Angelą Merkel pranciškonai apdovanojo taikos prizu

Galbūt skaitytojams pavyks suprasti, kaip „atvirų ES sienų“ politiką propaguojanti ir nelegalius migrantus į Europą kvietusi ir vis dar k...

Galbūt skaitytojams pavyks suprasti, kaip „atvirų ES sienų“ politiką propaguojanti ir nelegalius migrantus į Europą kvietusi ir vis dar kviečianti Vokietijos kanclerė prisidėjo prie taikos pasaulyje.


Asyžiuje – šventojo Pranciškaus mieste – Vokietijos kanclerė gegužės 12-ąją buvo apdovanota už taikos ir taikaus sugyvenimo skatinimą, pranešė „Deutsche Welle“.

Atsiimdama brolių pranciškonų nuo 1981 metų teikiamą „taikos žibintą“, Angela Merkel sakė, kad kelias į taiką ir susitaikymą dažnai pareikalauja didelių pastangų ir atkaklumo. Politikė kalbėjo, kad norint „suteikti Europai sielą“ būtina žvelgti toliau valstybės sienų. Taika trapi, pabrėžė ji, minėdama Rusijos aneksuotą Krymą, karo draskomą Siriją, JAV prezidento Donaldo Trumpo pasitraukimą iš branduolinio susitarimo su Iranu.

Stiklinis žibintas su alyvuogių aliejumi – būdingas Italijos Umbrijos regionui, iš kurio kilęs šventasis Pranciškus. Alyvmedis laikomas taikos simboliu.

Šiuo apdovanojimu pagerbti ir tokie asmenys kaip šv. Jonas Paulius II, šventoji Motina Teresė, Dalai Lama XIV, Michailas Gorbačiovas. Pastarasis laureatas buvo Kolumbijos prezidentas Juanas Manuelis Santosas.

Bernardinai.lt - Interneto dienraštis


Susiję

Pažangos ideologija 7658305991444767175
item