D. Tusko antausis JAV: „Su draugais kaip D. Trumpas nereikia ir priešų”

Grėsmingos antiamerikietiškos tendencijos Europos Sąjungos lyderių tarpe pasireiškia vis dažniau. Prieš pat ES vadovų darbinę vakarienę S...

Grėsmingos antiamerikietiškos tendencijos Europos Sąjungos lyderių tarpe pasireiškia vis dažniau. Prieš pat ES vadovų darbinę vakarienę Sofijoje (Bulgarija), kurioje planuojama aptarti JAV pasitraukimą iš branduolinės sutarties su islamo terorizmą remiančiu Iranu, Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas aršiai užsipuolė JAV prezidentą Donaldą Trumpą.

„Stebint paskutinius D. Trumpo sprendimus kyla mintys, kad su draugais kaip D. Trumpas, nereikia ir priešų”, – D. Trumpo sprendimą pasitraukti iš sutarties su Iranu komentavo D. Tuskas.

Buvęs Lenkijos premjeras pabrėžė, kad artimiausiu metu bus ieškoma būdų, kaip apsaugoti ES kompanija nuo JAV veiksmų tarptautinėje arenoje. Anot jo, Europos Komisijai „bus suteikta žalia šviesa veikti, kai ES interesai bus pažeidžiami”.

D. Tuskas taip pat ironizavo, kad ES turėtų būti „dėkinga” JAV už jos pastarųjų mėnesių sprendimus.

„Dėka jo [Trumpo] mes atsisakėme visų iliuzijų. Mes supratome, kad jei mums bus reikalinga pagalbos ranka, ją surasime tik prie savęs. Privalome būti pasiruošę veikti vieni”, – teigė D. Tuskas.

parengta pagal www.ft.com

Susiję

Pasaulis 3490371306075611330
item