D. Trumpas ragina A. Merkel atsisakyti bendradarbiavimo su Rusija

Portalo The Wall Street Journal duomenimis, JAV prezidentas Donaldas Trumpas ragino Vokietijos kanclerę Angelą Merkel nutraukti dujotieki...

Portalo The Wall Street Journal duomenimis, JAV prezidentas Donaldas Trumpas ragino Vokietijos kanclerę Angelą Merkel nutraukti dujotiekio Nord Stream 2 projektą, kurį Vokietija vykdo kartu su Rusija, jei Vokietija nori išvengti prekybinio karo.

Mainais už Vokietijos pasitraukimą iš Nord Stream 2 projekto, kuriame numatyta, kad Baltijos jūros dugnu būtų tiesiamas dujotiekis, D. Trumpas pasiūlė atnaujinti derybas dėl prekybos sutarties tarp Europos Sąjungos ir JAV, taip sumažinant muitų tarifus ir įsteigiant didžiausią laisvos prekybos erdvę pasaulyje.

Nord Stream 2 projektas susilaukia nemažai kritikos iš ES valstybių, tarp jų ir Lietuvos, dėl energetinės priklausomybės nuo Rusijos didinimo bei neatsižvelgimo į ES valstybių ir partnerių interesus.

Parengta pagal www.wjs.com   

Susiję

Užsienio politika 4754187206049104659

Rašyti komentarą

8 komentarai

Anonimiškas rašė...

Donaldas padarys viską, kad tik Europa būtų priklausoma nuo JAV.

Pikc rašė...

Nu - tie amerisokū imperelistaj visai suyžulejo! Kur taj matyta - trugdyti tampriū ryšiū tarp rasiejos ir jos draugū iš jevrosajūzo mezgimuj! Nes nu taigi tik priklausomybe nuo rasiejos ižgelbes jevropą nuo prapulties, ba visi žino, kad rasieja ira civilizacijos nešėja ir visū gelbėtoja! O amerikosū imperelistaj ryškei bus su pačiu šėtonu sutartį sudarę, kad neleistū rasiejai jevrosajūzo ižgelbėt ir y dvasinguma nuvest. Nachalaj!

Anonimiškas rašė...

Kazkas vyksta. Demesys nukreipiamas nuo kazko rimto.

Anonimiškas rašė...

Tiksliau - jau įvyko: Vokietijos valdžia priklausoma nuo Rusijos žaliavų, ir tokiu būdu Kremlius tikisi, kad visa ES - ypač euro zonos šalys - taps Kremliaus politinių kombinacijų instrumentais. Nesunku atspėti, kad svo gamtinių išteklių eksportą Kremlius gali panaudoti ir kaip priemonę įtakoti euro kursą tarptautinėje valiutų rinkoje. Dar vienas argumentas išeiti iš eurozonos.

Anonimiškas rašė...

Tiesig stulbinantis Pikc-o naivumas. Ant tiek kvailu zmoniu buti negali. Reiskia, jis svetimu provokatorius apsimetinejantis savu.

Anonimiškas rašė...

,,Ant tiek'' - ,,na stolko''? Su Lietuvių kalba lyg ir labai nekas - argi ne taip? :) prastai dirbate.

Anonimiškas rašė...

:)

Unknown rašė...

jis juokauja. :)

item