D. Tusko antausis JAV: „Su draugais kaip D. Trumpas nereikia ir priešų”

Grėsmingos antiamerikietiškos tendencijos Europos Sąjungos lyderių tarpe pasireiškia vis dažniau. Prieš pat ES vadovų darbinę vakarienę S...

Grėsmingos antiamerikietiškos tendencijos Europos Sąjungos lyderių tarpe pasireiškia vis dažniau. Prieš pat ES vadovų darbinę vakarienę Sofijoje (Bulgarija), kurioje planuojama aptarti JAV pasitraukimą iš branduolinės sutarties su islamo terorizmą remiančiu Iranu, Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas aršiai užsipuolė JAV prezidentą Donaldą Trumpą.

„Stebint paskutinius D. Trumpo sprendimus kyla mintys, kad su draugais kaip D. Trumpas, nereikia ir priešų”, – D. Trumpo sprendimą pasitraukti iš sutarties su Iranu komentavo D. Tuskas.

Buvęs Lenkijos premjeras pabrėžė, kad artimiausiu metu bus ieškoma būdų, kaip apsaugoti ES kompanija nuo JAV veiksmų tarptautinėje arenoje. Anot jo, Europos Komisijai „bus suteikta žalia šviesa veikti, kai ES interesai bus pažeidžiami”.

D. Tuskas taip pat ironizavo, kad ES turėtų būti „dėkinga” JAV už jos pastarųjų mėnesių sprendimus.

„Dėka jo [Trumpo] mes atsisakėme visų iliuzijų. Mes supratome, kad jei mums bus reikalinga pagalbos ranka, ją surasime tik prie savęs. Privalome būti pasiruošę veikti vieni”, – teigė D. Tuskas.

parengta pagal www.ft.com

Susiję

Pasaulis 3490371306075611330

Rašyti komentarą

10 komentarų

Remigijus rašė...

Tuskas - komunistas, ar reikia dar ką nors aiškinti?

Anonimiškas rašė...

Remigijus Rimkevicius - berazumis su iniciatyva. - Teisintis beprasmiška.

Sėlis rašė...

Dar neišsiblaivei po Denj Pobedy?

Anonimiškas rašė...

Anonimiiškas 22.09, ar žinai tokį senovišką lietuvių pasakymą? - ,,Kad ir ką žmogus sakytų, pirmiausia jis sako apie save.''

Pikc rašė...

Perskaitęs straipsnio pavadinimą, būčiau galėjęs kirsti lažybų, kad jis iš "delfių", "15min", "lietryčio", ar kitos bulvarinės kloakos nukopijuotas. :)
O kad sajūzas (kurio "vierchas" ne taip seniai deklaravo draugystę su rasiejos chanu) jau senokai (tiksliau, nuo Trampo išrinkimo prezidentu) linkęs konfliktuoti su JAV - nieko naujo ir nieko keisto. Nes taigi ne liberastai valdžioj - reiškia, priešai. :)

Anonimiškas rašė...

joo,vis dar duodasi idiotai ant Trumpo,bet vos Rusija pirstels,lėks prie jo ir sakys:mes gi NATO partneriai,gink mus.

Pikc rašė...

Nebūtinai: Tuskas gi iš esmės ne iš Varšuvos, o iš Briuselio šneka - o Briuselio šutvei Putinas gi draugelis. Tokiomis sąlygomis NATO kaip tik yra kliūtis "verslui".

Anonimiškas rašė...

Ar taip ju visai Briuselio šutvei Putinas yra draugelis? Kad ten yra daug papirktų Gazpromo pinigais - akivaizdu, ypač Šrioderio draugeliai; kaip tik jie ir nuleidinėja pačius blogiausius ES nutarimus Lietuvai, betgi kiti irgi nekvaili ir Europos Putinui tikrai netiduos.

Anonimiškas rašė...

D.Tuskas turbūt labai pyksta, kad pernai prieš ES viršūnių susitikimą D.Trumpas pirmiausia atvyko į Lenkiją, ir tik paskui į ES viršūnių susitikimą Hamburge. Įdomu, ką darys D.Tuskas, kai baigsis jo kadencija Europarlamente? Jis turbūt puikiausiai žino, kaip į jį žiūrima Lenkijoje.

Anonimiškas rašė...

Greičiausiai vargšas D.Tuskas pyksta dėl Boingais iš JAV į Iraną skraidintų grynųjų pinigų, apie kuriuos kažkodėl niekas niekur nekalba, tik girdėjau, kad Iranas iš EU pareikalavo tos pačios sumos už sutarties išsaugojimą...

item