Angelą Merkel pranciškonai apdovanojo taikos prizu

Galbūt skaitytojams pavyks suprasti, kaip „atvirų ES sienų“ politiką propaguojanti ir nelegalius migrantus į Europą kvietusi ir vis dar k...

Galbūt skaitytojams pavyks suprasti, kaip „atvirų ES sienų“ politiką propaguojanti ir nelegalius migrantus į Europą kvietusi ir vis dar kviečianti Vokietijos kanclerė prisidėjo prie taikos pasaulyje.


Asyžiuje – šventojo Pranciškaus mieste – Vokietijos kanclerė gegužės 12-ąją buvo apdovanota už taikos ir taikaus sugyvenimo skatinimą, pranešė „Deutsche Welle“.

Atsiimdama brolių pranciškonų nuo 1981 metų teikiamą „taikos žibintą“, Angela Merkel sakė, kad kelias į taiką ir susitaikymą dažnai pareikalauja didelių pastangų ir atkaklumo. Politikė kalbėjo, kad norint „suteikti Europai sielą“ būtina žvelgti toliau valstybės sienų. Taika trapi, pabrėžė ji, minėdama Rusijos aneksuotą Krymą, karo draskomą Siriją, JAV prezidento Donaldo Trumpo pasitraukimą iš branduolinio susitarimo su Iranu.

Stiklinis žibintas su alyvuogių aliejumi – būdingas Italijos Umbrijos regionui, iš kurio kilęs šventasis Pranciškus. Alyvmedis laikomas taikos simboliu.

Šiuo apdovanojimu pagerbti ir tokie asmenys kaip šv. Jonas Paulius II, šventoji Motina Teresė, Dalai Lama XIV, Michailas Gorbačiovas. Pastarasis laureatas buvo Kolumbijos prezidentas Juanas Manuelis Santosas.

Bernardinai.lt - Interneto dienraštis


Susiję

Pažangos ideologija 7658305991444767175

Rašyti komentarą

5 komentarai

Pikc rašė...

Na, kažkiek pagrindo tokiam apdovanojimui yra: gi ant ne vieno "merkelienės svečių" nugalabintojo kapo greičiausiai parašyta "rest in peace" ar "requiescat in pace", tai tam tikra prasme taip - prie TOKIOS "taikos" merkelienė TIKRAI prisidėjo. Jeigu šita šutvė mano, kad už tai merkelienė verta apdovanojimo, tai jiems patiems praverstų "artima pažintis" su tos veikėjos pakviestais "taikos nešėjais", "suteikiančiais Europai sielą". Gautų ir jie savo "taikos" dalį. Antra vertus, užtenka prisiminti raudonojo bergoglio poziciją - ir bet koks noras stebėtis dėl šitos idiotiškos "šyzos" praeis.

Anūkas rašė...

Ei, man čia nepanašu į dievobaimingą komentarą. Argi nežinote, kad Europa reikia tikėti? Jeigu ji elgiasi keistai, reiškia, taip išbando mūsų tikėjimą.

Pikc rašė...

Čia geras - LABAI taikliai! :)

Rasa rašė...

Tai, kad jau neaišku kokios ten dvasios tuos Asyžiaus pranciškonus veda ir įkvepia. Pvz. 2017 gruodį įrengtoje prakartėlėje jie paguldė Kūdikėlį Jėzų ant gilzių, norėdami atkreipti dėmesį į krikščionis nužudytus už tikėjimą. Bet man iš karto kilo mintis, kad jeigu kitais metais norės pagerbti išprievartautus krikščionis, tai kaip tuomet? Paguldys Kūdikėlį Jėzų ant panaudotų prezervatyvų???
Beje, kas jiems patiems trukdo gulėti ir miegoti ant tų gilzių, aukojantis už žudomus krikščionis, bet patys tai miega pūkuotuose pataluose, o Kūdikėlį Jėzų padaro atpirkimo ožiu.

Anonimiškas rašė...

Tikrai jie kai kada elgiasi kaip kokios asyžinės trauktinės įkalę.

item