokių parazitinių, atvirai kenksmingų kontorų privisę Lietuvoje.

Anonimiškas rašė...

Seniai jau laikas prispausti šitą žulikėlių šutvę.

Anonimiškas rašė...

Turite omeny A.Merkel partiją? Visiškai teisingai.

Anonimiškas rašė...

Kaip parašyta Ekleziasto knygoje - ,,Yra laikas mėtyti akmenis ir laikas juos rinkti; yra laikas apkabinti ir laikas išvengti apkabinimo.'' Vokiečių politikams apskritai yra būdinga sudėtingais momentais imtis ultimatyvaus tono, o iš to nebūna nieko gero. AfD 100% nesitikėjo, kad jiems tiesiai į rankas nukris toks laimikis be jokių pastangų. A.Merkel partijos pareiškimas - tikra dovana patriotinėms Europos jėgoms ir jų atstovams Europarlamente. Nėra abejonių, kad dabar vengrai paruoš itin išsamų ir argumentuotą atsakymą, kuriame bus apstu efektyvių būdvardžių ir dar efektyvesnių skaitvardžių - gali būti, kad Vengrijos atsakymas taps puikiu klasikinės Europos krikščioniškos politinės doktrinos pavyzdžiu. Jeigu A.Merkel partija paklausė kieno nors patarimo, tai tik savo priešininkų naudai. O Venecijos komisijos paminėjimas - dar vienas malonus netikėtumas, italai tik ir laukia, kaip sustiprinti patriotinių Italijos jėgų pozicijas. Būtų neblogai A.Merkel ultimatumą perduoti naujajai Italijos valdančiajai daugumai - naudingi argumentai visada praverčia. Aišku ir tai, kad A.Merkel ultimatumą su dideliu susidomėjimu perskaitys Lenkija ir Austrija, o jei šis ultimatumas taps debatų objektu Europarlamente - geriau ir būti negali. Atrodo, kad patriotinėms Europos jėgoms ima sektis.

Anonimiškas rašė...

Tiesa sakant, Lietuva neturi kitos išeities, kaip tik taip ir pasielgti, nes dabar visas prieš Lietuvą nukreiptas direktyvas bandoma paversti įstatymais, kurių pagrindu prieš Lietuvą ir prieš Lietuvos visuomenę veikiančios jėgos pretenduoja į legitimumą. Jau dabar turi būti paruoštos juridinės formuluotės, kurių pagrindu būtina vetuoti daugumą ES direktyvų. Aišku ir tai, kad euras ilgai netrauks, jau dabar reikia ruoštis ekstremalioms situacijoms ir galimoms krizėms eurozonoje; įžvalgūs žmonės savo santaupas pavers arba JAV doleriais, arba Šveicarijos frankais, arba UK svarais.

Anonimiškas rašė...

Kur ten. Juk patrija ir tesilaiko ant giliamincio budulio pikc pezalų. Jam būrys geriausių kontinentinės Europos konstitucionalistų ne autoritetas. Buduliams autoritetas tik jie patys. Tai gelezinė taisyklė, pagal kurią budulį atpazinsi nesuklydęs

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 22.32, nesinervuok, na kokia gi tau iš to nauda :))) pasakyk geriau, tai ant tavęs laikysis. Tik jei būtum galėjęs, tai būtum jau prisakęs - argi ne taip? :)) tik, matyt va neišeina ir nors tu ką :))) čia šiaip, žinai, žmonės ir ne po vieną kalbą moka, ir pasaulio matę, ir tarptautinėje justicijoje šį bei tą, žodžiu, neskubėk su išvadomis. Ir nepulk žmogaus.

Pikc rašė...

Aš smarkiai įtariu, kad šitie homsomolo teletabiai arba a) yra mazochistai ir "kaifuoja", kai čia atropoję patampa pajuokos ir paniekos objektais, arba b) yra per daug buki, kad suprastų, jog pajacais save pateikia, arba c) ir viena, ir kita. Mano akimis žiūrint, c) variantas yra labiausiai tikėtinas. :)

Anonimiškas rašė...

Tai jokia ne ironija, gerbiamieji kalbas ir justiciją pažįstantys buduliai. Patria išties laikosi ant vieno budulio pikc pezalų.

Pikc rašė...

Akurat - c) variantas. :)

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 22.32 Panašu kad tamsta pats savo budulio kriterijus atitinki.

Anonimiškas rašė...

Čia vienas ponaitis labai dažnai vartoja keistoką žodelį BUDULIS. Tai man asocijuojasi su menko intelekto ir primityvaus protelio žmogeliu. Propatria portalas skirtas mąstantiems ir pageidautina, kad žargonų mylėtojai pasirinktų sau tinkamas lankymosi vietas.

Įsivaizduojat ? rašė...

Orbanas tik kulnais taukšt: Jawohl!

item